Skip to main content

E oficial! Mircea Radu a câștigat aproape dublu decât a declarat. Acum și-a modificat și declarația de avere

 
E oficial! Mircea Radu a câștigat aproape dublu decât a declarat. Acum și-a modificat și declarația de avere

E oficial! Mircea Radu, șef al comunicării în TVR și consilier al PDG-ului Doina Gradea, și-a declarat veniturile doar pe jumătate. Prezentatorul a câștigat aproape dublu din emisiunea Down The Road, care a fost la TVR 1 la finalul anului trecut, față de suma trecută inițial în declarația de avere și care era de 13.000 de euro. 

Nu a câștigat 13.000 de euro (64.670 de lei), ci 23.000 de euro (112.574 de lei), arată documentul publicat pentru a doua oară pe site-ul TVR

Publicitate

Vedeta TV și-a rectificat declarația de avere depusă inițial în luna iulie.

Problemele din document au fost semnalate de Sindicatul MediaSind, la finalul lunii august, după o ședința a Consiliului de Administrație. Șefa TVR a recunoscut, în respectiva ședință, că prezentatorul TV a primit mai mulți bani pentru cele opt ediții ale emisiunii Down The Road, decât sumele notate în declarația de avere. 

Atunci, mai mulți membri din Consiliul de Administrație ar fi cerut lămuriri șefei TVR despre felul în care a primit Mirea Radu suma respectivă. Doina Gradea ar fi răspuns, după cum susțin cei din sindicat, astfel: Pentru că așa a dorit managementul.

Contactat de Paginademedia.ro, la vremea respectivă, Mircea Radu nu a dorit să comenteze subiectul. 

Paginademedia.ro a prezentat, tot în luna august, detalii cu privire la salariile din TVR, mai exact cât a câștigat șefa instituției, dar și alți oameni din conducere anul trecut. Printre declarațiile de avere analizate s-a numărat și cea a lui Mircea Radu.


Citește și: Salarii din TVR. Doina Gradea, șefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câștigat Mircea Radu pentru opt ediții ale emisiunii Down the Road?


Reamintim că realizatorul a revenit în TVR la finalul anului 2019, pentru emisiunea Down the road - Aventura, dar a devenit și consilier al președintelui TVR Doina Gradea (în ianuarie), iar din iulie este noul director de comunicare al instituției.

Declarația depusă de acesta pe site-ul TVR include doar veniturile de anul trecut, pentru emisiunea Down the road.

MediaSind cere demiterea lui Mircea Radu

În urmă cu câteva săptămâni, sindicatul MediaSind cerea ANI și DNA să investigheze aceste „inadvertențe flagrante” din declarația de avere. 

Acum, sindicaliștii cer demiterea „de urgență” a lui Mircea Radu „din toate funcțiile deținute în TVR” și mai cer „comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete privind condițiile în care s-a încheiat un asemenea contract plătit cu sume discreționare din bani publici”, spun aceștia. 

Aceștia mai spus: 

„Este revoltător faptul că administrația Gradea atribuie contracte, din bani publici, de cele mai multe ori pe sume consistente, unor realizatori externi, în timp ce peste 80 la sută din profesioniștii din TVR sunt plătiți la minimul grilei de salarizare.”


Citește și: MediaSind - Probleme în declarația de avere a lui Mircea Radu. A încasat realizatorul mai mulți bani pentru cele opt ediții Down The Road?


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu