Skip to main content

Grupul Digi a fost pe plus în pandemie. Câți abonați are Digi după ce a cumpărat cablistul Akta

 
Grupul Digi a fost pe plus în pandemie. Câți abonați are Digi după ce a cumpărat cablistul Akta

RAPORT FINANCIAR DIGI. Grupul Digi a fost pe plus în lunile iulie, august și septembrie, în ciuda pandemiei. Digi Communications a raportat, pentru România, venituri totale de 201,6 milioane de euro, în cele trei luni. În aceeași perioadă a lui 2019, erau raportate 190 de milioane. 

Cu alte cuvinte, a avut o creștere de 6,1% față de anul trecut, chiar dacă România traversează o perioadă incertă din cauza pandemiei de Covid-19. 

Publicitate

La creșterea veniturilor a contribuit mult achiziția cablistului Akta, după cum menționează oficialii companiei în raport. 

De altfel, țara noastră a adus cele mai consistent venituri pentru Digi. Urmează Spania (71 de milioane), apoi celelalte două țări - Ungaria (48 de milioane) și Italia (5,7 milioane) - unde este prezent grupul. 

La câți abonați a ajuns Digi?

Compania Digi este operatorul cu cel mai mare număr de abonați din țară. După preluarea Akta, numărul a crescut.

Cu cât?

La capitolul cablu și DTH, Digi raporta (pe 30 septembrie 2020) aproximativ 4,6 milioane de abonați, comparativ cu 4 milioane cât erau la 30 septembrie anul trecut. 

S-a resimțiti o creștere a abonaților și pe zona de internet și date fixe, de la aproximativ 2,7 milioane (30 septembrie 2019) la aproximativ 3,1 milioane (30 septembrie 2020).

Când vine vorba de perioada ianuarie-septembrie, la nivel de grup, a fost raportat un venit de 950 de milioane de euro, față de 874 de milioane în aceeași perioadă a anului trecut.

„Creșterea veniturilor din România a fost determinată, în principal, de creșterea numărului de RGU pentru servicii de internet și date fixe si servicii de televiziune prin cablu in perioada, datorita cresterii organice si ca urmare a intrarii in vigoare a Contractele de transmitere catre RCS & RDS a dreptului de a opera retelele de comunicatii electronice apartinand companiilor din Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. si ATTP Telecommunications S.R.L („Cedentii”).

In baza Contractelor, RCS&RDS va opera retelele Cedentilor si va furniza servicii de comunicatii catre clienti, in schimbul unor platii”, potrivit raportului financiar.


Citește și: Consiliul Concurenței a aprobat: Operatorul de cablu Akta trece la Digi


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • tot nu ne ma voi uita la postul tau

  Supara adevarul nu cap sec ? Iti e rusine si frica sa raspunzi la intrebari...

  Hai postac, supara adevarul nu ? Doare rau nu ? Joi, vineri si sambata Antenuta ta lidera la pensionarii pesedisti. Antenuta joi chiar si locul 3. Plangi cap de ou ! Mile plangaciosul !
  Si ziceai ca Cunoscutii Anonimi lieri ? Vai, Pro a sters pe jos cu Antenuta ta. Dublu. Plangi plangi !
 • Nu mai fi supărat, nu ii pasa de nimanui
  Poti sa pupi în fiecare zi

  Hai postac, supara adevarul nu ? Doare rau nu ? Joi, vineri si sambata Antenuta ta lidera la pensionarii pesedisti. Antenuta joi chiar si locul 3. Plangi cap de ou ! Mile plangaciosul !
  Si ziceai ca Cunoscutii Anonimi lieri ? Vai, Pro a sters pe jos cu Antenuta ta. Dublu. Plangi plangi !
 • Nu esti tu platit să faci asta

  Nu zici nimic de pensionarii antenisti de la Factorati ? Hai, curaj, comenteaza. Plange Mile de oftica... Vai plangaciosul.
 • A / au aparut postacii cap seci Mile mile pe aici ? Pe stirile cu Factorati va e rusine sa comentati ? Sau va e frica ? Locul 3 pe comercial joi ? Pro TV dublu fata de Antenuta Zero ? Plangaciosii le e rusine sa comenteze...
  Audientele de aseara nu le cereti ?
 • Nu înțeleg de ce o tot băgați cu “pandemia” din moment ce oamenii au stat acasă și sau uitat la TV sau pe net, era și normal să crească că doar nu or sta românii să citească cărți, mai bine se uită la tembelviziuni

Trimite un comentariu