Skip to main content

SENTINŢĂ. Doi ani de închisoare cu suspendare pentru Radu Budeanu, patronul Gândul, Cancan şi ProSport. A recunoscut că a intermediat o mită pentru Elena Udrea

 
SENTINŢĂ. Doi ani de închisoare cu suspendare pentru Radu Budeanu, patronul Gândul, Cancan şi ProSport. A recunoscut că a intermediat o mită pentru Elena Udrea

Decizie a instanţei în procesul în care este implicat Radu Budeanu, patronul Gândul, Cancan şi ProSport

Publicitate

Doi ani de închisoare cu suspendare este decizia pronunţată de Tribunalul Bucureşti, astăzi, când a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de omul de afaceri cu DNA, scrie G4Media.

Sentinţa a fost dată în dosarul Hidroelectrica, unde Budeanu a recunoscut că a intermediat o mită pentru Elena Udrea. Patronul publicaţiilor Cancan, Gândul şi ProSport a recunoscut că a intermediat o mită de 3,8 milioane de euro, către Elena Udrea, pentru ca politicianul să-i dea în continuare contracte guvernamentale prietenului său - Bogdan Buzăianu.

Acordul respectiv a fost încheiat, cu DNA, în luna iulie.

De altfel, Tirbunalul punctează că Budeanu este vinovat de „complicitate la cumpărare de influenţă”, după cum arată şi decizia de astăzi.

Se poate face apel în 10 zile, deşi ambele părţi, Budeanu şi DNA, au fost de acord cu decizia, punctează G4Media.

Dosarul Hidroelectrica este unul complex, în care apar nume ca Elena Udrea, Radu Budeanu, Dan Andronic (şeful EVZ) sau omul de afaceri Bogdan Buzăianu. Libertatea a publicat, în urmă cu câteva săptămâni, detalii inedite din dosar.

Se arată inclusiv mecanismul prin care Udrea conducea Evenimentul Zilei din umbră, prin Andronic.


Citeşte şi: Radu Budeanu, patronul Cancan, Ciao şi Gândul, a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea


Din minuta şedinţei via G4Media:

- În baza art. 485 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală, admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie cu inculpatul BUDEANU RADU IOAN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă, prevăzută în art. 26 din Codul penal din 1969 rap. la art. 6 indice 1 din Legea nr. 78/2000, care a făcut obiectul dosarului de urmărire penală nr. 340/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie.

- În baza art. 26 din Codul penal din 1969 raportat la art. 6 indice 1 din Legea nr. 78/2000 (cu modificările şi completările ulterioare, fără modificările aduse prin Legea nr. 187/2012), cu aplicarea art. 5 din Codul penal şi art. 480 alin. (4) din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul BUDEANU RADU IOAN la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă.

- În baza art. 81 alin. (1) din Codul penal din 1969, suspendă condiţionat executarea pedepsei de 2 ani de închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de încercare de 4 ani, stabilit conform art. 82 alin. (1) din Codul penal din 1969.

- Codul de procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 1.700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care 1.500 lei din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 26.08.2020.


Citeşte şi: Gândul, ProSport şi Cancan, nimic despre procesul patronului. Site-urile lui Radu Budeanu, nicio ştire după ce acesta a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus