Skip to main content

FES-TI-VAL! Puterea Dragostei, "o porcăială continuă". O zice un membru CNA. Emisiuni cu țipete și crize de nervi. Și amendă!

 
FES-TI-VAL! Puterea Dragostei, "o porcăială continuă". O zice un membru CNA. Emisiuni cu țipete și crize de nervi. Și amendă!

Țipete. Urlete. Crize de nervi. Crize de gelozie și Jigniri. Așa poate fi rezumată, pe scurt, emisiunea Puterea Dragostei de la Kanal D. Derapajele din show-ul prezentat de Andreea Mantea au fost, din nou, amendate de Consiliul Național al Audiovizualului. 

Publicitate

Stația trebuie să scoată din buzunar 25.000 de lei, pentru „ieșirile” concurenților. 

 • „Este o porcăială continuă”, după cum a fost caracterizată producția de Gabriel Tufeanu, membru CNA. 
 • „Realizați că sunt oameni care se uită ore în șir la astfel de dialoguri?”, s-a întrebat retoric un alt membru al forului - Radu Herjeu.

Una dintre cele mai grave expresii folosite într-un dintre emisiuni, de o concurentă, este Țigancă borâtă.

Pe de altă parte, reprezentatul Kanal D la CNA, a caracterizat certurile din emisiune astfel: „Sunt discuții pasionale desfășurate pe un ton ridicat”, după cum a spus acesta în ședința CNA.

S-au vizionat zeci de momente ale emisiunii, din luna aprilie și începutul lunii mai. Ultima amendă încasată de post - 50.000 de lei - a fost la începutul lunii martie

La fel ca și atunci, principalele reproșuri aduse ce CNA sunt legate de violenţa fizică, psihică sau de limbaj și de felul în care poate fi influențată dezvoltarea minorilor.

Propunerea de amendă a venit din partea lui Radu Herjeu și a mai fost votată de Răsvan Popescu, Nicolae Bălașa, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Dorina Rusu și Alexandru Kocsis. 

A mai fost o propunere de 100.000 de lei, din partea lui Gabriel Tufeanu, care nu a întrunit voturile necesare. 

Discuțiile de la CNA. Ce a reproșat CNA și cum s-a apărat Kanal D: „Moderatorul (Andreea Mantea) este acolo să-i mângâie pe creștet”

Majoritatea membrilor din Consiliu s-au pus de acord că emisiunea a încălcat legea. Mai jos, câteva detalii din discuțiile pe care forul le-a avut cu reprezentantul Kanal D. 

Dorina Rusu: „Parcă acești concurenți sunt selectați special să vorbească urât. Moderatorul ce rol are? Nu are nicio contribuție pentru că îi lasă să se certe. De ce se ceartă acești concuenți? Ei se ceartă mereu și nu înțeleg care este motivul.”

Nicolae Bălașa: „Moderatorul este acolo să-i mângâie pe creștet.

Dorina Rusu: „Premiul se dă celui care țipă cel mai tare?”

Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D: „Premiul săptămânal se acordă de către public. Cel mai des câștigă concurentul cel mai vocal.

 

Gabriel Tufeanu: „Nici nu știu ce să zic. Este o porcăială continuă. Nu sunt decât câteva momente de liniște, când trag aer în piept. Accentul aici este pe o violență psihică și de limbaj”, după cum a punctat și acesta.

„Sunt discuții pasionale desfășurate pe un ton ridicat”

Printre altele, Cătălin Băleanu a mai spus: 

„Sesizările fac referire la înjurături. Nu există nicio înjurătură în secvențele vizionate. Fac referire la bătăi, nu a fost nici măcar un bobârnac în emisiune.

S-au difuzat 231 de ediții și 19 de program, săptămânal. Publicul este format din adulți, cu vârsta de peste 25 de ani. Programul nu este clasificat pentru o audiență general. Are acele avertizări la început.

Cuvintele licențioase au fost cenzurate, iar moderatoarea a intervenit de câte ori a fost cazul.

Limbajul nu poate fi considerat violent. Nu are un caracter traumatizant. Sunt discuții aprinse, dar care nu corespund limbajului violent. Sunt discuții pasionale desfășurate pe un ton ridicat. De asemenea, au proporții reduse”, a menționat acesta. 

Legislație 

Art. 39 - (2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

Art. 19 - (2) Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii:

f) psihologia personajelor şi reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor;

Art. 18 - (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate;

Art. 40 - (5) Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.


Citește și: Cât costă Puterea Dragostei? Kanal D, amendat aspru de CNA pentru violența din emisiunea prezentată de Andreea Mantea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • CE FRUMOS CA SI-A SPART DINTII PROSTAVANUL ALA ,DOAMNE CAT DE PROST SA FII SA VII LA O EMISIUNE DE *** SI SA-TI SPARGI DINTII ,BA *** DE MUNCA A-TI AUZIT LA MUNCA ***LOR RAGAITI DE ***
 • Oricum vulpita e mult peste ei

  Oricum pro e mult peste antenuta lui Mile , in mai scadere cu 3 puncte , umilinta
  Si pro e mult peste antenuta zi in daytime , dar mai ales in primetime , ha ha ha
  Luni 8 mai pro 25% share urban comercial pe toata ziua iar antenuta doar 14% , dezastru
 • Degeaba , ei si cabral sunt sub acces

  Sub cabral in capul tau de antenist suparat , ha ha ha
  Cabral cu mult peste accesati tai in anul 2019 , ce spun romanasii a prins top 20 tineret , accesatii nu , ha ha ha
 • a ta fara prompter e hilara

  Nu conteaza *** , in tv conteaza audienta comerciala , unde stirile pro spulbera observatorul la orice ora , chiar dublu de multe ori
 • Poti face circ dar nu și rating , e pe 3 dupa acces , cabral , vulpita ii umileste in fiecare zi

  Iar pro umileste antenuta zi de zi , si in daytime , dar mai ales in primetime
  Ha ha ha , se supara postacul antenist
  Umilitor
 • prompterista e Esca ,Sandra e jurnalist respectat nu o citotoare de prompter ca Andreea Esca

  Postacule , ce visezi? Toti stiristii citesc de pe prompter , si aia de la sport , si aia cu vremea
  Probabil reporterii cu microfonul in mana , aia nu citesc dupa prompter papagalule
 • R , ma faci sa rad nici la degetu mic nu-i ajung lui Esca tu ai auzit-o cum vorbea la o televiziune de stiri din Franta ? sau mirat si jurnalisti de acolo , poate la psd este jurnalista aceasta asa zisa jurnalista . Dar voi care urmariti
  numai antenuta unde persista degradarea umana nu aveti de unde sa stiti
 • Reprezentant Kanal D:
  “Publicul este format din adulți, cu vârsta de peste 25 de ani. Programul nu este clasificat pentru o audiență general. Are acele avertizări la început.”
  Ce? Adică fiecare televiziune poate pune avertizări de 12-15 și difuzează ce vor crezând că îi pasă cuiva că programul are AP sau 12-15???

  “Sunt discuții pasionale desfășurate pe un ton ridicat.”

  O explicație ridicolă!

  Cât despre CNA, amenda este mică având în vedere că ei au amendat emisiunea pentru mai multe ediții.
  Dați amenzi pentru fiecare ediție și ve-ți vedea cum se cumințesc televiziunile.
 • Poza este sugestivă.
  ”Moderatoarea” fardată strident zâmbește în timp ce își urmărește telefonul în timp ce ”divele” se porcăiesc.
  Cică acum vreo 2-3 zile în urmă a mai avut loc o bătaie în emisiune.

Trimite un comentariu