Skip to main content

Libertatea: Dosar penal "in rem" pentru incitare la violență, după un clip al Danei Budeanu. Procurorii cercetează fapta, dar nu au găsit autoarea

 
Libertatea: Dosar penal "in rem" pentru incitare la violență, după un clip al Danei Budeanu. Procurorii cercetează fapta, dar nu au găsit autoarea
Foto | LIBERTATEA

La trei luni după ce Dana Budeanu a incitat bărbații, într-un clip pe YouTube, să lovească femeile „binele societății”, procurorii urmăresc penal fapta, dar nu găsesc autoarea, scrie Libertatea

Mai precis, este vorba despre o anchetă „in rem”, adică se cercetează fapta, fără vreun suspect.

Publicitate

Plângerea a fost făcută de către Centrul Filia (același care l-a reclamat și pe Colo) în martie, la câteva zile după ce creatoarea de modă Dana Budeanu a postat videoclipul în cauză pe canalul său de YouTube. Materialul a fost urmărit de aproape jumătate de milion de privitori, adaugă Libertatea.

De notat că materialul (episodul 18 din Verdict - Dana Budeanu) a fost disponibil pe platformă până azi, iar după ce Libertatea a publicat materialul despre cercetările polițiștilor a fost pus „pe privat”, adică nimeni nu-l mai poate vedea. 

„Stadiul anchetei este in rem. S-a început urmărirea penală cu privire la faptă, dar nu s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale. În acest moment, nu există nici un suspect în cauză. Se efectuează cercetări pentru a se afla adevărul și a fi stabilite toate circumstanțele cauzei”, a declarat Călin Radu Bogdan (purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti).

 

Ce a spus Dana Budeanu, printre altele: 

„În secunda doi și amețitele celelalte iau aminte. Tu o faci pentru binele comunității, tu așa trebuie să gândești. Tu nu o altoiești pe ea. Tu o altoiești pe ea puțin așa… te faci că-ți scapă, înțelegi? Nu trebuie să o atingi neapărat. Că tu dacă te duci spre ea așa, ea oricum se ferește.

Tu oricum ai vrut, intenția a existat, frica se instalează. Dar se instalează la toate alealalte. Tu faci un bine comunității. Bam, tu devii eroul găștii, la ceilalți fătălăi; ești șmecherul șmecherilor”, după cum a afirmat chiar ea pe YouTube. 

Citește tot materialul pe Libertatea.ro

Reamintim că în urmă cu câteva zile vloggerul Alexandru Bălan a fost reținut de poliție, eliberat și pus sub control judiciar pentru instigare la viol împotriva minorelor. Poliția a început cercetările săptămâna trecută, când au apărut înregistrări mai vechi ale lui Colo, în care instiga la viol.

Una dintre măsurile luate a fost următoarea: vloggerul nu are voie să publice conținut pe nicio rețea socială timp de 60 de zile, adică în perioada în care este plasat sub control judiciar.

Citește și: 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu