Skip to main content

Și nici măcar nu purtați mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia șefei instituției

 
Și nici măcar nu purtați mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia șefei instituției
Foto | Libertatea

Lupta din interiorul TVR a ajuns la faza „pe măști". Departamentul de comunicare al instituției scoate la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia președintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecție în interiorul instituției.

Publicitate

Imaginile de pe camerele de supraveghere vin chiar în finalul unui document în care Departamentul de comunicare respinge acuzațiile aduse de cinci membri din Consiliul de Administrație, care i-au cerut demisia șefei TVR.

Poziția nu este semnată de PDG-ul Doina Gradea, ci este asumată de Departamentul de comunicare al instituției.

Din document:

Nu vrem să încheiem nici noi această înștiințare arătându-vă felul în care doi dintre semnatari, membri CA al TVR, Sorin Ilieșiu și Cristian Petcu, înțeleg și respectă prevederile legale referitoare la Covid-19.

Se poate lesne vedea cum domniile lor, în ciuda și disprețul avertismentelor repetate, stau fără mască într-un spațiu interior, în condițiile în care crește alarmant numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus iar Managementul TVR continuă să adopte măsuri de protecţie pentru salariaţii instituţiei”, arată răspunsul TVR remis Paginademedia.ro.

Atașat, televiziunea a lăsat două poze făcute de pe camerele de supraveghere, cu două persoane care nu poartă mască. 

În poziția care se încheie cu trimiterile la cei doi care poartă mască, TVR le răspunde membrilor din Consiliul de Administrație care cer demiterea PDG-ului Doina Gradea. Argumentele instituție, mai jos.

Reamintim că zilele trecute, o parte din conducerea TVR a cerut demiterea Doinei Gradea. Cinci membri din Consiliul de Administrație al SRTv au semnat o scrisoare prin care cer Parlamentului revocarea șefei TVR.

Principalele reproșuri aduse sunt legate de faptul că „TVR nu-și mai îndeplinește misiunea publică”, iar „audiența tinde spre zero”, potrivit unui comunicat de presă dat de Sindicatul MediaSind.

Situația deplorabilă nu este a actualului PDG. În acești trei ani s-a făcut profit

TVR respinge acuzațiile aduse Doinei Gradea, iar instituția vine și cu câteva argumente, enumerate într-un comunicat de presă. Repetăm, comunicatul cu argumentele care o susțin pe Doina Gradea nu este semnat de Doina Gradea, ci este asumat de Departamentul de comunicare al instituției.

Citește și: Mircea Radu, noul director de comunicare al TVR. Ce spune despre numire?

Pe scurt, din comunicatul TVR (la final, comunicatul integral): 

 • Situația deplorabilă despre care vorbesc cei cinci, nu este a actualului PDG.
 • Cât despre rating, dacă i-ar fi interesat soarta TVR, a audienței și a programelor, acești cinci membri ai C.A. ar fi venit cu un proiect sau cu o strategie alternativă, conform misiunii pe care și-au asumat-o. Sau ar fi votat pro sau contra unor proiecte sau strategii. Dar ei nu au făcut nici una, nici alta, niciodată. 
 • Nu ar fi prima dată când se cere asta fără temei, fără argumente. Dar una e să ceri, și alta e să îți controlezi limbajul și să ai proprietatea termenilor; de pildă adresarea cu ”tovarășa Gradea” și ”bolșevica Gradea” reprezintă, oare, un bun început de dialog între părți?
 • Apoi, cum poți acorda credit cuiva care cere o demisie dar care are o moralitate discutabilă, împăunându-se cu două doctorate, unul declarat plagiat, altul suspect de a fi plagiat?
 • Sau ce poți spune în situații în care anumiți membri fac confuzii grave între ce presupune administrație și ce este managementul - probabil de aici și dorința de a impune măsuri fără cunoașterea și respectarea legii.
 • În acești trei ani de mandat s-a făcut profit
 • Nu vrem să încheiem nici noi această înștiințare arătându-vă felul în care doi dintre semnatari, membri CA al TVR, Sorin Ilieșiu și Cristian Petcu, înțeleg și respectă prevederile legale referitoare la Covid-19. Se poate lesne vedea cum domniile lor, în ciuda și disprețul avertismentelor repetate, stau fără mască într-un spațiu interior, în condițiile în care crește alarmant numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus iar Managementul TVR continuă să adopte măsuri de protecţie pentru salariaţii instituţiei

Citește și: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administrație cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică”


Citește și: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Șefa TVR nu renunță. Ce spune Gradea?


Citește și: Nou proces TVR-MediaSind. Acum, sindicatul e cel care dă în judecată: TVR trebuie să explice cum a cheltuit trei milioane de euro


Citește și: TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces


Citește și: MediaSind: TVR, obligată de instanță să publice colaboratorii din ultimii ani. Suma cheltuită cu ei: Trei milioane de euro


Comunicatul integral remis de TVR 


Cinci din cei doisprezece membri ai Consiliului de Administrație al TVR, cer Parlamentului revocarea PDG Doina Gradea, deoarece “instituția nu-și mai îndeplinește misiunea publică” .

- Argumentele acestora, expuse în urma ședinței care a avut loc în data de 29 iulie, nu stau în picioare. Iată de ce:

• ”Situaţia deplorabilă în care se află televiziunea națională după mai mult de jumătate din mandatul acordat de Parlament actualului PDG, așa cum este reflectată de audienţele TVR.”

- Situația deplorabilă despre care vorbesc cei cinci, nu este a actualului PDG. Cât despre rating, dacă i-ar fi interesat soarta TVR, a audienței și a programelor, acești cinci membri ai C.A. ar fi venit cu un proiect sau cu o strategie alternativă, conform misiunii pe care și-au asumat-o. Sau ar fi votat pro sau contra unor proiecte sau strategii. Dar ei nu au făcut nici una, nici alta, niciodată. Ocazie cu care le reamintim că un Consiliu de Administrație este un organism colectiv de conducere care funcționează prin vot.

• ”Semnatarii scrisorii deschise îi cer doamnei Gradea (…) să permită astfel alegerea unui alt Preşedinte Director General din cadrul actualului CA.”

- Nu ar fi prima dată când se cere asta fără temei, fără argumente. Dar una e să ceri, și alta e să îți controlezi limbajul și să ai proprietatea termenilor; de pildă adresarea cu ”tovarășa Gradea” și ”bolșevica Gradea” reprezintă, oare, un bun început de dialog între părți?
Apoi, cum poți acorda credit cuiva care cere o demisie dar care are o moralitate discutabilă, împăunându-se cu două doctorate, unul declarat plagiat, altul suspect de a fi plagiat?

- Sau ce poți spune în situații în care anumiți membri fac confuzii grave între ce presupune administrație și ce este managementul - probabil de aici și dorința de a impune măsuri fără cunoașterea și respectarea legii.

• ”Doina Gradea poartă în întregime responsabilitatea situaţiei actuale a TVR, iar problemele de management din mandatul acesteia sunt de notorietate.”

- Dincolo de scandalurile în interes propriu și mai presus de neîmplinirile unora, ale căror visuri sunt bântuite de ocuparea fotoliului de Președinte Director General, stau rezultatele financiare ale celor trei ani de mandat al PDG actual. Care sunt pe plus.

- În acești trei ani de mandat s-a făcut profit.

• ”Semnatarii scrisorii deschise îi cer doamnei Gradea să pună binele instituţiei mai presus de binele personal (…)”.

- Reamintim că cei cinci membri CA, semnatarii acestei scrisori deschise, au făcut parte din grupurile de lucru constituite pentru teme importante cum ar fi grădinița pt angajații SRTV, sau noua organigramă, și nu au participat la ele. Nu au venit la ședințe. Poate că acesta este un moment bun ca salariații TVR și opinia publică să știe lucrurile astea.

• ”Sperăm că solicitarea noastră va fi analizată cu responsabilitatea cuvenită de membrii Parlamentului României, singurii care o pot revoca din funcție pe doamna Doina Gradea pentru faptul că Televiziunea Națională, (…) nu-și mai îndeplinește misiunea publică prevăzută de lege, ceea ce este extrem de grav având în vedere pandemia Covid, (…) ”, spun Monica Ghiurco, Sorin Ilieșiu, Dan Lazea, Cristian Petcu, Karen Sebesi, în încheierea scrisorii.

- Nu vrem să încheiem nici noi această înștiințare arătându-vă felul în care doi dintre semnatari, membri CA al TVR, Sorin Ilieșiu și Cristian Petcu, înțeleg și respectă prevederile legale referitoare la Covid-19. Se poate lesne vedea cum domniile lor, în ciuda și disprețul avertismentelor repetate, stau fără mască într-un spațiu interior, în condițiile în care crește alarmant numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus iar Managementul TVR continuă să adopte măsuri de protecţie pentru salariaţii instituţiei.

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • afara cu bucatareasa asta si cu *** de cristea ! *** psd-ului Asa o sa dispara si dinescu cristoiu sau alti *** ai psd abonati la banii tvr-ului De ce nu se publica veniturile astora ca doar noi ii platim
 • Bartfa din targ: in compensatie cu cei care nu poarta masca, Doina Gradea poarta masca singura in birou cand e in fata calculatorului in videoconferinta, sa nu se infecteze de pe internet! Asa da exemplu personal de inteligenta!
 • Cand s-a pus problema difuzarii in direct a sedintelor CA sau a publicarii inregistrarii, Gradea s-a opus. Acum fac publice imagini din sedinta cu ajutorul directorului tehnic, cel de la IT si prin alti servitori precum Mircea Radu ca sa incerce sa ii discrediteze pe cei care ii cer demisia lui Gradea. Ce legatura are purtarea mastii incorect a unui membru CA cu incompetenta manageriala a Doinei Gradea si a tuturor sefilor de canale si de productie? Nicio legatura. Atat pot cei care vor sa acopere problema de fond. Au incalcat niste legi prin publicarea imaginilor fara drept, vot plati si nu pentru ca ar fi aratat ceva ilegal co doar pentru ca au incalcat cateva legi si regulamente interne! Ati comis-o rau de data asta baieti! Mircea, fa-te ca lucrezi! Doino ia vezi in oglinda daca ibservi vreun cap de porc!
 • Reprezintă perfect Romania anului 2020. Oameni slabi care conduc instituții cu potențial. Poate în 20 de ani sa fie altfel.
 • Posturile din CA sunt niste sinecuri populate ani la rand de soboruri de piloși sau de lipitori de afișe ai partidelor. Pe fond, comunicatul e corect. Scria cineva pe aici ca de emisiuni si de rating, care se prabuseste dinainte de aparitia Doinei Gradea prin curtea SRTV, raspund directorii de programe, de canale, producatorii generali, realizatorii etc. Unul mai incompetent decat altul! Sunt 86 de Directori in TVR, fara sa mai punem la socoteala sefi si sefuleti aiuati pe sub ei, adjuncti etc! Unii sunt nemuritori, n-au lucrat in viata lor pe obiective clare, pe responsabilitati. Daca fiecare dintre zeii astia ar avea o propunere buna pe luna, intr-un an ar fi 1000 de chestii tari la postul public. Ei, se baga cineva? Sau vedem si noi niste demisii, ceva?
 • Super! Acum pot fi dați în judecată ca au publicat imaginile fără acordul lor. Si sigur nu a semnat nimeni TVR vreo hârtie GDPR pentru camerele alea.
 • 40 de milioane de € primiti de la stat pentru TVR, iar dansii isi bat joc de banii primiti. Ar trebui inchis TVR-ul pentru ca nu ofera continut preferat de catre oameni, plus ca TVR-ul castiga din publicitate doar 4 milioane de €/an. Unele televiziuni investesc mai putini ai au parte de cifre bune.
 • Dezastru! Mai bine ar demisiona toți mâncători de bani din TVR, ***!
  Și mai ales încheierea emisiunilor cu rating 0! Gen emisiunea aia cu Ciordache de la 9, pentru care ia peste 5.000€/luna. Atâta nu câștigă un prezentator de la posturile generaliste.

Trimite un comentariu