Skip to main content

Ortodox.info, blocat din nou. Îşi schimbase adresa web după prima blocare, dar a continuat cu titlurile alarmiste şi conspiraţioniste despre Covid

 
Ortodox.info, blocat din nou. Îşi schimbase adresa web după prima blocare, dar a continuat cu titlurile alarmiste şi conspiraţioniste despre Covid

Ortodox.info, blocat din nou, chiar dacă şi-a schimbat adresa web. Nu şi conţinutul. Autorităţile au decis să blocheze din site-ul, care a continuat cu ştiri false, alarmiste şi conspiraţioniste pe tema Covid, scrie Hotnews.

Publicitate

Decizia vizează domeniul ortodox.info.ro, deschis după ce primul domeniu (ortodox.info) a fost blocat de Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM).

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a cerut ANCOM, ieri, să blocheze accesul utilizatorilor la site-ul ortodox.info.ro, deoarece „este continuată campania de dezinformare privind evoluţia infecţiei cu noul tip de coronavirus, campanie începută pe site-ul la care accesul a fost deja blocat - ortodoxinfo.ro", notează sursa citată.

Unul dintre articolele publicate în ultimele zile avea următorul titlu: „Nu vă fie frică de amenzi, sunt ilegale. Sunt doar pentru intimidare!, în care populaţia este încurajată să circule fără declaraţia pe proprie răspundere şi este lansată ipoteza implementării pe ascuns a tehnologiei 5G”

Povestea - Ortodox.info. Reamintim că, după ce a fost închis pentru fake news la finalul lunii aprilie, site-ul ortodox.info şi-a mutat tot conţinutul pe un nou domeniu web: ortodox.info.ro, după cum Paginademedia.ro a scris atunci.

Au continuat în aceeaşi notă conspiraţionistă şi pe noul domeniu:

„Cum ar fi arătat „lagărele” pentru persoanele de peste 65 de ani, dacă guwernerul lui Wuhannis nu ar fi fost oprit”, arată un titlu publicat pe 26 aprilie la o zi după ce ANCOM a blocat prima variantă a site-ului.


Citeşte şi: Site-ul Ortodoxinfo.ro, închis pentru Fake-news. "Se pregăteşte omorârea pensionarilor în lagăre"


Citeşte şi: Site-ul Ortodoxinfo.ro, închis pentru fake news, e din nou disponibil. Cu tot cu titlurile alarmiste şi conspiraţioniste despre Covid


Citeşte şi: Două site-uri blocate pentru fake news. Unul prezenta pandemia ca pe „o conspiraţie prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman”


Citeşte şi: Site-uri sancţionate pentru ştiri false. Unul dintre ele, blocat pentru că „a publicat constant informaţii false, cu scopul de a dezinforma şi a induce panica”


Citeşte şi: Care este primul site blocat pentru fake news, în contextul Coronavirus. Ar fi folosit titluri „false”, „alarmiste” prin care „generează panica”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • RzV RzV
    Se pare ca cei ce acceseaza site-uri de genul sunt si pe acest site prezenti si chiar cred ceea ce debiteaza acea persoana acolo. Daca scria ceva si nu il credea nimeni putea scrie mult si bine dar atata timp cat sunt persoane ce cred ceea ce viseaza unii e clar ca trebuie oprit foarte repede altfel de trezim in curand ca ne dau in cap pe strada cititorii site-ului.
  • akbar akbar
    Atât timp cât are acces la domeniu, o să apară ortododoxinfo.beer
    Hai cu informațiile prețioase, că nu știu ce vaccin să mai refuz!
  • mihai mihai
    Hai ca sar acum conspiraționiștii cu libertatea de exprimare a prostiilor lor, care spun ca covid e o farsa, ca pământul e plat, ca extraterestrii reptilieni ne convud, nu vor ca lumea sa se vaccineze și alte asemenea trăznăi.
  • Iuli Iuli
    Acum au mutat site-ul le .NET, deci doar amendă direct către cei care produc aceste fakenewsuri ii potolesc.

    @Carmen @Allex
    Unde este libertate de exprima sau propria opinie și altceva înseamnă ȘTIRI FALSE!
    Despre subiectul că “bătrânii vor fi duși in lagăre” sau “se dorește moartea bătrânilor” asta vi se pare liberă exprimare? Dacă da, sunteți o cauză pierdută!
  • Dragos Dragos
    Aia de zic ca libertatea de expresie (exprimare) nu poate fi limitate, habar n-au ce vorbesc. Pai hai sa ma apuc si eu sa fac un site in care sa spun despre cei care afirma asa ceva ca n-au minte nici cat o nuca. Ma poate contrazice cineva? Am dovezi? Nu am, dar la felul cum gandesc eu cred ca am voie sa public asa ceva. Si hai sa mai inventez cate ceva despre ei, ca doar e libertate de exprimare, nu?
  • Allex Allex
    Libertatea de exprimare nu poate fi limitată într-un stat ce se vrea democratic.
  • jk jk
    Carmen dragă
    1.Libertatea de exprimare are si ea o limita, nu poti debita chiar orice,cu atât mai mult chestii fake/panicarde
    2.Plus ca suntem in stare de urgență o săptămână, apoi alerta, iar la nebunia asta fix de asta avem nevoie
    3.Daca esti din echipa site -ului sau spălată pe creier pe ei,e fix problema ta.Altii pun botul la orice si nu e ok
    4.Si daca era alt guvern ,tot asta era!
  • mile mile
    Nu site-ul trebuie blocat ci proprietarul domeniului trebuie amendat sau dat in judecată pentru inepțiile pe care le scrie.
  • Carmen Carmen
    Libertatea de exprimare este flagrant încālcatā!!!! Ca si Constitutia României!!! De ce sa astupi gura unora care au Alta Opinie decât cea oficiala politically correct?!!! Dati drumul la site ca ne-ati intoxicat cu propaganda bolsevica a guvernului dictatorial Orban care promoveaza *** a covidu!ui !!!! Sā va batā Dumnezeu !!!!?
  • RzV RzV
    In era tehnologie e asa de dificil sa gasesti direct persoana ce administreaza site-ul si sa ii dai o amenda inca sa nu mai stie sa inventeze subiecte fake.
  • Bogdan Bogdan
    Ortodox.info trebuie neaparat sa se opreasca. De ce da atat de mult fake news? Sa fie blocat TOT ce apartine la el! IP-ul,protocolul,tot!
  •  Andrei Andrei
    un singur lucru inteligent a zis Orban de când e prim-ministru:NU ȘTIRILOR FALSE ÎN NUMELE LIBERTĂȚII DE EXPRIMARE
  • Iosif Iosif
    S-au mutat pe domeniu.net

Trimite un comentariu

sus