Skip to main content

Sorina Matei, editorialist la Mediafax. La două luni după despărțirea de B1 TV

 
Sorina Matei, editorialist la Mediafax. La două luni după despărțirea de B1 TV

Sorina Matei, pe platforma Mediafax. Fosta realizatoare B1 TV semnează opinii pe platforma lui Adrian Sârbu, la aproximativ două luni după ce s-a despărțit de stația de știri. 

Primul text al Sorinei Matei pe Mediafax o are în centru pe Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA. Titlul: Kovesi, la 2 ani de la revocare. De la "dușmanii" din România, la alți dușmani.

Publicitate

Agenția Mediafax face parte din grupul fondat și deținut de Adrian Sârbu. Pe platformă au proiecte video și jurnaliștii Ion Cristoiu (Gândurile lui Cristoiu) și Marius Tucă (cu Marius Tucă Show). Sârbu a obținut mai multe licențe TV de la CNA, prima urmând să fie lansată televiziunea de știri Alep News.


Citește și: Adrian Sârbu anunță: când lansează televiziunea de știri? Sârbu nu mai e acționar majoritar în proiect. Cine a intrat în locul lui?


Reamintim că în luna mai, B1 TV a renunțat la Sorina Matei (Aktualitatea Românească) și la Andrei Bădin (Controverse).

La vremea respectivă, Sorina Matei acuza faptul că nu e existat nicio notificare de reziliere a contractului și a plasat decizia managementului B1 TV în contextul deciziilor Guvernului de a aloca bani presei și de a lansa IMM Invest (program la care a aplica și B1).

De cealaltă parte, Sorin Oancea spunea pentru Paginademedia.ro că decizia a fost legată de „audiența slabă a emisiunii Sorinei Matei și de orientarea pro-rusă legată de coronavirus, orientare tot mai evident în ultima perioadă”, după cum Paginademedia.ro relata la vremea respectivă. 


Citește și: De ce a renunțat B1 la Sorina Matei? „Orientarea prorusă legată de coronavirus și audiențele” – Sorin Oancea


Câteva idei din opinia Sorinei Matei de pe Mediafax

- Codruța Kovesi, ca procuror șef al Parchetului European, oferă publicului din România difuzarea integrală a unui interviu de aproape 8 minute pe Euronews despre noi lupte, dar cu aceleași tactici, metode și sloganuri.

- Munca efectivă Laura Codruța Kovesi n-a început-o, performanțele profesionale, realizările și confirmările definitive ale instanțelor europene sunt încă departe, dar este de remarcat că, încă de pe acum, a început o nouă bătălie: cu insulara Malta. 

- Fără procurori europeni, așa cum spune Codruța Kovesi, Parchetul European nu are colegiu. 

- Dar ce „a uitat” să spună Kovesi sunt următoarele detalii: fără „mama” Parchetului European, Monica Macovei, unul dintre cei mai dedicați sfătuitori ai ei, care a luat de 3 ani „țintă-piept” Malta, trimisă în 2017 în delegația ad-hoc a Parlamentului European în misiune oficială în Malta, poate că nici pe Kovesi n-ar fi atras-o foarte mult subiectul. 

Integral textul Sorinei Matei, pe Mediafax


Citește și: De ce a renunțat B1 la Sorina Matei? „Orientarea prorusă legată de coronavirus și audiențele” – Sorin Oancea


Citește și: Andrei Bădin, după aproape patru ani, din nou moderator la B1 TV


Citește și: Sorina Matei, din nou pe TV. Tot la B1


Citește și: Sorina Matei lasă B1 TV pentru o emisiune în prime-time la RTV


Citește și: Sorina Matei şi-a dat demisia de la Antene


Citește și: Sorina Matei nu se mai regăsește în grila de seară a B1 TV. Sabin Orcan în locul ei și al lui Cătălin Prisăcariu


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Domnul autor/specialist in situatia televiziunii ne vorbeste despre Alep News. Da' de la Damasc nu aveti nimic?
  • saraca, normal ca parchetul nu si-a inceput activitatea, urmeaza sa devina operational la finalul anului. dar nu se impiedica dna sorina de adevar, oricum tot textul e varza, pare rodul unei minti fara inspiratie

Trimite un comentariu