Skip to main content

De la televiziune, candidat la Primărie. Florin Călinescu, jurat la Românii au Talent, a intrat în cursa pentru Primăria București

 
De la televiziune, candidat la Primărie. Florin Călinescu, jurat la Românii au Talent, a intrat în cursa pentru Primăria București

De la televiziune, candidat la Primărie. Florin Călinesu, jurat în emisiunea Românii au talent de la Pro TV, și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei, informează Libertatea

Călinescu intră, astfel, în cursa pentru fotoliul de primar al Bucureștiului, unde îi va înfrunta, printre alții, pe Gabriela Firea (PSD), Nicușor Dan (susținut de PNL și USR-PLUS) sau Train Băsescu (PMP). 

Publicitate

Partidul Verde, din partea căruia candidează omul de televiziune, a înregistrat candidatura la Biroul Electoral Central marți, în ultima zi când se mai puteau face înscrieri, menționează sursa citată. 

Vlad Soare, prim-vicepreședintele partidului, despre candidatura lui Florin Călinescu:

„Târziu în noapte am depus candidatura pentru președintele nostru Florin Călinescu, care de astăzi intră în cursa electorală pentru a câștiga Primăria Capitalei. Din păcate, Florin nu poate fi alături de noi, o problemă de familie l-a reținut, ar fi dorit astăzi să fie aici, dar fiți fără griji, el o să iasă în stradă, alături de această minunată echipă de consilieri să construim împreună metropola verde București-Ilfov”, a scris acesta pe Facebook, potrivit Libertatea

Florin Călinescu: Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă

Florin Călinescu a decis să intre în politică anul trecut, în calitate de președinte al Partidului Verde. El spus, într-un interviu acordat Paginademedia.ro atunci, că:

„Dacă vrei să schimbi ceva, nu o poți face prin scheciuri. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. Altfel, ești comentator, ești moderator, ești altceva”, după cum își explica el decizia. 

În urmă cu un an nu se gândea la o posibilă candidatură:

Paginademedia.ro: Vă gândiți să candidați?

Florin Călinescu: Nu mă gândesc să candidez la nimic. Mi-am propus să îi încurajez pe tineri să se implice.

Dacă marketingul și situația politică se vor coagula în ideea unei candidaturi, vom vedea. Dar în momentul acesta, ceea ce îmi doresc este să îi determin să acționeze, prin exemplul personal, pe cei care stau deoparte.

Călinescu este unul dintre cei patru jurați Românii au talent, emisiune difuzată de Pro TV. Cel mai recent sezon, cu Călinescu pe scaunul de jurat, s-a încheiat în primăvară. 

Legislația audiovizuală interzice canditaților și celor care ocupă funcții publice să prezinte sau să modereze „emisiuni de ştiri şi dezbateri”. 

Articolul din Codul de reglementare în audiovizual:

„Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale."


Citește și: INTERVIU. Florin Călinescu: Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. În acest moment, nu pot preciza care va fi relația cu televiziunea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu