Skip to main content

Cinci ani de la Colectiv. Site cu toate investigațiile echipei lui Tolontan: „Ca să nu uităm minciunile autorităților”

 
Cinci ani de la Colectiv. Site cu toate investigațiile echipei lui Tolontan: „Ca să nu uităm minciunile autorităților”

Cinci ani de la Colectiv! Toate investigațiile echipei lui Tolontan, despre Colectiv și Hexi Pharma, sunt disponibile pe un site separat: colectiv.libertatea.ro

Mirela Neag, Cătălin Tolontan și Răzvan Luțac au scris, în ultimii ani, zeci de texte legate de tragedia de la Colectiv, dezinfectați diluați din spitale, probleme ale victimelor, dar și despre corupție și promisiunile nerespectate ale autorităților. 

Publicitate

Chiar azi, 30 octombrie, când se comemorează cinci ani de la incendiu, jurnaliștii readuc în prim-plan investigațiile de presă care arată corupția, neregulile din spitale și din instituțiile publice. 

„Ca să nu uităm minciunile autorităților!”, așa motivează echipa inițiativa de strânge toate investigațiile într-un site separat. 

Multe dintre texte au fost publicate într-un site de sport - Gazeta Sporturilor. Ulterior, când GSP a fost prealuat de trustul Ringier, Tolontan și echipa au continuat munca de investigații la Libertatea. 

„Toate aceste dezvăluiri n-ar fi fost posibile fără curajul a zeci de surse, dintre care unele au decis să-și facă publică identitatea, precum Camelia Roiu, medicul de la Spitalul de Arși, sau Nicoleta Ciobanu și Laura Nițu, de la Spitalul Malaxa, condus de Florin Secureanu”, notează jurnaliștii. 

Aceștia continuă:

„În site-ul special dedicat evenimentului de la Colectiv și mișcării sociale care a urmat puteți găsi sute de episoade ale investigațiilor, cu cele mai importante dezvăluiri.”

Reamintim că munca echipei lui Tolo a fost cuprinsă, printre altele, într-un documentar semnat de regizorul Alexander Nanau. Filmul urmărește întâmplările desfășurate în țara noastră în primul an de după incediul din clubul Colectiv.

Documentarul include și culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma.

Sunt imagini dure, cu filmări tulburătoare și halucinante din spitale. Totul a culminat cu o poveste de la una dintre sursele Gazetei Sporturilor:

„Medicii din spitale le pun oamenilor arși pânze albe pe față, să nu-i mai vadă”

De asemenea, filmul prezintă și întâmplări din interiorul Ministerului Sănătății, condus la vremea respectivă de Vlad Voiculescu.

Citește și: Documentarul „colectiv”, propunerea României la Oscar. Filmul va fi lansat în SUA și Marea Britanie luna viitoare

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu