Skip to main content

Tik-Tok şi WeChat, companii deţinute de chinezi, somate de Trump: ori le vindeţi, ori le blocăm

 
Tik-Tok şi WeChat, companii deţinute de chinezi, somate de Trump: ori le vindeţi, ori le blocăm

Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat că va interzice aplicaţiile sociale TikTok şi WeChat în America. Are însă o condiţie: să fie vândute.

Publicitate

TikTok şi WeChat sunt reţele sociale create în China, iar Trump acuză serviciile secrete din Asia că folosesc aplicaţiile în scop de supraveghere. Trump pune la dispoziţie 45 de zile patronilor celor două aplicaţii pentru a găsi un nou proprietar, anunţă CNN.

Anunţul lui Trump pune o presiune imensă pe viitorul aplicaţiei video, iar o vânzare potenţială trebuie urgentată.

Microsoft, salvarea TikTok în America

Compania Microsoft a anunţat duminica trecută că a demarat negocierile cu firma chineză pentru a preluat TikTok. Donald Trump ar dori ca până pe 15 septembrie aplicaţia video să fie deţinută de o firmă americană.

Joi seară, oficialii de la Washington au declarat, potrivit CNN, că „TikTok surprinde în mod automat vaste informaţii de la utilizatorii, cum ar fi date despre locaţii sau un istoric al navigării. Acest lucru îi permite Partidului Comunist Chinez să aibă acces la informaţiile personale şi de proprietate ale americanilor, lucru care permite accesarea locaţiilor angajaţilor şi contractanţilor federaţia. Se creează dosare cu informaţii personale pentru şantaj şi conduce la spionaj corporativ.”

După ce a anunţat interzicerea TikTok, Trump a lansat un avertisment şi pe WeChat, o aplicaţie ce implică transfer de bani, care însă este deţinută de o altă companie chineză - Tencent.

WeChat le permite utilizatorilor să îşi transfere fonduri reciproc. Ordinul din partea administraţiei Trump susţine, potrivit sursei anterior menţionate, că tranzacţiile cu firma chineză vor fi interzise dacă nu se va schimba proprietarul.

Utilizatorii TikTok, îngrijoraţi de viitorul aplicaţiei

Milioanele de utilizatori ai TikTok spun că viitorul aplicaiţiei este incert. De altfel, oamenii din America deja fac streaming-uri în direct sau videoclipuri în care vorbesc despre dispariţia TikTok în America.

Pe de altă parte, TikTok susţine că va rămâne alături de fanii aplicaţiei din America. „TikTok este iubit de 100 de milioane de americani pentru că este o casă pentru divertisment, auto-exprimare şi conexiune”, a declarat Josh Gartner, purtătorul de cuvând al TikTok, potrivit CNN.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Dacă nu Erau interesele ca sua să dețină asta eram de acord sa interzică tampenia asta
    Dar vai,cum sa nu dețină america toate aplicatiile populare/te ale lumii?
  • Șerban Șerban
    @paginademedia Bun thumbnail-ul. Te face să te întrebi de ce nu s-a gândit nimeni mai devreme la banarea acelui *** de aplicație.
  • trumpu trumpu
    Articol unic pe Terra;
    1. doar america are voie sa spioneze.

    misto democratie.
  • mihai mihai
    Halal democratie,nu scie s.u.a te blocam,care dracu e diferenta dintre rusia si sua?
  • Iuli Iuli
    Aici este vorba de Facebook inc. care pierde teren pe aplicațiile sale (Facebook, Instagram) în favoarea TikTok. Așa au făcut și cei de la Apple cu huawei sau Amazon cu AliExpress.
    Multe interese la mijloc și în ultimul rând este “spionajul” iar pe primul loc dominarea Americii în lume pe toate planurile

Trimite un comentariu

sus