Skip to main content

VIDEO. Cătălin Marin, fost Van Damme în Trăsniții: Era și normal că la un moment dat se va opri! Dacă ne reinventam un pic, cred că ar mai fi mers serialul

 
VIDEO. Cătălin Marin, fost Van Damme în Trăsniții: Era și normal că la un moment dat se va opri! Dacă ne reinventam un pic, cred că ar mai fi mers serialul

"Dacă ne reinventam un pic, ne făceam totuși o investiție în a schimba ceva, cred că ar mai fi mers serialul!" O spune Cătălin Marin, fost Van Damme în Trăsniții, serial care se încheie după acest sezon pe Prima TV. "El a mai mers din inerție un pic și era normal să se oprească, pentru că nici ratingurile nu mai erau acelea care să-l fi putut ține pe post. Totul are un sfârșit!

Publicitate

O discuție Cătălin Marin - Gabriel Costan, la Întrebarea zilei, un proiect în parteneriat cu Paginademedia.ro.

Cătălin Marin a fost "trăsnit" din 2002 până în 2017, când a ieșit din echipa Trăsniții. "Era și normal că la un moment dat se va opri. Îmi pare rău că nu a mai continuat în formula care ne-a consacrat", spune el acum. De ce s-a produs ruptura?

Sunt mai multe motive", răspunde el. "Cumulate". Adică?

Cătălin Marin: În decursul atâtor ani de televiziune se adună, cu frustrări, dorințe pe care le ai de mai bine, de altceva, dar ruptura s-a produs pentru că ne și doream altceva.

Eu tot am zis că trebuia să aducem îmbunătățiri, nu mai putem continua pe linia pe care ajunsesem, pentru că ne luptam cu alte producții care ne depășiseră mult la imagine, la texte, la joc, la improvizație, la tot.

Ne uitam - Las Fierbinți era pe val, noi în loc să creștem sau să rămânem acolo unde ajunsesem, ușor ușor începusem să coborâm. Și am zis că trebuia să venim cu altceva, cu ceva nou, cu investiții în decoruri, cu toate că mi-am dorit să se termine serialul atunci când era sus și să încetăm să facem altceva.

Am zis bun, am intrat în Cartea Recordurilor, am depășit tot ce sputea depăși, am atins recorduri bune în audiență, dar gata, e de ajuns. Mai bine facem altceva decât să o luăm pe panta asta, descendentă, pentru că ne va fi mai greu să ajungem acolo sus. Și, la un moment dat, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu colegii care au rămas ne-am separat.”

Trăsniții a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai longeviv sitcom, dar trebuia să se întâmple mai înainte.

Cătălin Marin: Ar fi trebuit să intrăm în Cartea Recordurilor de mai mult timp, dar pentru faptul că schimbasem numele serialului nu putem intra, cu toate că serialul era același.

Noi, la început, când am pornit cu serialul se numea Trăsniți în Nato, după ce am ieșit din acea serie cu armata s-a numit Trăsniți din Nato, iar apoi Trăsniții. Simplu.

Cu toate că era același serial, dar pentru faptul că i-am schimbat numele nu au putut intra în Cartea Recordurilor și a trebuit să mai așteptăm până să intrăm. Dar până la urmă am intrat.

Dar așa, ca număr de episoade, am fi intrat mai devreme acolo. Nu cred că ne va mai depăși nimeni, pentru că la câte episoade s-au mai făcut e și greu să mai faci sitcom și să ajungi la atâtea episoade.”

Ce face acum?

Cătălin Marin: „Sunt prins în mai multe chestii. O ajut și pe soția mea, care este producător de teren la Visuri la Cheie. Am început cu Lavinia și cu Zamzu, de când am început cu trupa Sabotorii, avem un canal de Facebook și Youtube în care postăm filmulețe comice, care au milioane de vizionări - avem unul care are 9 milioane de vizualizări.

Încercăm să ridicăm și aceste pagini pentru că am fost bine primiți și în online. Încercăm să ne reprofilăm. Actorii, dacă nu ne mai putem exprima pe scene, ne exprimăm în online.

Mă bucur că suntem bine primiți și aici, lumea râde la ce facem noi. Când nu mai avem vizualizări și nu mai ajungem acolo cu ceea ce transmitem, eu pun ghetele în cui ca la fotbal. Atât timp cât publicul încă ne vrea, e și păcat să ne oprim. ”

S-ar întoarce în televiziune?

Cătălin Marin: „Nu știu, dacă aș fi să găsesc un proiect care ar fi pe placul meu, aș vrea să revin înapoi în televiziune. Am discutat cu mai multe televiziuni de la noi din țară și atunci când voi reuși să găsesc un palier pe care cred eu că aș putea da ce am mai bun, m-aș întoarce în televiziune. Ăsta e planul meu de viitor.

Toate televiziunile cu care am discutat voiau altceva decât îmi doream eu și am zis să nu mă grăbesc. Sper să găsesc și să ajung în casele cât mai multor români.”

O producție tentantă?

Cătălin Marin: „Nu. Vreau ceva nou, dacă s-ar putea tot sitcom, dacă nu avem alte proiecte pe care le-am prezentat televiziunilor. La fel, emisiuni de divertisment, nu încerc dramă.

Pe tinerii din ziua de azi i-ai pierdut dacă nu le dai poantă după poantă, cadru după cadru, ei și pe telefon când se uita, dacă nu i-ai prins, au dat skip. Ei nu stau, nu aștepată cadrul ăla de 5 secunde din Tânăr și Neliniștit. Tinerii din ziua de azi nu mai au răbdare.”

Pentru că în formatul producției invitatul are ultimul cuvânt, Întrebarea zilei pusă de Cătălin Marin este „Ce ați face dacă ați fi pentru o zi președinte? Ce ați schimba?

VIDEO. Cătălin Marin - fost Van Damme în Trăsniții, la Întrebarea zilei:

Alte declarații din interviu:

Ce fel de copil ai fost?

Cătălin Marin: „Am fost un copil fericit, adică un copil bucuros, m-am bucurat de copilăria pe care am avut-o. Îmi aduc aminte că atunci îmi doream să cresc cât mai repede, să devin adult și acum când stau să mă gândesc cât timp am pierdut fără să fac nimic, timp în care puteam să mă joc. Ăsta e regretul meu - că am crescut prea repede. Parcă trăim prea repede. Odată cu înaintarea în vârstă descoperim ce am pierdut când eram copii, parcă ne grăbeam să devenim adulți.”

„Știi ce nu-mi place? Când nu mai vezi fețele oamenilor. Înainte mă uitam la expresiilor și transmiteau ceva acei oameni. Fiecare cu masca nu transmite acel om, majoritatea oamenilor cu priviri triste.  Încă o schimbare în rău pe care a adus-o acest virus. Am avut spectacol la Teatrul de vară din Jupiter și următoarea zi a avut Doru Octavian Dumitru. Și am discutat cu Doru și mi-a zis: „Bă, Van Damme, s-au înrăit oamenii”.

În loc să ne ajutăm unii pe alții, dacă pot să te fur pe tine, îl fac fără nici cel mai mic regret. Asta apropo de cei cu sălile de evenimente. Îmi spune Doru că se joacă foarte puțin, pe litoral, în țară nu mai joacă aproape nimeni pentru că nu-și permit să plătească sălile. Eu sper să fie înțelegere pentru că așa sunt vremurile.”


Care este principala calitate a poporului român?

Cătălin Marin: „Eu zic să suntem niște oameni muncitori. Pe afară, ca mână de lucru, suntem foarte ieftini și productivi. Acum, că printre noi, că mai există și uscături, că unii se mai duc la altă muncă, unii mai păcălesc munca, mai sunt și din ăștia printre noi.”

Ce părere ai de hazul de necaz pe care îl face românul?

Cătălin Marin: „Eu cred că ne alinmentăm, e o energie pentru noi. Dacă n-am ști să facem haz de necaz, probabil că nu am fi ajuns până aici ca și evoluție. Ne e în sânge asta, românul e catenricos. Românul dacă te poate lua la mișto din ceva, o va face. Noi facem haz de necaz că e orice, că e pandemie, că n-avem ce să mâncă, că nu se dau pensiile. Noi suntem miștocari. Ăsta e spiritul latin.

Atunci când e și să facem ceva, ne urnim mai greu. Toți pe Facebook suntem șmecheri, criticăm pe ăla, pe ăla, dar nu, lasă că mai fac eu o caterincă de ăla...”

Ce îi sfătuiești pe cei aflați la drum în domeniu?

Cătălin Marin: „Sunt multe sfaturi. Ce am învățat în decursul acestor ani, că tot ce am făcut la școală, bă nu m-a ajutat. Deci, pe bune. Experiența te ajută mai mult decât ce înveți pe băncile școlii. Pentru cei care sunt la început de drum, le spun atât: vă veți lovi de foarte mulți oameni incapabili. Dacă sunteți buni, perserverenți, cu siguranță veți reuși. Vă veți lovi de foarte mulți oameni pe care voi, tinerii, îi numiți „dinozaurii” și ai televiziunii și ai filmului românesc.

Cu siguranță sunt foarte mulți talentați, dar e greu să ieșim și noi mai sus, să tragem o gură de aer.”

Crezi că e firesc acest război între generații?

Cătălin Marin: „Nu e normal, totuși este o plajă foarte mare, e loc pentru toată lumea. Dar așa e în viața, intervine invidia, interesele personale. Fiecare se gândește la binele lui, până la urmă nu pune preț pe produsul final, pe ce dai tu pe televizor sau pe scenă. Sunt foarte mulți tineri talentați și îi vom vedea și pe scenă și se va face la un moment dat schimbul de generație. Ar trebui.

Noi să zicem că suntem generația de mijloc, că nu suntem nici dinozauri, sper să nu fim atât de huliți cum sunt cei mai învârstă decât noi, dar cu siguranță dintre cei care mă vor întreba sau vor avea nevoie de un sfat, cu siguranță voi fi altfel. Pentru că atunci când tu te lovești de problema asta încerci să nu repeți aceeași greșeală pe care au făcut-o alții cu tine.”

Care este filmul românesc pe care l-ai revedea cu plăcere?

Cătălin Marin: „Îmi plac filmele românești, îmi plac B.D-urile, îmi plac filmele din seria Mărgelatu și îmi plac filmele cu Sergiu Nicolaescu din seria „Cu mâinile curate”.

Cu ce star de la Hollywood ți-ar plăcea să petreci o zi din viața ta?

Cătălin Marin: „Îmi place foarte mult Keanu Reeves. E super băiatul, în afară de felul în care își joacă rolurile, am înțeles că și în viața reală este un super tip, face multe donații, nu trăiește într-un lux, e un tip care noi toți, nu e ca nasul pe toți. E un om care vorbește cu toată lumea, care ajută la rândul lui și mai ales că are foarte multe posibilități financiare.” 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Intereseaza pe postaci ca tine

  Ce cap de ou? Te supara adevarul? Audientele de joi vineri sambata si duminica nu te intereseaza? Antenuta umilita oare?
 • Urmează fierbintenii

  Gresit , deja sunt Sacrificatii la rand , ca s-a terminat cam repede. Urmeaza si noul serial (am vazut reclama la tv acum 3-4 zile). Sigur o sa faca audiente dezastruoase.
 • Degeaba se investea în serial, dacă se lupta cu știrile de la ora 19!!!
  Fitilul care a aprins bomba a fost venirea absurdă a lui Pătraru la Prima TV. (Fiind o mișcare a cărei logică nu o găsesc până în prezent căci la momentul acela Prima TV era în pragul falimentului!! DE CE AI VENII LA UN POST ÎN PRAGUL FALIMENTULUI??????)
  Pătraru, venind la Prima TV, le-a furat interval clasic de difuzare al serialului, în care lumea știa că sunt la TV (22-23) și i-a forțat să vină la ora 19.
  Păi Doamne iartă-mă... normal că au scăzut audiențele spre 0 absolut când ești nevoit din cauza unuia ca Pătraru să te lupți cu Esca, Stoicescu/Berecleanu sau Silvia Ioniță (ca să nu mai enumăr și celelalte 5 posturi cu știri la acea oră)!!!
  Măcar noii proprietari puteau face ordine în șandrama și să echilibreze cumva situația!!! Adică Pătraru nu murea dacă avea emisiunea de la 23! Și nici Focusul de la 24!!!
  SE PUTEAU GĂSI SOLUȚII DACĂ SE VOIA!!! DAR NU S-A VRUT!!!
  Aparent, logica noilor proprietari e "MAI UȘOR DAI FOC LA CEVA BUN DECÂT SĂ REINVESTEȘTI ÎN EL."
  Cu așa proprietari, va fi o minune de va învia Prima TV!!!
 • Si eu am spus ca daca se producea o schimbare radicala in scenariu serialul ar mai fi prins daca se continua in formula care a consacrat serialul. Si dupa acea ruptura serialul a scazut dar s-a mentinut datorita revenirii lui Marlanu in serial. Dar cand nu ai bani sa poti investi in continut e greu sa mai stai pe piata. Acum ar fi fost o sansa cu noii patroni sa se fi investit in acest serial. Sa se fi adus si alti actori si sa se schimbe radical ideea serialului, macar sa fi incercat pentru un sezon.
 • Degeaba , ca nu se uita nimeni la prostia asta de serial. Bine ca se termina.
  Audientele de joi seara nu le ceri postac ?

Trimite un comentariu