Skip to main content

FOTO. Joaca de-a Covidul. Cronica unei „piese” cu Mihai Bendeac. Am covid, dar n-am covid. Cum a preluat presa?

 
FOTO. Joaca de-a Covidul. Cronica unei „piese” cu Mihai Bendeac. Am covid, dar n-am covid. Cum a preluat presa?

FOTO. A avea sau nu a avea Covid? Aceasta-i întrebarea! Actorul Mihai Bendeac a fost protagonistul unei piese "de sezon": "a detonat" informaţia că ar fi avut Covid, a fost preluat masiv de presă (cu clickbait-ul de rigoare), a pus paie pe foc când şi-a făcut singur un test (de la sor'mea, care-l are de la Speak) şi a dezamorsat totul cu un test real, la clinică: NEGATIV.

Publicitate

O scurtă cronică a faptelor, aşa cum s-au derulat ele în ultimele zile

Actul I - În care Delia cască ochii mari la ce spune colegul ei

iUmor (ediţie înregistrată), sâmbătă, 16 mai. Mihai Bendeac (senin): „Sunt singurul de aici care a avut Covid? Singurul?”

Actorul continuă, sub privirile juriului:

„Eu, mama, tata, fratemiu. Ne-am infectat toţi după inmormântarea bunicului meu (care a avut loc în martie). Am avut simptome de Covid”, a susţinut foarte hotărât Bendeac, fără să menţioneze dacă a fost la spital şi s-a testat.

Cum a tras Bendeac concluzia că a avut Covid? - „Am avut o răceală foarte, foarte puternică, iar după inmormântare a arătat la ştiri că la Biserica respectivă au fost confirmate mai multe persoane cu Coronavirus”, a spus el.

Actul al II-lea - În care presa se înfige pe nemestecate în subiect. Mai puţin Libertatea şi Adevărul

Presa se înfige în subiect. Online-ul se umple de ştiri, luând "de bune" afirmaţiile lui Mihai Bendeac. Titlurile sunt aproape la indigo: "Mihai Bendeac a avut covid", "Mihai Bendeac infectat", "Mihai Bendeac pozitiv".

Mai toate publicaţiile au titrat aşa (şi unele posturi TV): Digi24, Evz, Capital, Româniatv.net, B1TV.ro, Unica, Românialiberă.ro sau Ştiripesurse.ro.

Doar Libertatea şi Adevărul au luat cu precauţie afirmaţiile şi au punctat că actorul este cel care "SUSŢINE" că a avut Covid.

Actul al III-lea - Monologul lui Bendeac

Duminică, Bendeac revine, de această dată cu un clip postat pe net. Povesteşte ce s-ar fi întâmplat într-un monolog. Cam aceleaşi informaţii de la iUmor. Covid e o treabă serioasă, decretează Bendeac.

Actul al IV-lea - În care Bendeac îşi face singur testul acasă

Actorul îşi continuă piesa în clipul video. Îşi face un test. Singur. Acasă. Un test "de la sor'mea, care-l are de la Speak".

Îşi interpretează singur rezultatele (Speak - un cântăreţ - este cel care l-a ajutat cum să le "citească", spune actorul).

Într-un final, Bendeac "citeşte" rezultatul: „Am avut dreptate, în corp există anticorpi...”

Actul V - În care "rezultatele vorbeşte"

Piesa continuă luni, 18 mai. Fără alte comentarii, Bendeac postează o fotografie pe Instagram, fără nicio descriere. Din imagine reiese că este vorba despre un „Raport de analize Medicale”, din 18 mai. Pe respectivul raport sunt notate, printre altele, următoarele informaţii: Analize - Sars-CoV2; Rezultate - Negativ.

Mihai Bendeac nu a putut fi contactat până la momentul publicării acestui material pentru mai multe informaţii.

GALERIE FOTO

  • Adevarul
  • B1TV
  • Capital
  • Digi24
  • Evz
  • Libertatea
  • RomaniaTV.net
  • Stiripesurse.ro
  • Unica
  • Instagram - Mihai Bendeac

VIDEO. Momentul de la iUmor

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • martin mos martin mos
    ca de obicei bendeacul vorbeste numai prostii.
  • Corina Matei Corina Matei
    Este test PCR! Arată dacă ești bolnav în momentul textului, nu dacă ai fost bolnav înainte. Nu mai dați Fake News-uri! Mă așteptam mai mult de la voi...
  • geo geo
    Întreaga existență a acestui Bendeac este un stand up comedy . Își joacă rolul la fiecare replică pe care o spune încât nici nu mai poți conta pe ce e real și pe ce nu este real din ceea ce spune. Din păcate sunt destui pseudojurnaliști care iau de bună fiecare vorbuliță pe care o aruncă individul. Sunt curios, dacă în căutare de click-uri, vor pune botul și data de viitoare. Aș paria că răspunsul este unul pozitiv.
  • BarbuB BarbuB
    Normal ca Bendeac a lucrat cu Antenuta sa faca o asemenea stire.
    Cum alte televiziuni au difuzat aceasta stire, numai Antena 1 nu...
  • jk jk
    Andrei,da,ceva nu mirosea bine,cand televiziunile au preluat cam toate dar a1 nu
    Btw se putea face asta cu mai multa "grija"
  • Allex Allex
    Mihai Bendeac unul dintre cei mai oportuniști oameni din media românească, mereu s-a agățat de diverse contexte, pentru a ieși în evidență. Pentru mine acest individ nu are ce căuta nici în televziune și nici în teatru. Ca actor, este o nulitate promovată pe bani grei.
  • teodor teodor
    Marian chiar pe site-ul, Știrile Protv am citit știrea nu pe site-ul Perfecte.
  • Iuli Iuli
    @Marian, visezi? Ia de aici:
    https://stirileprotv.ro/stiri-despre/bendeac/

    @Expertul, chiar dacă au sau nu limite, ProTV a preluat această știre și a distribuit-o la fiecare 2 ore timp de 2 zile! Și Bendeac a spus că “a avut covid”, nu antenuța
  • Adi Adi
    ***
  • maxim maxim
    Acest baiat are niste probleme, dar nu legate de covid. e altceva, fara leac. se cheama cabotinism si nesimtire. E in stare de orice sa-l bage lumea in seama. Il compatimesc. Jalnica presa de la noi care face jocul acestui individ care din urlete si strambaturi spune ca face glume. Vai de asa vedeta, vai de asa canal tv care il promoveaza.
  • Marian Marian
    Iuli, si Teodor este adevarat ca au dat pe facebook lor dar daca citeati mai bine acolo scria www perfect .ro nu stirile pro tv, ro au gresit ca de mai multe ori ,
  • Expertul Expertul
    Antualistii chiar nu mai au limite! Pentru rating sunt dispusi sa incalce toate regulile. Oare cat mai dureaza sa vedem un viol sau o crima in direct pe antualeta 1? Iubitorii de antualete imi vor spune ca asa se face televiziune.
  • Bendeac is in da house Bendeac is in da house
    Mi-am făcut şi teste pentru BTS-uri şi acum sunt în măsură să vă comunic şi rezultatul: cu o certitudune de 100% nu am Covid!
  • teodor teodor
    Și pe site-ul știrileprotv au dat asta Exact cum a scris, Iuli mai sus.
  • Bismarck Bismarck
    @paginademedia ati cam gafat-o. Trebuia sa va documentati mai bine!
    El a spus ca a avut COVID in MARTIE, nu in MAI.
    In MARTIE a murit bunicul sau.

Trimite un comentariu

sus