Skip to main content

Site-ul Ortodoxinfo.ro, închis pentru Fake-news. "Se pregăteşte omorârea pensionarilor în lagăre"

 
Sursa foto: HEPTA
Sursa foto: HEPTA

Ortodoxinfo.ro a fost blocat pentru răspândirea de informaţii false. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a solicitat Autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) blocarea imediată a accesului utilizatorilor la site-ul ortodoxinfo.ro, deoarece ”site-ul (...) prezintă informaţii vădit false şi care au potenţialul de a crea comportament social nejustificat şi panică în rândul cetăţenilor”, iar sâmbătă dimineaţă site-ul era deja închis, scrie Hotnews.

Publicitate

Un articol de pe site avea titlul ”Se pregăteşte omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare şi exterminare”.

Alte articole care, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt menite să alarmeze şi să creeze confuzie printre cititori, sugerează că apariţia pandemiei a fost creată pentru a putea fi implantate cipuri populaţiei şi pentru a fi vaccinată, mai notează Hotnews.

”Stocarea de informaţii sub piele, ca un tatuaj interior, prin nanocristale introduse împreună cu un vaccin se poate face chiar acum", scria un articol de pe Ortodoxinfo.ro.

Decizia vine după ce, în urmă cu o zi, alte două site-uri au fost blocate din aceleaşi motive: romania-veche.ro şi justiţiarul.ro.

Citeşte şi: Două site-uri blocate pentru fake news. Unul prezenta pandemia ca pe „o conspiraţie prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman”


Citeşte şi: Site-uri sancţionate pentru ştiri false. Unul dintre ele, blocat pentru că „a publicat constant informaţii false, cu scopul de a dezinforma şi a induce panica”


Citeşte şi: Care este primul site blocat pentru fake news, în contextul Coronavirus. Ar fi folosit titluri „false”, „alarmiste” prin care „generează panica”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariusmioc mariusmioc
    Informația de pe ortodoxinfo nu era „vădit falsă”. A existat un plan a lui Adrian Streinu-Cercel și a lui Nelu Tătaru de a izola bătrînii și locuri separate de cazare „cu tot confortul”. Găsiți informația pe net, Streinu-Cercel a fost demis pentru asta, Nelu Tătaru face pe nevinovatul, deși și el cochetase cu ideea. Au renunțat la plan anume datorită reacției opiniei publice. Să vă mai spun că prin țările apusene anume la azile de bătrîni a fost mortalitatea cea mai mare la virus? Chiar dacă acolo este confort pentru bătrîni. Presupunerea că odată separați de familii în locuri speciale, bătrînii vor începe să moară pe capete, cum s-a întîmplat la azile de bătrîni din Apus, nu e absurdă, iar ziariștii n-au obligația ca atunci cînd guvernul zice că se va asigura tot confortul să și creadă treaba asta. E plin netul de reacții ale celor ținuți în carantină care se plîng de condiții, dar și de comentarii ale altora că ce pretenții au ăștia, stau pe banii statului și vor condiții de lux. Oamenii nu vor condiții de lux pe banii statului, vor să fie lăsați în pace.
    Cît despre știri false, principala sursă de știri false despre coronavirus e chiar guvernul.
    Principalele 4 manipulări pe tema covid-19
    https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/16/principalele-4-manipulari-pe-tema-covid-19-interviu-al-meu-in-ziua-de-vest/
  • alex alex
    ce de comunisti nene pe aici..orice informatie cu care autoritatile nu sunt de acord e fie fake news fie conspiratie,pai nu a spus cercelus si cu tataru ca batranii vor fi separati de societate,nu era si un document pe la mijloc?
    anul trecut va dadeati cu cu rul de pamant ca vreti democratie, acum va dati cu cu rul de pamant ca vreti comunism,dictatura..
    dar era de aspteptat ca doar nu va numeau altii marxisti cand voi va spuneati progresisti
  • teodor teodor
    Ce îi poate debita mintea lui, Marius Mioc măi nene răspîndești știri false plătești așa că lăsațio mai moaleccă vă cenzurează ați răspîndit știri false pînă acum.
  • Iuli Iuli
    @mariusmioc, acum aduceți în discuție revoluția din 1989? Păi ani de zile când România a fost condusă spre distrugere, nu mai aveați liberă exprimare? Sunt curios unde ați fost voi când au fost proteste? Sau poate și atunci ați fost anti-rezist
  • Șerban Șerban
    @mariusmioc
    "Mi s-a mai șters de pe youtube și altă filmare – cea cu metoda de a te feri de coronavirus prin inhalare de aer cald (linc) – nu știu la cererea cui."
    Bre, ești periculos. Oprește-te! Gândirea asta extrem de libertină, cum că poți face ce vrei, îți dăunează ție în primul rând, și ne dăunează nouă că citim mizerii ordinare, în genul celor scrise de tine în pseudo-blogul tău. Nu se cheamă cenzură băi tâmpiților! Înseamnă că ați fost raportați de useri pentru bullshit in clipuri/postări, moderatorii verifică dacă așa este, se confirmă, și vi se șterg porcăriile. Dacă e cineva care vă bagă "pumnu-n gură" (vorba altei deștepte de mai jos), aceea e comunitatea care face un mic bine și raportează conținutul toxic transmis mai repede ca, coronavirusul.
    Apropos, pentru tine:
    https://www.art-educational.ro/info/carte/cartea-mea-de-gramatica-clasa-a-v-a-limba-si-literatura-romana
    E destul de avantajoasă, si îți spun că ai face bine să o cumperi.
  • jk jk
    Marius,ti se pare logic asa in perioada asta sa arunci cu titluri care baga panica si nu sunt extrem de probate?!
  • mariusmioc mariusmioc
    Libertatea de exprimare, cucerită cu sînge în 1989, e acum aruncată la gunoi. Oamenii sînt manipulați fie direct (ca la aceste ștergeri de saituri), fie indirect (google are grijă ca la căutări despre cornavirus să apară la rezultate doar surse care susțin politica Organizației Mondiale a Sănătății
    Cenzura în vremea coronavirusului: https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/25/cenzura-in-vremea-coronavirusului/
  • teodor teodor
    Atît timp cît nu bagi frica în populație nu te cenzurează nimeni dar dinpăcate majoritatea site-urilor fie creștine ori de altă natură cam asta fac.
  • jk jk
    Si va mai mirati ca a fost închis:(poza spune tot):http://ortodox.info.ro/2020/04/25/ancom-blocheaza-si-ortodoxinfo-ne-regasim-in-curand-pe-ortodox-info-ro/
  • Iuli Iuli
    Se pare ca site-ul "ORTODOXINFO.RO" a fost inchis, dar a aparut altul: "ORTODOX.INFO.RO" cu punct inainte de "INFO", iar daca intri pe site-ul original esti redirectionat care noul site
  • Iuli Iuli
    @Ana Lugoj, da, ai voie la democratie si la libera exprimare, dar NU PE TIMP DE PANDEMIE! Ce au scris autorii acelui site este de a panica oamenii care cred orice.
    Voua cum v-ar pica daca ati afla ca oamenii au avut diferite probleme dupa ce au citit unele stiri de FAKE-NEWS? De exemplu: parintii/bunicii/prietenii vostri citesc acest site si fac infarct din cauza unui Fake-news? V-ar placea? Ati mai fi de acord cu aceasta "libera exprimare pe timp de pandemie" ?
  • Radu Radu
    Boys and Girls. Wake up! Acest site prezinta interes si se vorbeste despre el doar pt ca contine termenul "orthodox". Daca in loc de orthodox era orice altceva nu ar mai fi existat galceava Asta. E simplu.
  • Șerban Șerban
    @Ana Lugoj @Adrian Aveți perfectă dreptate. Aveți tot dreptul să fiți naivi, proști și încăpățânați. E democrație, ce naiba! Poți fi cum vrei. E problema ta dacă crezi un site (ce reprezintă poate una dintre cele mai nasoale religii de pe pământ) care îți spune că statul plănuiește să ucidă bătrâni în lagăre. E trist că un număr periculos de mare citesc și cred asta; dar ce să faci... fiecare regim politic cu proștii lui.
  • Adrian Adrian
    Nimeni nu e obligat sa acceseze un site de fake-news. Cineva zice ca a daunat grav cititorilor, si autorul trebuie pedepsit penal. Astfel de atitudini sunt chiar mai periculoase, pentru au tendinta de a indemna la ingradirea libertatilor constitutionale.
    Eu cred ca sunt liber sa citesc ce vreau si sa cred ce imi zice constiinta. Parerea altcuiva nici macar nu ma intereseaza
  • Iuli Iuli
    Din păcate, site-ul încă funcționează. Măcar la asta de erau buni cei din parlament și aici au dat greș!
    https://ortodoxinfo.ro/2020/04/25/ancom-blocheaza-si-ortodoxinfo-ne-regasim-in-curand-pe-ortodox-info-ro/

Trimite un comentariu

sus