Skip to main content

OFICIAL. Marți 13, ziua de când Pro TV are un nou proprietar. Schimbare la vârf în compania-mamă. Șefii mari, înlocuiți

 
OFICIAL. Marți 13, ziua de când Pro TV are un nou proprietar. Schimbare la vârf în compania-mamă. Șefii mari, înlocuiți

OFICIAL. De azi, Pro TV are un nou proprietar. Grupul ceh PPF anunță achiziția grupului CME, care deține și Pro TV, dar care are afaceri media și în alte țări din regiune. 

Publicitate

Este ziua în care cei doi CEO ai companiei au fost înlocuiți: e vorba de Christoph Mainusch și de Michael Del Nin.

Au fost numiți doi directori noi peste toate operațiunile, inclusiv cele din România.

Deținut de miliardarul ceh Petr Kellner, PPF Group N.V va opera Pro TV și afaceri media din Slovacia, Slovenia, Bulgaria și Cehia. 

„Din acest moment, Didier Stoessel va prelua funcția de director executiv peste operațiunile CME din Cehia, România, Slovacia și Slovenia.

Lubos Jetmar a fost numit director peste operațiunile CME Bulgaria, resposabil cu strategia și planul de dezvoltare”, anunță oficialii grupului de investiții.

Achiziția oficială vine la o săptămână după ce Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care Central Media Entreprises, compania-mamă a Pro TV, trece la PPF. 

„PPF deține acum în totalitate operațiunile CME din România, Slovacia, Slovenia, Bulgaria și Cehia”,  menționează sursa citată.

Petr Kellner, acționarul majoritar, a spus:

„Suntem conduși de un sentiment de responsabilitate, având în vedere realizările CME pe aceste rețele TV. Vrem să ne bazăm pe acele succese și pe poziția pe care aceste rețele o ocupă pe piețele lor ca radiodifuzori independenți. Noi așteptăm cu nerăbdare să găsim noi oportunități de afaceri între operațiunile media și serviciile de telecomunicații.

Suntem încântați să avem un astfel de public puternic și loial, iar intenția este să consolidăm relația cu publicul nostru", a spus acesta. 

Comunicatul oficial al CME cu noua conducere, aici


Citește și: Anunț OFICIAL. Compania-mamă a Pro TV va avea un nou proprietar. Tranzacția, evaluată la 2,1 miliarde de dolari


Despre PPF Group

Grupul PPF investește în mai multe segmente de piață, inclusiv servicii financiare, telecomunicații, biotehnologie, imobiliare și inginerie mecanică. Creșterea PPF Group se bazează pe dezvoltarea industriilor tradiționale și noi, a construirii infrastructurii moderne și a economiei digitale.

Abordarea PPF Group se întinde din Europa până în America de Nord și în toată Asia. Grupul PPF deține companii active, care își ridică valoarea la 49 de miliarde de euro (la 31 decembrie 2019) și are 135.000 de angajați la nivel global.

Citește și: De săptămâna viitoare noul patron al Pro TV își intră în drepturi. Comisia Europeană a aprobat vânzarea companiei-mamă a Pro TV

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Sabina ,sa speram ca asa va fi, pana la urma ai aflat unde va fi proiectul lui Mihai Petre ,vad ca nu ai primit raspuns ? ar fi bine sa fie la pro .
 • Cred ca aceste schimbari vor avea loc in luna ianuarie cand se vor aseza toate lucrurile asa cum trebuie .Sper sa iasa ceva bun.Bravo ,Pro TV
 • Jdk, e gluma de postaci esti asa de

  Cum e si Mile o gluma de postac antenist cu capul sec. In loc sa raspunda la intrebari, abereaza. Vai de Mile...
 • Prima masura pe care o va lua keller; va inlocui postacii cu unii mai buni.

  Supara adevarul de nu raspunzi la comentarii? Hi hi hi , saptamana trecuta Pro lider 5 zile din 7 , ha ha ha
 • Aoleo, a venit black friday pentru management. Adica s-a terminat cu salariile babane, cu masinile de serviciu de fitza...cu joburile caldute. Winter is coming!
 • @ddd Să ști că Antena 1 a luat pe mulți oameni din PRO din aproape toate compartimentele și se vede ceva dar orice televiziune are slăbiciunile ei !
 • Kellner mai are afaceri in Bucuresti: Metropolis Center si Crystal Tower (cu heliport), ambele pe bd Iancu de Hunedoara. Pe ambele le-a cumparat cu cate 50 milioane euro de la Michael Stanciu, un bogatas american de origine romana care nu apare in media.
 • am și eu o întrebare pentru cel mai mare fan al Antenei 1 din comentarii De ce Antena Group nu are director general După plecarea lui George ureche și ieșirea din detenție a Domnului Alexandrescu Cine conduce de fapt? văd că tot critici Pro dar de părțile nasoale din antenă De ce nu vorbești??
 • spui Christoph Mainusch spui cesnavicius, tandemul ăsta a funcționat până în 2018 aproape perfect audiență profitabilitate și chiar și Unele produse bune aduse în România tare sunt curios care va fi tandemul în România perechea lui Didier Stoessel

  deși nu cred că schimbarea în România se va produce foarte repede va urma o perioadă de analiză de Recrutare pentru noul management plus covid probabil undeva în februarie să vedem ceva mișcări
 • A a aprut postacul mile. Pai normal , saptamana trecuta cand Pro a sters cu Antenuta lui cand am avut meci , a fost ascuns in barlog.
  La fel ca si vineri cu Factoratii , sambata cu pensionarii Te cunosc de nicaieri si vineri cu meciul peste umor de 2 lei...

Trimite un comentariu