Skip to main content

Doina Gradea răspunde: Ghiurco nu a putut să-şi coordoneze nici propriu său proiect. Cu Sassu nu m-am văzut de un an

 
Foto: Alexandru Dobre - HEPTA.ro
Foto: Alexandru Dobre - HEPTA.ro

Preşedintele TVR, Doina Gradea, le răspunde Monicăi Ghiurco şi lui Alexandru Sassu, după ce cei doi s-au explimat public extrem de vehement la adresa şefei Televiziunii Publice.

Publicitate

Despre Monica Ghiurco:

"Monica Ghiurco nu a putut să coordoneze, eficient şi cu o finalitate palpabilă, nici măcar propriul său proiect - grădiniţa pentru copiii angajaţilor TVR - şi nu a venit cu nicio idee constructivă în şedinţele actualului Consiliul de Administraţie.

Cu toate astea, domnia sa vrea să dea senzaţia că este unica persoană cu idei şi contribuţii remarcabile la progresul Televiziunii Române", spune Doina Gradea.

Şefa TVR spune că o va da în judecată pe Ghiurco.

Despre Alexandru Sassu:

"Scrisoarea de demisie a domnului Alexandru Sassu vine la capătul unei perioade foarte lungi, de luni de zile, în care nimeni nu a reuşit să afle (şi nici să înţeleagă) care a fost activitatea domniei sale în beneficiul TVR."

Este cel puţin bizar faptul că dânsul simte nevoia să aplice ştampile şi epitete de tot felul pe colaborarea noastră.

Realitatea este una singură: în ciuda repetatelor apeluri telefonice şi e-mailuri pe care i le-am adresat, nu m-am mai văzut şi auzit cu domnul Alexandru Sassu din octombrie 2019", răspunde Gradea.

De unde aceste răspunsuri?

Săptămâna trecută, cinci membri ai consiliului de administraţie al TVR (inclusiv Monica Ghiurco), i-au cerut demisia Doinei Gradea.

Ulterior, departamentul de comunicare al TVR a răspuns în numele Doinei Gradea şi, pe lângă explcaţii, a făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere ale instituţiei, spunând că doi dintre cei care i-au cerut demisa şefei TVR nu purtau măşti de protecţie.

Monica Ghiurco a reacţionat printr-un mesaj/scrisoare deschisă către Doina Gradea: "Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi şi nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenţii de manager."

Citeşte şi: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”

"Comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf"

Tot săptămâna trecută şi-a dat demisia şi Alexandru Sassu. Fost şef al TVR în trecut, acum era producător general şi consilier al Doinei Gradea.

Şefa TVR, scria Sassu în scrisoarea de demisie, nu şi-a onorat partea sa din angajamentul nostru”, iar „comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajaţii SRTv ca pe nişte angajaţi personali pe moşia personală”.

Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!

Doina Gradea, răspunsurile complete:

"Finalul săptămânii anterioare a adus cu sine două luări de poziţie publice, a Monicăi Ghiurco şi cea a lui Alexandru Sassu, care mă pun în situaţia de a lua atitudine şi de a-mi exprima punctul de vedere.

Într-o postare pe Facebook, doamna Monica Ghiurco face (pentru a câta oară…) un lucru cel puţin nedemn: se oferă să fie Preşedinte Director General al SRTv, deşi nu i-a cerut-o nimeni.

În susţinerea acestei propuneri, ne aduce la cunoştinţă că e obligatoriu să ocupe această poziţie chiar dacă nimic nu o recomandă în acest sens – nici experienţa managerială, nici rezultate măsurabile într-o postură similară, nici lucrul în echipe şi pe proiecte mari.

Dar, chiar şi aşa, Monica Ghiurco ne anunţă sus şi tare că se pune la dispoziţie. Că ea poate. Că ea TREBUIE….

Propun să părăsim iluziile şi să judecăm lucruri care sunt certe şi uşor de verificat. Doamna Monica Ghiurco nu a putut să coordoneze, eficient şi cu o finalitate palpabilă, nici măcar propriul său proiect - grădiniţa pentru copiii angajaţilor TVR - şi nu a venit cu nicio idee constructivă în şedinţele actualului Consiliul de Administraţie.

Cu toate astea, domnia sa vrea să dea senzaţia că este unica persoană cu idei şi contribuţii remarcabile la progresul Televiziunii Române.

Un alt element care îi defineşte activitatea doamnei Monica Ghiurco este caracterul duplicitar: pe de o parte, insistă cu ardoare în privinţa eliminării unora dintre colaboratorii cu emisiuni, iar pe de alta, tocmai dânsa - reprezentanta angajaţilor SRTv în Consiliul de Administraţie - alege să lucreze cu colaboratori externi la propria emisiune.

În privinţa studiilor şi diplomelor mele, o pot asigura că acestea sunt conforme cu legea şi adecvate poziţiei pe care o ocup.

După ce doamna Monica Ghiurco îşi va pune la zi cunoştinţele cu privire la diferenţele dintre bilanţ contabil şi balanţă de venituri şi cheltuieli şi va aprofunda noţiunile de cost per point, share, rating, credite de angajament dar şi multe altele, am putea avea, eventual, o discuţie pe o temă serioasă.

Până la acel moment, consider că doamna Monica Ghiurco a mers prea departe cu insinuările şi insultele, şi va fi obligată să facă dovada celor afirmate public, în cadrul acţiunii în instanţă pe care o voi iniţia împotriva domniei-sale.

Iar în ce priveşte scrisoarea de demisie a domnului Alexandru Sassu, aceasta vine la capătul unei perioade foarte lungi, de luni de zile, în care nimeni nu a reuşit să afle (şi nici să înţeleagă) care a fost activitatea domniei sale în beneficiul TVR.

În această perioadă, deşi s-au făcut numeroase încercări de a lua legătura pe cale instituţională cu dânsul, domnia sa a fost de negăsit.

Cum se poate explica motivul muţenii sale, cu-atât mai mult cu cât domnul Alexandru Sassu avea în coordonare un grup de lucru extrem de important pentru activitatea în SRTv?

Desigur, e o întrebare retorică; cert este că astăzi ne aflăm în procedura de analiză a activităţii acestui grup şi acest lucru deranjează!

Da, verificăm folosirea banilor publici, şi suntem îndreptăţiţi să facem acest lucru în legătură cu activitatea oricărui salariat al instituţiei, nu doar în privinţa domnului Alexandru Sassu.

Este cel puţin bizar faptul că dânsul simte nevoia să aplice ştampile şi epitete de tot felul pe colaborarea noastră. La fel de ciudat este şi când face caracterizări şi afirmaţii cu privire la o presupusă împiedicare a activităţii.

Realitatea este una singură: în ciuda repetatelor apeluri telefonice şi e-mailuri pe care i le-am adresat, nu m-am mai văzut şi auzit cu domnul Alexandru Sassu din octombrie 2019. De aproape un an. În condiţiile astea, despre ce colaborare vorbeşte domnia sa?…

Este dreptul domnului Sassu să îşi facă publică demisia, însă acest lucru nu absolvă pe nimeni de prezenţa la locul de muncă şi de îndeplinirea sarcinilor de serviciu plătite din bani publici."

Citeşte şi: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”


Citeşte şi: Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei


Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citeşte şi: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administraţie cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”


Citeşte şi: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    Nici nu stiam ca Sassu mai e in Tvr. Ce surpriza!
  • London waiter London waiter
    @SpiderMAN, asa, fara hostesse ?
  • Paza Paza
    TVR face mai multa audienta printre cititori decit telespectatori! Puneti jumate-femeie jumate-barbat pe sticla cu Sedintele de CA si sparge toti VinDiselii la cum arata de fioroasa!
  • SpiderMAN SpiderMAN
    Dacă tot se plâng unii și alții de audiențele slabe ale TVR și de lipsa de proiecte, propun ceva ce sigur va avea mare succes: un show în serial cu dezbateri live și cu aruncat găleți cu ***. În platou, invitate permanent, Doina Gradea vs Monica Ghiurco. Participanti: Sorin Torică, Cristi Godinac, vreo 3-4 politruci din CA și ceva atârnători din Comitetul Director. Spectatori-vedetă, printre aplaudacii pensionari plătiți cu 15 lei/ zi, să fie Cristian Zgabercea, Horia Cazan și Alexandru Sassu (dacă îl găsește cineva). Scenografia să fie a lui Adrian Manoliu, Andras Demeter va adapta balamucul la teatru TV iar Madalina Rădulescu îi va rezerva jumătate din spațiile telejurnalelor. Moderator să fie Ionuț Cristache, ajutat de Mircea Radu. George Tudor se va ocupa ca emisia să fie și în curtea Varanului, la Antena 1. Succesuri!
  • Samaranda V. Samaranda V.
    @ Homo Technicus. Cazane, tu esti mama? Pare logic sa fii tu! Cat ti-a iesit luna asta de la Bivolu? Sau de la firma de calculatoare second-hand cu care umpli TVR? Merge ciolanu? La iarna mai lasam si noi oamenii fara caldura vreo doua - trei luni, sa stie oamenii cine e sefu adevarat?
  • lucia marusievici iorga lucia marusievici iorga
    Azi, trecând pe culoar, am dat nas în nas cu Doina Gradea care fredona- HAI SĂ TE FAC UN TRIBUNAL/, LA UMBRA CODULUI PENAL/CÂND VIAȚA TREC CA UN VAL/DE CE SĂ NU; LA TRIBUNAL? Cred că se pregătește pentru preselecție la ROMÂNII AU TALENT:
  • Iuli Iuli
    Păi ăsta era consilier și tu nu l-ai văzut de un an? Pe ce naiba vă luați banii oameni buni? Pe ochi frumoși? Ar trebui să intre cineva in TVR cu mână de fier și conducere bună, nu toți habarniștii și toate secretarele

    Televiziune de mâncat banii! Ar trebui automat reinventată sau închisă!
  • Copernicus Spionus Copernicus Spionus
    Gradea e atat de desteapta incat nu a intekes ce a scris Ghirco. In finalul scrisorii Ghiurco ii spune lui Gradea ca ia scris exact ce isi inchipuia ea. Tocmai asta confirma faptul ca Ghiurco nu a scris acele reprosuri pentru ca are un interes ascuns, sa ii ia locul, ci pentru ca nu a facut nimic pentru televiziunea romana si angajatii ei. I-a dus la sapa de lemn. Dar daca tot e speriata Gradea ca ii ia locul Ghiurco, atunci a primit confirmarea fanteziilor ei ijnfara pentru a o ajuta sa inteleaga in ce situatie este TVR. Din pacate Gradea nu are cum sa inteleaga.
  • Livia Pila Livia Pila
    Gradea ii reproseaza lui Ghiurco propria incompetenta manageriala si neputinta intelectuala.
    Monica Ghiurco e iubita de majoritatea angajatilor din TVR. Monica Ghiurco are o experienta profesionala importanta in televiziune: reporter, jurnalist, realizator, producator, prezentator, coordonator de departament. Ce experienta are Gradea? Cafele lui Sarbu.
    Ghiurco este urata in TVR doar de acei oameni care au servit intotdeauna interese politice si ciolanul. Unul dintrei ei e cel care a scris mai jos, homo tehnicus ciolanus.
    Tvr se afla intr-o situatie deplorabila din punct de vedere tehnic, organizational, profesional, uman si al salarizarii si la aceasta situatie au contribuit toti directorii din ultimii 15 ani.
    Ce i-a reprosat Monica Ghiurco Doinei Gradea este ce ii reproseaza majoritatea angajatilor si publicul. Asta nu intelege Gradea. Nici nu are cum.
  • Creditoru Creditoru
    Ce e ala "angajament" ??? ;)
  • Homo Technicus Homo Technicus
    Razboiul e total si pare logic ce zice Doina G. Daca cu Monica Ghiurco lucrurile sunt clare, adica e o arivista mediocra profesional, e ciudata situatia politrucului Alexandru Sassu. Tu, mahăr de mahăr, n-ai mai ajuns pe la fabrica de luni de zile si banutul totusi ti-a umflat cardul. Banutul de la stat, de la poporul platitor, cu ștatul de salariu semnat de... Doina Gradea! Pai daca vreun sclav de la Tehnic sau vreun reporter fara pile ardea gazul o zi-doua, zdraaang, fapta era considerata grava si instant urma concedierea.
  • Livia Pila Livia Pila
    Grade a, Radu -lovitura fulgeratoare. ***

Trimite un comentariu

sus