Skip to main content

Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați”

 
Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați”

Se încing spiritele în TVR. Consiliul de Administrație e în război deschis cu PDG-ul Doina Gradea. Unul dintre oamenii din CA îi răspunde șefei televiziunii fără menajamente: 

„Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați și nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenții de manager”, scrie Monica Ghiurco (reprezentantă a salariaților în CA) pe un grup de Facebook. 

Publicitate

Răspunsul este amplu și aduce o ploaie de reproșuri Doinei Gradea.

Replica vine în contextul în care, ieri mai cinci membri din Consiliul de Administrație au cerut Parlamentului demiterea PDG-ului, iar azi Departamentul de comunicare al instituției a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia președintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecție în interiorul instituției.

Tot azi a demisionat și Alexandru Sassu, cel care a i-a fost consilier Doinei Gradea, după revenirea sa în TVR în 2018. La fel ca și Ghiurco, și Sassu a fost acid la adresa PDG-ului: 

„Comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajații SRTv ca pe niște angajați personali pe moșia personală”, după cum a scris Sassu în demisie. 

Ce-i reproșează Ghiurco președintei TVR? Replica Monicăi Ghiurco: 

„Stimată doamnă Doina Gradea, ca să ne lămurim o dată pentru totdeauna și să nu mai fiți nevoită, atunci când sunteți trasă la răspundere, să faceți aluzii de genul: "scandaluri în interes propriu" și "neîmplinirile unora, ale căror visuri sunt bântuite de ocuparea fotoliului de Președinte Director General", vă răspund aici, nu am nimic de ascuns.

Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați și nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenții de manager.

Da, vreau sa conduc televiziunea în folosul publicului și al profesioniștilor din TVR, nu pentru para-ndărăt!

Da, vreau să conduc televiziunea ca să le asigur oamenilor condiții optime de muncă, salarii corecte, să le protejez sănătatea și dreptul la muncă, nu să mă laud cu profit din banii cu care ați fi putut măcar să scoateți mucegaiul din pereții spațiilor insalubre în care sunt nevoiți să muncească, să curățați sistemul de ventilație care le pune sănătatea în pericol, sau chiar să finanțați programe, campanii de interes public și multe altele.

Dacă v-ar fi păsat. Sau măcar să fi pus în aplicare deciziile CA și mă refer aici la ”Planul de Acţiune în vederea fundamentării şi elaborării unei noi strategii a televiziunii publice”, decis prin Hotărârea Consiliului de Administrație din ședința extraordinară a CA din 9 octombrie 2018 (cu precizarea că implementarea se va face în termen de 6 luni). Acest CA nu v-a fost ostil, așa cum încercați să vă apărați. Nicidecum, ba chiar v-a susținut, până când am înțeles că, de fapt, puțin vă pasă de redresarea TVR! Pentru că nu ați aplicat nimic din acest Plan!

Da, vreau să conduc TVR pentru publicul care are dreptul să beneficieze de un serviciu public la standarde internaționale. Mai ales în asemenea vremuri grele.

Eu nu aș conduce cu oameni care îi consideră pe subalterni niște expirați profesional. Nu mi-aș hărțui proprii salariați prin exercițiul abuziv al drepturilor procesuale.

Da, doamnă, vreau, pentru că pot și știu. Spre deosebire de dumneavoastră, ale mele diplome și atestate de studii sunt publice. Ale dumneavoastră unde sunt? Vă provoc să le publicați, ca să știm cu cine stăm de vorbă de fapt. Pentru că asistent manager al unui patron de presă nu înseamnă manager, doamnă! Cu atât mai mult cu cât ați fost recomandată și susținută să conduceți o instituție publică, de un politician corupt, iar dumneavoastră ați înțeles că puteți merge la cumpărături, pe bani publici, fără nicio opreliște. Am o veste proastă: chiar trebuie să dați socoteală pentru fiecare leu.

 A, și mai am o calitate care vă lipsește: sunt cinstită, doamnă! Și nu mint. Nu datorez nimic nimănui, decât lui Dumnezeu și părinților mei. Niciunui partid, niciunui politician, niciunui serviciu sau grup de interese ilegitime. Nu știu dumneavoastră...

De ce vă spun toate astea? Ca să nu mai repetați ca un patefon stricat că reproșurile pe care vi le fac sunt din cauză că vreau să vă iau locul. Sunt convinsă că orice aș spune, ori da, ori nu, tot asta ați crede.

Și încă ceva, nu vă mai considerați ”TVR”! Dumneavoastră nu sunteți TVR.

Monica Ghiurco

membru al Consiliului de administrație al SRTv”


Citește și: Și nici măcar nu purtați mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia șefei instituției


Citește și: Alexandru Sassu și-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa șefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citește și: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administrație cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică”


Citește și: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Șefa TVR nu renunță. Ce spune Gradea?


Citește și: Nou proces TVR-MediaSind. Acum, sindicatul e cel care dă în judecată: TVR trebuie să explice cum a cheltuit trei milioane de euro


Citește și: TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces


Citește și: MediaSind: TVR, obligată de instanță să publice colaboratorii din ultimii ani. Suma cheltuită cu ei: Trei milioane de euro


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Eu as face altceva; as da afara pe toti angajatii tvr si as aduce altii. Poate asa va potoliti. Pana la urma gradea asta a fost mana dreapta a lui sarbu. Si ala nu credca era inconjurat de oameni prosti.
 • @hOmar: Nu cred ca intelegi limba romana. Toti cei pe care i-a promovat Gradea sau i-a sustinut in functii de directori, coordonatori, consilieri sunt zero profesional, indiferent ca sunt adusi din privat neavand slujbe sau sinecuristi din interior. Asta e motivul pentru care TVR ajuns la 0,3 audienta, nu jurnalistii si tehnicienii profesionisti din interior.
 • Pt omar: lucrez la privat, am sotia acolo. Ai dreptate in principiu in ce spui insa in cazul de fata stiu ce persoane au venit si care e mersul pe acolo..
 • @ Cataracta...daca ai fi lucrat macar o zi in privat, nu spuneai așa ceva. Criza continua din media ultimilor 10 ani a lăsat multi profesioniști pe afara. Nu neapărat aia aduși de Gradea...iar daca îți închipui ca lucrând 30 de ani în TVR devii profesionist e o mare eroare. Dimpotrivă, uiți și ce mai știai...
 • Pt fan gradea: cum se face ca toti oamenii adusi sung fosti angajati pro aflati pe drumuri ? erau fara servici de multa meserie ce stiau, nu?
 • Atât cum s-a priceput, Doina Gradea a adus niste proceduri in TVR, a aplicat reguli si a incercat să facă mai cinstite faimoasele concursuri pentru posturi. Ba chiar a mai plantat niste oameni care stiu meserie, cu misiunea de a incerca improspatarea continutului. Acestia insa nu prea au cu cine sa faca treaba, sunt inghititi de sistemul prafuit. De aici pleaca de fapt tot haosul si toate protestele.
 • În televiziunea privata unde presta Doina Gradea înainte de a deveni șomeră pt ca apoi să fie adusă la TVR urmare a recomandarilor lui Marian Neacsu (PSD) se intampla o chestie misto. Aceasta se numea responsabilitate. Adicatelea, orice director era un fel de vataf pe parohia lui si isi asuma niste indicatori: audienta, profit, GRP etc. Daca nu ieseau ciferele sau situatiile, buuum!, zbura din functie!!! La TVR se vorbeste de "starea tehnica deplorabila" de vreo doua decenii, dar Horia Cazan e intepenit in functia de Director Tehnic de parca a primit-o mostenire pe viata. Cezar Ion, ex-director al Departamentului de Productie Editoriala, sta pe 110 milioane pe luna ocupandu-se de la birou de motelul pe care il detine la Ranca. Oana Popescu doarme pe toate pozitiile posibile, Cristian Zgabercea e super-bine aranjat cu toate procesele de delapidare in care a fost bagat pt jefuirea banului public. Si, ca astia, sunt zeci, poate sute de alte figuri triste care ard gazul si distrug multe in jur. Unii au povesti de "reusita in viata" strigatoare la cer. Toti sunt confirmati si reconfirmati pe scaune prin deciziile PDG. Cu ei la timona, SRTV nu mai are nicio valoare pentru public. Este televiziunea de stat cu cel mai mic procent de urmaritori in propria piata din lume!
 • asta nu v-a pleca cit timp psd este mare in parlament Ea este trompeta acestei adunaturi Cu catelu cristache aduc numai *** lor dar pe banii nostrii
 • Atâta timp cât Adrian Sârbu va avea interes, Gradea va rămâne în funcție. Si mulți alții plantați de el la TVR.
 • @AntiFan Ghiuco: Confunzi lucrurile! Ghiuco inainte sa fie membru ales de catre angajati cu o majoritate covarsitoare in Consiliul de Administratie a fost si este angajata a TVR, de aceea are obligatia sa lucreze, sa produca emisiuni. Asta face. Tocmai pentru ca isi face treaba de realizator de emisiuni si reprezinta angajatii in CA in opozitie cu clanurile si Directorul General este hartuita in permanenta, la fel ca toti jurnalistii care nu sunt obedienti. De aceea nu se mai produce nimic in TVR. Cat despre invitati comandati, cu siguranta ca te-ai uitat la alta emisiune.
 • @Titus Steel Tu crezi ca George Tudor a facut ceva de capul lui fara aprobarea Directorului General? Instrainarea proprietatii TVR, adica filmarea respectiva, cu buna stiinta, reprezinta abatere grava si duce la desfacerea contractului de munca. Mi se pare mie sau G T mai lucreaza inca? Nu are relevanta daca emisiunea Ora Regelui mai este necesara sau nu, discutia era despre cum e sabotat din interior TVR de catre slugi si despre cum nu se respecta legile si regulamentele dar nu se intreprinde nicio actiune impotriva celor din gasca.

Trimite un comentariu