Skip to main content

VIDEO. Coca-Cola, prima reclamă după patru luni în care a oprit publicitatea: „Nu pot spune dacă a fost o decizie bună sau rea”

 
VIDEO. Coca-Cola, prima reclamă după patru luni în care a oprit publicitatea: „Nu pot spune dacă a fost o decizie bună sau rea”

VIDEO. Coca-Cola lansează primul spot video, după ce a oprit toate campaniile publicitare în timpul pandemiei. Proiectul vine la patru luni de la decizia companiei de a opri comunicarea publicitară, la finalul lunii martie. 

Publicitate

Înaintea detaliilor despre campanie, ce spun oficialii Coca-Cola despre decizia de a suspenda publicitatea? Răspunsul vine de la Walter Susini (senior vice-president of marketing Coca-Cola EMEA): 

„Nu pot spune dacă a fost o decizie bună sau rea, dar asta am simțit să facem la momentul respectiv”, a punctat acesta în conferința de lansare a noului spot. 

De asemenea, acesta a mai spus că s-au orientat mai mult către susținerea zonelor afectate de pandemie, cum ar fi industria HORECA. A mai spus că în perioada pandemiei brandul a donat 120 de milioane de dolari pentru a susține lupta cu Covid-19. 

Au venit și cu câteva exemple de campanii Outdoor prin care au susținut magazinele din zona HORECA, în locuri ca Budapesta sau Amsterdam (Vezi galerie foto de la finalul materialului). 

Campania a fost lansată în cadrul unei conferințe de presă „virtuale”, unde a fost invitat și protagonistul spotului - George The Poet (artist și podcaster din Marea Britanie, cu origini în Uganda). Unul dintre principalele mesaje ale clipului se referă la „Noua normalitate”. 

Proiectul se va vedea în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Reamintim că Coca-Cola, unul dintre cei mai mari clienți publicitari, a luat decizia să oprească comunicarea publicitară atât pentru brandul Coca-Cola, cât și pentru celelalte produse din portofoliul.

Tot atunci anunțau că donează, la nivel mondial, peste 120 de milioane de dolari pentru a susține lupta cu COVID-19.


Citește și: O decizie care se va „simți”. Coca-Cola taie toate campaniile publicitare


VIDEO. Spotul lansat de Coca-Cola, cu George „The Poet”

Cine este George „The Poet”, artistul din centrul spotului? 

Artistul George „The Poet" Mpanga este un interpret londonez, care își are originile în Republica Uganda. Inovația adusă de el, poezia recitată pe ritmuri de muzică, i-a adus celebritatea ca artist, devenind totodată un lider de opinie pe diferite teme sociale.

Debutul discografic i-a adus tânărului artist numeroase nominalizări și premii notabile, printre care si BRITS Critics' Choice Award, BET'S Best International Act și BBC’s Sound of 2015.

În 2018, George a lansat „Have You Heard George's Podcast?”, o serie de podcasturi realizate în colaborare cu Benbrick, compozitor și designer de sunet, proiect care un an mai târziu avea sa fie premiat, inclusiv cu râvnitul titlu „Podcast of the Year” de către AudioBoom. La scurt timp, George a anunțat un parteneriat cu BBC menit să găzduiască Capitolul 2 al seriei „Have You Heard George's Podcast?”.

Această nouă serie a fost descrisă de către jurnalista Miranda Sawyers pentru The Guardian drept „cel mai bun podcast al anului 2019”, fiind apreciat în mod deosebit pentru „inventivitatea, onestitatea și frumusețea” acestuia.

GALERIE FOTO

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca tot vroia COMPANIA COCA COLA sa fie corecta, trebuia sa isi ceara scuze ca de atatia ani , sucul lor are o culoare neagra si sa anunte ca renunta la caramelul bagat si vor scoate un suc fara culoare!
  • Avand in vedere scandalul mare din America o reclama cu un alb protagonist nu ar fi dat bine...ce ti-e si cu americanii astia...

Trimite un comentariu