Skip to main content

Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei

 
Foto | Libertatea
Foto | Libertatea

Lupta din interiorul TVR a ajuns la faza „pe măşti". Departamentul de comunicare al instituţiei scoate la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

Publicitate

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia preşedintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecţie în interiorul instituţiei.

Imaginile de pe camerele de supraveghere vin chiar în finalul unui document în care Departamentul de comunicare respinge acuzaţiile aduse de cinci membri din Consiliul de Administraţie, care i-au cerut demisia şefei TVR.

Poziţia nu este semnată de PDG-ul Doina Gradea, ci este asumată de Departamentul de comunicare al instituţiei.

Din document:

Nu vrem să încheiem nici noi această înştiinţare arătându-vă felul în care doi dintre semnatari, membri CA al TVR, Sorin Ilieşiu şi Cristian Petcu, înţeleg şi respectă prevederile legale referitoare la Covid-19.

Se poate lesne vedea cum domniile lor, în ciuda şi dispreţul avertismentelor repetate, stau fără mască într-un spaţiu interior, în condiţiile în care creşte alarmant numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus iar Managementul TVR continuă să adopte măsuri de protecţie pentru salariaţii instituţiei”, arată răspunsul TVR remis Paginademedia.ro.

Ataşat, televiziunea a lăsat două poze făcute de pe camerele de supraveghere, cu două persoane care nu poartă mască.

În poziţia care se încheie cu trimiterile la cei doi care poartă mască, TVR le răspunde membrilor din Consiliul de Administraţie care cer demiterea PDG-ului Doina Gradea. Argumentele instituţie, mai jos.

Reamintim că zilele trecute, o parte din conducerea TVR a cerut demiterea Doinei Gradea. Cinci membri din Consiliul de Administraţie al SRTv au semnat o scrisoare prin care cer Parlamentului revocarea şefei TVR.

Principalele reproşuri aduse sunt legate de faptul că „TVR nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”, iar „audienţa tinde spre zero”, potrivit unui comunicat de presă dat de Sindicatul MediaSind.

Situaţia deplorabilă nu este a actualului PDG. În aceşti trei ani s-a făcut profit

TVR respinge acuzaţiile aduse Doinei Gradea, iar instituţia vine şi cu câteva argumente, enumerate într-un comunicat de presă. Repetăm, comunicatul cu argumentele care o susţin pe Doina Gradea nu este semnat de Doina Gradea, ci este asumat de Departamentul de comunicare al instituţiei.

Citeşte şi: Mircea Radu, noul director de comunicare al TVR. Ce spune despre numire?

Pe scurt, din comunicatul TVR (la final, comunicatul integral):

  • Situaţia deplorabilă despre care vorbesc cei cinci, nu este a actualului PDG.
  • Cât despre rating, dacă i-ar fi interesat soarta TVR, a audienţei şi a programelor, aceşti cinci membri ai C.A. ar fi venit cu un proiect sau cu o strategie alternativă, conform misiunii pe care şi-au asumat-o. Sau ar fi votat pro sau contra unor proiecte sau strategii. Dar ei nu au făcut nici una, nici alta, niciodată.
  • Nu ar fi prima dată când se cere asta fără temei, fără argumente. Dar una e să ceri, şi alta e să îţi controlezi limbajul şi să ai proprietatea termenilor; de pildă adresarea cu ”tovarăşa Gradea” şi ”bolşevica Gradea” reprezintă, oare, un bun început de dialog între părţi?
  • Apoi, cum poţi acorda credit cuiva care cere o demisie dar care are o moralitate discutabilă, împăunându-se cu două doctorate, unul declarat plagiat, altul suspect de a fi plagiat?
  • Sau ce poţi spune în situaţii în care anumiţi membri fac confuzii grave între ce presupune administraţie şi ce este managementul - probabil de aici şi dorinţa de a impune măsuri fără cunoaşterea şi respectarea legii.
  • În aceşti trei ani de mandat s-a făcut profit
  • Nu vrem să încheiem nici noi această înştiinţare arătându-vă felul în care doi dintre semnatari, membri CA al TVR, Sorin Ilieşiu şi Cristian Petcu, înţeleg şi respectă prevederile legale referitoare la Covid-19. Se poate lesne vedea cum domniile lor, în ciuda şi dispreţul avertismentelor repetate, stau fără mască într-un spaţiu interior, în condiţiile în care creşte alarmant numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus iar Managementul TVR continuă să adopte măsuri de protecţie pentru salariaţii instituţiei

Citeşte şi: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administraţie cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”


Citeşte şi: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?


Citeşte şi: Nou proces TVR-MediaSind. Acum, sindicatul e cel care dă în judecată: TVR trebuie să explice cum a cheltuit trei milioane de euro


Citeşte şi: TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces


Citeşte şi: MediaSind: TVR, obligată de instanţă să publice colaboratorii din ultimii ani. Suma cheltuită cu ei: Trei milioane de euro


Comunicatul integral remis de TVR


Cinci din cei doisprezece membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, cer Parlamentului revocarea PDG Doina Gradea, deoarece “instituţia nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică” .

- Argumentele acestora, expuse în urma şedinţei care a avut loc în data de 29 iulie, nu stau în picioare. Iată de ce:

•”Situaţia deplorabilă în care se află televiziunea naţională după mai mult de jumătate din mandatul acordat de Parlament actualului PDG, aşa cum este reflectată de audienţele TVR.”

- Situaţia deplorabilă despre care vorbesc cei cinci, nu este a actualului PDG. Cât despre rating, dacă i-ar fi interesat soarta TVR, a audienţei şi a programelor, aceşti cinci membri ai C.A. ar fi venit cu un proiect sau cu o strategie alternativă, conform misiunii pe care şi-au asumat-o. Sau ar fi votat pro sau contra unor proiecte sau strategii. Dar ei nu au făcut nici una, nici alta, niciodată. Ocazie cu care le reamintim că un Consiliu de Administraţie este un organism colectiv de conducere care funcţionează prin vot.

•”Semnatarii scrisorii deschise îi cer doamnei Gradea (…) să permită astfel alegerea unui alt Preşedinte Director General din cadrul actualului CA.”

- Nu ar fi prima dată când se cere asta fără temei, fără argumente. Dar una e să ceri, şi alta e să îţi controlezi limbajul şi să ai proprietatea termenilor; de pildă adresarea cu ”tovarăşa Gradea” şi ”bolşevica Gradea” reprezintă, oare, un bun început de dialog între părţi?
Apoi, cum poţi acorda credit cuiva care cere o demisie dar care are o moralitate discutabilă, împăunându-se cu două doctorate, unul declarat plagiat, altul suspect de a fi plagiat?

- Sau ce poţi spune în situaţii în care anumiţi membri fac confuzii grave între ce presupune administraţie şi ce este managementul - probabil de aici şi dorinţa de a impune măsuri fără cunoaşterea şi respectarea legii.

•”Doina Gradea poartă în întregime responsabilitatea situaţiei actuale a TVR, iar problemele de management din mandatul acesteia sunt de notorietate.”

- Dincolo de scandalurile în interes propriu şi mai presus de neîmplinirile unora, ale căror visuri sunt bântuite de ocuparea fotoliului de Preşedinte Director General, stau rezultatele financiare ale celor trei ani de mandat al PDG actual. Care sunt pe plus.

- În aceşti trei ani de mandat s-a făcut profit.

•”Semnatarii scrisorii deschise îi cer doamnei Gradea să pună binele instituţiei mai presus de binele personal (…)”.

- Reamintim că cei cinci membri CA, semnatarii acestei scrisori deschise, au făcut parte din grupurile de lucru constituite pentru teme importante cum ar fi grădiniţa pt angajaţii SRTV, sau noua organigramă, şi nu au participat la ele. Nu au venit la şedinţe. Poate că acesta este un moment bun ca salariaţii TVR şi opinia publică să ştie lucrurile astea.

•”Sperăm că solicitarea noastră va fi analizată cu responsabilitatea cuvenită de membrii Parlamentului României, singurii care o pot revoca din funcţie pe doamna Doina Gradea pentru faptul că Televiziunea Naţională, (…) nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică prevăzută de lege, ceea ce este extrem de grav având în vedere pandemia Covid, (…) ”, spun Monica Ghiurco, Sorin Ilieşiu, Dan Lazea, Cristian Petcu, Karen Sebesi, în încheierea scrisorii.

- Nu vrem să încheiem nici noi această înştiinţare arătându-vă felul în care doi dintre semnatari, membri CA al TVR, Sorin Ilieşiu şi Cristian Petcu, înţeleg şi respectă prevederile legale referitoare la Covid-19. Se poate lesne vedea cum domniile lor, în ciuda şi dispreţul avertismentelor repetate, stau fără mască într-un spaţiu interior, în condiţiile în care creşte alarmant numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus iar Managementul TVR continuă să adopte măsuri de protecţie pentru salariaţii instituţiei.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    afara cu bucatareasa asta si cu *** de cristea ! *** psd-ului Asa o sa dispara si dinescu cristoiu sau alti *** ai psd abonati la banii tvr-ului De ce nu se publica veniturile astora ca doar noi ii platim
  • Razvan Razvan
    Unde e postacul antenist Mihai? El comenteaza doar pe stirile cu Covid la Pro. La alte posturi TV nu.
  • Alex Sassu Alex Sassu
    Bartfa din targ: in compensatie cu cei care nu poarta masca, Doina Gradea poarta masca singura in birou cand e in fata calculatorului in videoconferinta, sa nu se infecteze de pe internet! Asa da exemplu personal de inteligenta!
  • Livia Pila Livia Pila
    Cand s-a pus problema difuzarii in direct a sedintelor CA sau a publicarii inregistrarii, Gradea s-a opus. Acum fac publice imagini din sedinta cu ajutorul directorului tehnic, cel de la IT si prin alti servitori precum Mircea Radu ca sa incerce sa ii discrediteze pe cei care ii cer demisia lui Gradea. Ce legatura are purtarea mastii incorect a unui membru CA cu incompetenta manageriala a Doinei Gradea si a tuturor sefilor de canale si de productie? Nicio legatura. Atat pot cei care vor sa acopere problema de fond. Au incalcat niste legi prin publicarea imaginilor fara drept, vot plati si nu pentru ca ar fi aratat ceva ilegal co doar pentru ca au incalcat cateva legi si regulamente interne! Ati comis-o rau de data asta baieti! Mircea, fa-te ca lucrezi! Doino ia vezi in oglinda daca ibservi vreun cap de porc!
  • Andrei Andrei
    Reprezintă perfect Romania anului 2020. Oameni slabi care conduc instituții cu potențial. Poate în 20 de ani sa fie altfel.
  • Unu' de la Tehnic Unu' de la Tehnic
    Posturile din CA sunt niste sinecuri populate ani la rand de soboruri de piloși sau de lipitori de afișe ai partidelor. Pe fond, comunicatul e corect. Scria cineva pe aici ca de emisiuni si de rating, care se prabuseste dinainte de aparitia Doinei Gradea prin curtea SRTV, raspund directorii de programe, de canale, producatorii generali, realizatorii etc. Unul mai incompetent decat altul! Sunt 86 de Directori in TVR, fara sa mai punem la socoteala sefi si sefuleti aiuati pe sub ei, adjuncti etc! Unii sunt nemuritori, n-au lucrat in viata lor pe obiective clare, pe responsabilitati. Daca fiecare dintre zeii astia ar avea o propunere buna pe luna, intr-un an ar fi 1000 de chestii tari la postul public. Ei, se baga cineva? Sau vedem si noi niste demisii, ceva?
  • Adi Adi
    Super! Acum pot fi dați în judecată ca au publicat imaginile fără acordul lor. Si sigur nu a semnat nimeni TVR vreo hârtie GDPR pentru camerele alea.
  • Danut Danut
    40 de milioane de € primiti de la stat pentru TVR, iar dansii isi bat joc de banii primiti. Ar trebui inchis TVR-ul pentru ca nu ofera continut preferat de catre oameni, plus ca TVR-ul castiga din publicitate doar 4 milioane de €/an. Unele televiziuni investesc mai putini ai au parte de cifre bune.
  • Iuli Iuli
    Dezastru! Mai bine ar demisiona toți mâncători de bani din TVR, ***!
    Și mai ales încheierea emisiunilor cu rating 0! Gen emisiunea aia cu Ciordache de la 9, pentru care ia peste 5.000€/luna. Atâta nu câștigă un prezentator de la posturile generaliste.

Trimite un comentariu

sus