Skip to main content

România TV, amendă de la CNA. O emisiune a lui Ciutacu, cu încătuşarea Sorinei Pintea, în care s-au făcut „acuzaţii grave şi fără dovezi despre DNA”

 
România TV, amendă de la CNA. O emisiune a lui Ciutacu, cu încătuşarea Sorinei Pintea, în care s-au făcut „acuzaţii grave şi fără dovezi despre DNA”

UPDATE. "E prima oara in istorie cand ma reclama o institutie, nu un individ care s-a simtit lezat", spune Victor Ciutacu despre amenda luată într-o declaraţie pentru Paginademedia.ro. Punctul lui de vedere, în articol.

Publicitate

Amendă pentru postul România TV din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului. Staţia de ştiri a fost sancţionată cu 5.000 de lei pentru o emisiune moderată de Victor Ciutacu.

În respectiva ediţie, forul a considerat că s-au făcut afirmaţii neadevărate şi nedovedite în legătură procurorii DNA şi încătuşarea fostului ministru Sorina Pintea.

Mai exact, într-o ediţie Punctul culminant (de la începutul lunii martie) s-a vorbit despre „încătuşarea Sorinei Pintea de către procurorii DNA”, iar pe ecran a apărut burtiera: „Torţionarii lui Kovesi în sfidează pe noul şef DNA”.

Victor Ciutacu a spus, printre altele, că Sorina Pintea ar fi fost dusă „pe drumul lung” pentru că „trebuia să intre în tură judecătorul lor, care dă mandatele”, după cum reiese şi din secvenţele vizionate în şedinţa CNA de ieri.

Emisiunea a fost reclamată la CNA chiar de Direcţia Naţională Aticorupţie. Instituţia a reclamat, printre altele, că „un reporter România TV a sunat la Biroul de Presă al DNA” unde i s-ar fi spus că „nu procurorii DNA hotărăsc cum sunt transportaţi deţinuţii”, iar acest lucru nu ar fi apărut şi pe post.

Au votat pentru: Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Nicolae Bălaşa, Radu Herjeu, Orsolya Borsos, Cristina Pocora şi Alexandru Kocsis.

Herjeu, despre afirmaţia lui Ciutacu: „Afirmaţie absolut incalificabilă din partea unui moderator”

Radu Herjeu, cel care a şi propus amenda, a criticat afirmaţiile făcute de Victor Ciutacu, cât şi lucrurile spuse pe post despre procurorii DNA care ar fi încătuşat-o pe Sorina Pintea.

Radu Herjeu:Sunt mai multe lucruri grave aici. Unul este incalificabil, dacă intr-adevăr şi presupun că DNA-ul nu se apuca să inventeze o poveste. Dacă DNA-ul a dat aceste informaţii unui reporter de la România TV, cum că procurorii nu mai au nicio treabă din momentul în care suspectul e in inchisoare şi aceste informaţii nu au fost spuse pe post, este foarte grav.

Nu numai că nu spune ce i s-a spus de la DNA, dar mai spune că este o sfidare făcută de procurorii DNA. Mie îmi este foarte clar, şi cred că oricărui om de bun simţ, că scosul din închisoare a unui suspect şi dusul la spital nu are nicio legătură cu procurorii. Nu ei au luat-o, nu ei au încătuşat-o.

Eu cred că la ce făcea referire noul şef DNA, e că suspecţii nu vor mai fi duşi la DNA cu cătuşe, aşa cum s-a mai întâmplat. Partea din puşcărie la spital cade în sarcina altor forţe de ordine. Să induci ideea că ea a fost încătuşată că aşa au vrut procurorii, din păcate, este o legătură incorectă.

Afirmaţia aceea că au dus-o prin fundul curţii ca să intre în tură judecătorul, mi se pare absolut incalificabilă din partea unui moderator. E o acuzaţie gravă.”

Un alt om din CNA care a criticat abordarea postului România TV a fost Dorina Rusu.

Dorina Rusu: „Toate afirmaţiile acestea (n.r - ale lui Ciutacu) se fac pe post în ciuda faptului că cineva a sunat la DNA, unde i s-a spus că nu procurorii decid cu sunt transportaţi deţinuţii. De ce, chiar şi în ciuda faptului că cineva a sunat la DNA, tot se fac asemenea afirmaţii pe post?

Din punctul meu de vedere legea a fost încălcată. Nu mi se pare convingătoare ceea ce spuneţi, indiferent ce a spus Crin Bologa. Se fac tot felul de afirmaţii legate de torţionarii conduşi de Kovesi.

S-au făcut grămezi de afirmaţii grave fără niciun fel de dovezi.

Legislaţie - - Codul Audiovizual

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;

b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Victor Ciutacu: "E prima oara in istorie cand ma reclama o institutie, nu un individ

"E prima oara in istorie cand ma reclama o institutie, nu un individ care s-a simtit lezat", spune Victor Ciutacu despre amenda luată într-o declaraţie pentru Paginademedia.ro.

Victor Ciutacu, pentru Paginademedia.ro:

"E prima oara in istorie cand ma reclama o institutie, nu un individ care s-a simtit lezat.

O institutie ma reclama la o alta institutie. O parte a membrilor plenului celei de-a doua institutii a dat cu subsemnatul in dosare deschise de prima institutie. Ceea ce denota o profunda impartialitate.

Radu Herjeu si colegii lui au adus la aceeasi paritate aprecierile mele si ale invitatilor mei cu fake news-ul omorarii cu zile a doctoritei de la Gerota. Ma inclin cu respect si consideratie."

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Deci,Ciutacule,la mintea ta nici 5000 nu trebuie sa plătești la acest derapaj,si ti se pare mai grav ce a facut digi cu moartea " pe surse" cand voi acum o lună somatie tot pe un fake. Bravo ma!
  • Adi Adi
    Deci Radu Herjeu recunoaște singur ca este incalificabil dar tot el votează o amendă de doar 5000 de lei! Doamne, cât astept ziua in care vor răspunde penal membri CNA pentru tot ceea ce fac. Sau ce nu fac.
  • Victoria Victoria
    Aia e amendă????E un fake!!!!
  • ion ion
    5000 lei e nimic, zero. Amenda minima ar trebui sa fie macar 5000 euro, nu sa aiba valorile care se aplica persoanelor care nu au formularul de iesire din casa completat corect.
  • Observator Observator
    Dl Radu Herjeu are opinii logice și bazate pe lege, in spiritul si litera lor. Ori de cate ori le exprima apar fel de fel de insi care coboara nivelul imprastiind venin, divagand, luand-o pe campii. Exact asta face dl Victor Ciutacu in declaratiile de mai sus. Cazul e simplu, n-are nimeni nimic personal cu dansul.

Trimite un comentariu

sus