Skip to main content

FOTO. Joaca de-a Covidul. Cronica unei „piese” cu Mihai Bendeac. Am covid, dar n-am covid. Cum a preluat presa?

 
FOTO. Joaca de-a Covidul. Cronica unei „piese” cu Mihai Bendeac. Am covid, dar n-am covid. Cum a preluat presa?

FOTO. A avea sau nu a avea Covid? Aceasta-i întrebarea! Actorul Mihai Bendeac a fost protagonistul unei piese "de sezon": "a detonat" informația că ar fi avut Covid, a fost preluat masiv de presă (cu clickbait-ul de rigoare), a pus paie pe foc când și-a făcut singur un test (de la sor'mea, care-l are de la Speak) și a dezamorsat totul cu un test real, la clinică: NEGATIV. 

Publicitate

O scurtă cronică a faptelor, așa cum s-au derulat ele în ultimele zile

Actul I - În care Delia cască ochii mari la ce spune colegul ei

iUmor (ediție înregistrată), sâmbătă, 16 mai. Mihai Bendeac (senin): „Sunt singurul de aici care a avut Covid? Singurul?”

Actorul continuă, sub privirile juriului: 

„Eu, mama, tata, fratemiu. Ne-am infectat toți după inmormântarea bunicului meu (care a avut loc în martie). Am avut simptome de Covid”, a susținut foarte hotărât Bendeac, fără să menționeze dacă a fost la spital și s-a testat.

Cum a tras Bendeac concluzia că a avut Covid? - „Am avut o răceală foarte, foarte puternică, iar după inmormântare a arătat la știri că la Biserica respectivă au fost confirmate mai multe persoane cu Coronavirus”, a spus el.

Actul al II-lea - În care presa se înfige pe nemestecate în subiect. Mai puțin Libertatea și Adevărul

Presa se înfige în subiect. Online-ul se umple de știri, luând "de bune" afirmațiile lui Mihai Bendeac. Titlurile sunt aproape la indigo: "Mihai Bendeac a avut covid", "Mihai Bendeac infectat", "Mihai Bendeac pozitiv".

Mai toate publicațiile au titrat așa (și unele posturi TV): Digi24, Evz, Capital, Româniatv.net, B1TV.ro, Unica, Românialiberă.ro sau Știripesurse.ro.

 Doar Libertatea și Adevărul au luat cu precauție afirmațiile și au punctat că actorul este cel care "SUSȚINE" că a avut Covid.

Actul al III-lea - Monologul lui Bendeac

Duminică, Bendeac revine, de această dată cu un clip postat pe net. Povestește ce s-ar fi întâmplat într-un monolog. Cam aceleași informații de la iUmor. Covid e o treabă serioasă, decretează Bendeac.

Actul al IV-lea - În care Bendeac își face singur testul acasă

Actorul își continuă piesa în clipul video. Își face un test. Singur. Acasă. Un test "de la sor'mea, care-l are de la Speak".

Își interpretează singur rezultatele (Speak - un cântăreț - este cel care l-a ajutat cum să le "citească", spune actorul).

Într-un final, Bendeac "citește" rezultatul: „Am avut dreptate, în corp există anticorpi...”

Actul V - În care "rezultatele vorbește"

Piesa continuă luni, 18 mai. Fără alte comentarii, Bendeac postează o fotografie pe Instagram, fără nicio descriere. Din imagine reiese că este vorba despre un „Raport de analize Medicale”, din 18 mai. Pe respectivul raport sunt notate, printre altele, următoarele informații: Analize - Sars-CoV2; Rezultate - Negativ.

Mihai Bendeac nu a putut fi contactat până la momentul publicării acestui material pentru mai multe informații. 

GALERIE FOTO

 • Adevarul
 • B1TV
 • Capital
 • Digi24
 • Evz
 • Libertatea
 • RomaniaTV.net
 • Stiripesurse.ro
 • Unica
 • Instagram - Mihai Bendeac

VIDEO. Momentul de la iUmor 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Este test PCR! Arată dacă ești bolnav în momentul textului, nu dacă ai fost bolnav înainte. Nu mai dați Fake News-uri! Mă așteptam mai mult de la voi...
 • Întreaga existență a acestui Bendeac este un stand up comedy . Își joacă rolul la fiecare replică pe care o spune încât nici nu mai poți conta pe ce e real și pe ce nu este real din ceea ce spune. Din păcate sunt destui pseudojurnaliști care iau de bună fiecare vorbuliță pe care o aruncă individul. Sunt curios, dacă în căutare de click-uri, vor pune botul și data de viitoare. Aș paria că răspunsul este unul pozitiv.
 • Normal ca Bendeac a lucrat cu Antenuta sa faca o asemenea stire.
  Cum alte televiziuni au difuzat aceasta stire, numai Antena 1 nu...
 • Andrei,da,ceva nu mirosea bine,cand televiziunile au preluat cam toate dar a1 nu
  Btw se putea face asta cu mai multa "grija"
 • Mihai Bendeac unul dintre cei mai oportuniști oameni din media românească, mereu s-a agățat de diverse contexte, pentru a ieși în evidență. Pentru mine acest individ nu are ce căuta nici în televziune și nici în teatru. Ca actor, este o nulitate promovată pe bani grei.
 • @Marian, visezi? Ia de aici:
  https://stirileprotv.ro/stiri-despre/bendeac/

  @Expertul, chiar dacă au sau nu limite, ProTV a preluat această știre și a distribuit-o la fiecare 2 ore timp de 2 zile! Și Bendeac a spus că “a avut covid”, nu antenuța
 • Acest baiat are niste probleme, dar nu legate de covid. e altceva, fara leac. se cheama cabotinism si nesimtire. E in stare de orice sa-l bage lumea in seama. Il compatimesc. Jalnica presa de la noi care face jocul acestui individ care din urlete si strambaturi spune ca face glume. Vai de asa vedeta, vai de asa canal tv care il promoveaza.
 • Iuli, si Teodor este adevarat ca au dat pe facebook lor dar daca citeati mai bine acolo scria www perfect .ro nu stirile pro tv, ro au gresit ca de mai multe ori ,
 • Antualistii chiar nu mai au limite! Pentru rating sunt dispusi sa incalce toate regulile. Oare cat mai dureaza sa vedem un viol sau o crima in direct pe antualeta 1? Iubitorii de antualete imi vor spune ca asa se face televiziune.
 • @paginademedia ati cam gafat-o. Trebuia sa va documentati mai bine!
  El a spus ca a avut COVID in MARTIE, nu in MAI.
  In MARTIE a murit bunicul sau.

Trimite un comentariu