Skip to main content

E oficial! Mircea Radu a câştigat aproape dublu decât a declarat. Acum şi-a modificat şi declaraţia de avere

 
E oficial! Mircea Radu a câştigat aproape dublu decât a declarat. Acum şi-a modificat şi declaraţia de avere

E oficial! Mircea Radu, şef al comunicării în TVR şi consilier al PDG-ului Doina Gradea, şi-a declarat veniturile doar pe jumătate. Prezentatorul a câştigat aproape dublu din emisiunea Down The Road, care a fost la TVR 1 la finalul anului trecut, faţă de suma trecută iniţial în declaraţia de avere şi care era de 13.000 de euro.

Publicitate

Nu a câştigat 13.000 de euro (64.670 de lei), ci 23.000 de euro (112.574 de lei), arată documentul publicat pentru a doua oară pe site-ul TVR.

Vedeta TV şi-a rectificat declaraţia de avere depusă iniţial în luna iulie.

Problemele din document au fost semnalate de Sindicatul MediaSind, la finalul lunii august, după o şedinţa a Consiliului de Administraţie. Şefa TVR a recunoscut, în respectiva şedinţă, că prezentatorul TV a primit mai mulţi bani pentru cele opt ediţii ale emisiunii Down The Road, decât sumele notate în declaraţia de avere.

Atunci, mai mulţi membri din Consiliul de Administraţie ar fi cerut lămuriri şefei TVR despre felul în care a primit Mirea Radu suma respectivă. Doina Gradea ar fi răspuns, după cum susţin cei din sindicat, astfel: Pentru că aşa a dorit managementul.

Contactat de Paginademedia.ro, la vremea respectivă, Mircea Radu nu a dorit să comenteze subiectul.

Paginademedia.ro a prezentat, tot în luna august, detalii cu privire la salariile din TVR, mai exact cât a câştigat şefa instituţiei, dar şi alţi oameni din conducere anul trecut. Printre declaraţiile de avere analizate s-a numărat şi cea a lui Mircea Radu.


Citeşte şi: Salarii din TVR. Doina Gradea, şefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câştigat Mircea Radu pentru opt ediţii ale emisiunii Down the Road?


Reamintim că realizatorul a revenit în TVR la finalul anului 2019, pentru emisiunea Down the road - Aventura, dar a devenit şi consilier al preşedintelui TVR Doina Gradea (în ianuarie), iar din iulie este noul director de comunicare al instituţiei.

Declaraţia depusă de acesta pe site-ul TVR include doar veniturile de anul trecut, pentru emisiunea Down the road.

MediaSind cere demiterea lui Mircea Radu

În urmă cu câteva săptămâni, sindicatul MediaSind cerea ANI şi DNA să investigheze aceste „inadvertenţe flagrante” din declaraţia de avere.

Acum, sindicaliştii cer demiterea „de urgenţă” a lui Mircea Radu „din toate funcţiile deţinute în TVR” şi mai cer „comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete privind condiţiile în care s-a încheiat un asemenea contract plătit cu sume discreţionare din bani publici”, spun aceştia.

Aceştia mai spus:

„Este revoltător faptul că administraţia Gradea atribuie contracte, din bani publici, de cele mai multe ori pe sume consistente, unor realizatori externi, în timp ce peste 80 la sută din profesioniştii din TVR sunt plătiţi la minimul grilei de salarizare.”


Citeşte şi: MediaSind - Probleme în declaraţia de avere a lui Mircea Radu. A încasat realizatorul mai mulţi bani pentru cele opt ediţii Down The Road?


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • robi robi
    Imi place Mircea dar la faza asta m-a dezamagit enorm
  • Adi Adi
    Ce rușine! Dacă au finalizat ei metroul, poate fac ceva după 30 de ani și la această instituție mamut care toacă bani degeaba.
  • Daniel Daniel
    Inchiderea TVR-ului asta e solutia.

Trimite un comentariu

sus