Skip to main content

Cinci ani de la Colectiv. Site cu toate investigaţiile echipei lui Tolontan: „Ca să nu uităm minciunile autorităţilor”

 
Cinci ani de la Colectiv. Site cu toate investigaţiile echipei lui Tolontan: „Ca să nu uităm minciunile autorităţilor”

Cinci ani de la Colectiv! Toate investigaţiile echipei lui Tolontan, despre Colectiv şi Hexi Pharma, sunt disponibile pe un site separat: colectiv.libertatea.ro

Publicitate

Mirela Neag, Cătălin Tolontan şi Răzvan Luţac au scris, în ultimii ani, zeci de texte legate de tragedia de la Colectiv, dezinfectaţi diluaţi din spitale, probleme ale victimelor, dar şi despre corupţie şi promisiunile nerespectate ale autorităţilor.

Chiar azi, 30 octombrie, când se comemorează cinci ani de la incendiu, jurnaliştii readuc în prim-plan investigaţiile de presă care arată corupţia, neregulile din spitale şi din instituţiile publice.

„Ca să nu uităm minciunile autorităţilor!”, aşa motivează echipa iniţiativa de strânge toate investigaţiile într-un site separat.

Multe dintre texte au fost publicate într-un site de sport - Gazeta Sporturilor. Ulterior, când GSP a fost prealuat de trustul Ringier, Tolontan şi echipa au continuat munca de investigaţii la Libertatea.

„Toate aceste dezvăluiri n-ar fi fost posibile fără curajul a zeci de surse, dintre care unele au decis să-şi facă publică identitatea, precum Camelia Roiu, medicul de la Spitalul de Arşi, sau Nicoleta Ciobanu şi Laura Niţu, de la Spitalul Malaxa, condus de Florin Secureanu”, notează jurnaliştii.

Aceştia continuă:

„În site-ul special dedicat evenimentului de la Colectiv şi mişcării sociale care a urmat puteţi găsi sute de episoade ale investigaţiilor, cu cele mai importante dezvăluiri.”

Reamintim că munca echipei lui Tolo a fost cuprinsă, printre altele, într-un documentar semnat de regizorul Alexander Nanau. Filmul urmăreşte întâmplările desfăşurate în ţara noastră în primul an de după incediul din clubul Colectiv.

Documentarul include şi culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma.

Sunt imagini dure, cu filmări tulburătoare şi halucinante din spitale. Totul a culminat cu o poveste de la una dintre sursele Gazetei Sporturilor:

„Medicii din spitale le pun oamenilor arşi pânze albe pe faţă, să nu-i mai vadă”

De asemenea, filmul prezintă şi întâmplări din interiorul Ministerului Sănătăţii, condus la vremea respectivă de Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Documentarul „colectiv”, propunerea României la Oscar. Filmul va fi lansat în SUA şi Marea Britanie luna viitoare

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus