Skip to main content

Comic Con a fost amânat a doua oară, pentru 2021. De ce nu se face online? Și un apel către Guvern

 
Comic Con a fost amânat a doua oară, pentru 2021. De ce nu se face online? Și un apel către Guvern

East European Comic Con nu va mai avea loc în 2020, din cauza pandemiei. Evenimentul a fost amânat pentru vara anului următor, după ce inițial fusese lăsat pentru luna decembrie (tradițional, evenimentul avea loc în iunie).

Publicitate

Concret, trebuia să aibă loc la Romexpo în 3-6 decembrie, dar s-a amânat pentru 3-6 iunie 2021.

Organizatorii au exclus varianta ca evenimentul să aibă loc online deoarece, spun aceștia, s-ar fi pierdut „farmecul evenimentului”, adică întâlnirea participanților cu actorii, expozanții sau artiștii.

Ediția din 2021 va fi gândită tot în contextul pandemiei. Va avea două spații interioare și exterioare, cu posibilitatea ca zilele de weekend să fie împărțite în două sesiuni de vizitare cu o pauză de o oră.

O mențiune importantă: Biletele pentru ediția amânată pot fi folosite în 2021 sau 2022.

Totodată, se lucrează și la deschiderea unui magazin online cu produsele oficiale. Se va lansa până în luna decembrie, spun oficialii festivalului. 

Echipa East European Comic Con, apel către Guvern: „Domeniul nu a primit sprijin financiar”

Oficialii East European Comic Con fac și un apel către Guvernul României, despre care spun că „nu a oferit sprijin financiar în aceste vremuri dificile acestui segment”

”În același timp, alături de acest anunț, dorim să lansăm un apel către Guvernul României privind necesitatea stringentă a unui plan de măsuri concrete care să poată fi implementat pentru segmentul de Târguri, expoziții și festivaluri.

Acest domeniu de activitate nu a primit niciun sprijin financiar sau logistic, nicio relaxare, chiar dacă este în continuare complet blocat de mai bine de 7 luni, spre deosebire de alte industrii care au putut funcționa la o anumită capacitate, în ciuda restricțiilor.

Echipa East European Comic Con a pus la cale 3 scenarii diferite, fiecare cu măsurile aferente destinate prevenirii infestării cu SARS-Cov2, pe care le vom face publice până la finalul lunii Noiembrie.”

 Cum pot fi folosite biletele cumpărate deja

  • 1 - Folosirea biletelor pentru ediția din București (3-6 iunie 2021).
  • 2 - Folosirea biletelor pentru ediția din Cluj-Napoca (octombrie sau noiembrie 2021)
  • 3 - Folosirea biletelor pentru ediția din București (Mai-Iunie 2022).
  • 4 - Transformarea sumei iîntr-un credit online în magazinul virtual pe care îl vom lansa în luna Decembrie.  
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu