Skip to main content

Tribunalul a decis: TVR trebuie să spună cât a cheltuit în pandemie. Decizia nu e definitivă

 
Tribunalul a decis: TVR trebuie să spună cât a cheltuit în pandemie. Decizia nu e definitivă
Foto | Inquam Photos

Instanța a decis: TVR trebuie să spună cât a cheltuit în pandemie și pe ce. Sindicaliștii de la MediaSind au avut câștig de cauză în procesul pe care l-au deschis Televiziunii Publice și în care acuzau că instituția nu vrea să dezvăluie sumele cheltuite în starea de urgență.

Publicitate

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 15 zile. Soluția, pe scurt:

„Admite cererea formulată de reclamantul Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind în contradictoriu cu pârâta Societatea Română de televiziune. Obliga pârâta să comunice reclamantului informațiile de interes public ce i-au fost solicitate prin petiția nr. 196 din 18.05.2020”, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată

Petiția sindicaliștilor a ajuns pe masă SRTV la jumătatea lunii mai, iar principalele cereri ale acestora erau, potrivit documentului (pe larg, la finalul materialului):

- Atribuțiile care au revenit Societății Române de Televiziune în perioada stării de urgență, pentru prevenirea și combaterea Covid-19.

- Sumele primite/alocate în situația de urgență Covid-19 pe surse de finanțare.

- Sumele utilizate pentru gestionarea stării de urgență, pe destinații.

- Achizițiile realizate, după natura/tipul/valoarea acestora (servicii, produse, dotări, aparatură).

SRTV nu a răspuns solicitării, la momentul respectiv, iar printre motivele invocate se numără: 

- Adresa dumneavoastră preia în mod identic solicitările Curții de Conturi a României comunicate către SRTV cu foarte puțin timp înainte. Având în vedere faptul că acesta este un document intern al SRTV, iar dumneavostră aveți calitatea de terț în raport cu SRTV, fapta dumneavostră poate fi calificată drept violare a corespondenței.

- Prin hotărârea Parlamentului Curtea de Conturi a României este instituția abilitată de forul legislativ de a controla modul de gestionare a resurselor publice pe perioada stăriide urgență”, arată un răspuns semnat de Doina Gradea - șefa TVR - pe 19 mai 2020. 

Războiul dintre MediaSind și TVR se duce, la Tribunal, pe mai multe fronturi. Recent, instanța a respins acțiunea SRTV prin care se contesta legitimitatea organizației.

Cererea MediaSind către TVR, din mai

Răspunsul TVR către MediaSind, tot din mai 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • normal trebuie sa spuna toate cheltuielile facute de la costurile de productie la banii incasati ce clientii casei printre care cei mai importanti si mai costisitori : dinescu cristoiu cristache gadea
  • Sa vezi cate productii filmate de toti clientii fideli de acasa cu telefonul mobil in timpul starii de urgenta a decontat Gradea.

Trimite un comentariu