Skip to main content

SENTINȚĂ. Doi ani de închisoare cu suspendare pentru Radu Budeanu, patronul Gândul, Cancan și ProSport. A recunoscut că a intermediat o mită pentru Elena Udrea

 
SENTINȚĂ. Doi ani de închisoare cu suspendare pentru Radu Budeanu, patronul Gândul, Cancan și ProSport. A recunoscut că a intermediat o mită pentru Elena Udrea

Decizie a instanței în procesul în care este implicat Radu Budeanu, patronul Gândul, Cancan și ProSport

Publicitate

Doi ani de închisoare cu suspendare este decizia pronunțată de Tribunalul București, astăzi, când a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de omul de afaceri cu DNA, scrie G4Media

Sentința a fost dată în dosarul Hidroelectrica, unde Budeanu a recunoscut că a intermediat o mită pentru Elena Udrea. Patronul publicațiilor Cancan, Gândul și ProSport a recunoscut că a intermediat o mită de 3,8 milioane de euro, către Elena Udrea, pentru ca politicianul să-i dea în continuare contracte guvernamentale prietenului său - Bogdan Buzăianu.

Acordul respectiv a fost încheiat, cu DNA, în luna iulie. 

De altfel, Tirbunalul punctează că Budeanu este vinovat de „complicitate la cumpărare de influență”, după cum arată și decizia de astăzi. 

Se poate face apel în 10 zile, deși ambele părți, Budeanu și DNA, au fost de acord cu decizia, punctează G4Media. 

Dosarul Hidroelectrica este unul complex, în care apar nume ca Elena Udrea, Radu Budeanu, Dan Andronic (șeful EVZ) sau omul de afaceri Bogdan Buzăianu. Libertatea a publicat, în urmă cu câteva săptămâni, detalii inedite din dosar. 

Se arată inclusiv mecanismul prin care Udrea conducea Evenimentul Zilei din umbră, prin Andronic.


Citește și: Radu Budeanu, patronul Cancan, Ciao și Gândul, a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea


Din minuta ședinței via G4Media:

- În baza art. 485 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală, admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție cu inculpatul BUDEANU RADU IOAN, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență, prevăzută în art. 26 din Codul penal din 1969 rap. la art. 6 indice 1 din Legea nr. 78/2000, care a făcut obiectul dosarului de urmărire penală nr. 340/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție.

- În baza art. 26 din Codul penal din 1969 raportat la art. 6 indice 1 din Legea nr. 78/2000 (cu modificările şi completările ulterioare, fără modificările aduse prin Legea nr. 187/2012), cu aplicarea art. 5 din Codul penal și art. 480 alin. (4) din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul BUDEANU RADU IOAN la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influență.

- În baza art. 81 alin. (1) din Codul penal din 1969, suspendă condiționat executarea pedepsei de 2 ani de închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de încercare de 4 ani, stabilit conform art. 82 alin. (1) din Codul penal din 1969.

- Codul de procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 1.700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care 1.500 lei din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 26.08.2020. 


Citește și: Gândul, ProSport și Cancan, nimic despre procesul patronului. Site-urile lui Radu Budeanu, nicio știre după ce acesta a recunoscut că i-a dat mită Elenei Udrea


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu