Skip to main content

De la televiziune, candidat la Primărie. Florin Călinescu, jurat la Românii au Talent, a intrat în cursa pentru Primăria Bucureşti

 
De la televiziune, candidat la Primărie. Florin Călinescu, jurat la Românii au Talent, a intrat în cursa pentru Primăria Bucureşti

De la televiziune, candidat la Primărie. Florin Călinesu, jurat în emisiunea Românii au talent de la Pro TV, şi-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei, informează Libertatea.

Publicitate

Călinescu intră, astfel, în cursa pentru fotoliul de primar al Bucureştiului, unde îi va înfrunta, printre alţii, pe Gabriela Firea (PSD), Nicuşor Dan (susţinut de PNL şi USR-PLUS) sau Train Băsescu (PMP).

Partidul Verde, din partea căruia candidează omul de televiziune, a înregistrat candidatura la Biroul Electoral Central marţi, în ultima zi când se mai puteau face înscrieri, menţionează sursa citată.

Vlad Soare, prim-vicepreşedintele partidului, despre candidatura lui Florin Călinescu:

„Târziu în noapte am depus candidatura pentru preşedintele nostru Florin Călinescu, care de astăzi intră în cursa electorală pentru a câştiga Primăria Capitalei. Din păcate, Florin nu poate fi alături de noi, o problemă de familie l-a reţinut, ar fi dorit astăzi să fie aici, dar fiţi fără griji, el o să iasă în stradă, alături de această minunată echipă de consilieri să construim împreună metropola verde Bucureşti-Ilfov”, a scris acesta pe Facebook, potrivit Libertatea.

Florin Călinescu: Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă

Florin Călinescu a decis să intre în politică anul trecut, în calitate de preşedinte al Partidului Verde. El spus, într-un interviu acordat Paginademedia.ro atunci, că:

„Dacă vrei să schimbi ceva, nu o poţi face prin scheciuri. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. Altfel, eşti comentator, eşti moderator, eşti altceva”, după cum îşi explica el decizia.

În urmă cu un an nu se gândea la o posibilă candidatură:

Paginademedia.ro: Vă gândiţi să candidaţi?

Florin Călinescu: Nu mă gândesc să candidez la nimic. Mi-am propus să îi încurajez pe tineri să se implice.

Dacă marketingul şi situaţia politică se vor coagula în ideea unei candidaturi, vom vedea. Dar în momentul acesta, ceea ce îmi doresc este să îi determin să acţioneze, prin exemplul personal, pe cei care stau deoparte.

Călinescu este unul dintre cei patru juraţi Românii au talent, emisiune difuzată de Pro TV. Cel mai recent sezon, cu Călinescu pe scaunul de jurat, s-a încheiat în primăvară.

Legislaţia audiovizuală interzice canditaţilor şi celor care ocupă funcţii publice să prezinte sau să modereze „emisiuni de ştiri şi dezbateri”.

Articolul din Codul de reglementare în audiovizual:

„Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale."


Citeşte şi: INTERVIU. Florin Călinescu: Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. În acest moment, nu pot preciza care va fi relaţia cu televiziunea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus