Skip to main content

OFICIAL. Vom avea pe radio Antena 3! Postul TV lansează (în sfârşit) radioul 3FM. Cu toate emisiunile de pe TV. Când?

 
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

CNA. Antena 3 va porni, într-un final, postul de radio 3FM pentru care a obţinut licenţa în 2015. În şedinţa de astăzi, 3 noiembrie, CNA a fost de acord cu solicitarea postului Intact.

Publicitate

Ce au solicitat reprezentanţii Intact? Când va emite?

Schimbarea serviciului de programe al 3FM, care ar fi trebuit lansat de câţiva ani. Prin urmare, conform documentelor depuse la CNA, postul de radio ar urma să redifuzeze toate producţiile Antenei 3.

Postul de radio al Antenei se va auzi pe frecvenţa 106,2 FM şi are ca termen limită data de 10 decembrie 2020 pentru difuzarea programelor.

Principalul motiv pentru care postul de radio ar retransmite programele de la TV a fost criza creată de pandemie, care nu permite, în prezent, realizarea unor producţii proprii, după cum a spus Adrian Ursu în şedinţa Consiliului.

Adrian Ursu, reprezentant Antena 3, în şedinţa CNA:

„În ceea ce priveşte schimbarea serviciului de structură, într-adevăr e o diferenţă destul de importantă faţă de ceea ce conţinea structura iniţială în faţa căreia am obţinut licenţa şi am construit grila. Solicitarea noastră de schimbare e determinată de contextul pe care, ştiţi cu toţii, îl traversăm şi de imposibilitatea în clipa de faţă de a putea să mergem pe o structură cu program propriu în proporţie de peste 50%.

Ceea vreau să vă spunem de la început este că suntem decişi să parcurgem în continuare paşii ca să ajungem la ceea ce înseamnă structura ataşată licenţă pe care am obţinut-o cu greu, pentru că de aceea am depus la momentul respectiv dosarul, ca să facem acest post de ştiri pentru Bucureşti, în condiţiile în care pe piaţă există această nevoie.

Deocamdată, nu avem resursele, nici de timp, nici de cele logistice suficiente pentru a putea să demarăm până la 10 decembrie un program în structura despre care vorbeam.

De aceea am solicitat retrasmisia programelor Antenei 3, pentru că vrem să onorăm licenţa şi pentru că, în acelaşi timp, să aducem informaţia pentru un alt tip de public, pe lângă publicul consacrat al Antenei 3, într-un moment în care e nevoie de astfel de informaţie.”

Licenţa 3FM, o poveste unică în istoria CNA

3FM a primit modificarea serviciului de programe cu un vot în unanimitate din partea membrilor CNA. Acest lucru vine după două amânări a câte şase luni pentru începerea difuzării programelor pentru postul de radio al Intact.

Antena 3 SA a câştigat, în noiembrie 2015, în urma unui concurs frecvenţa 106,2, care a aparţinut Radio City FM, cu intenţia de a lansa un radio de news. Doar că la momentul respectiv CNA nu i-a putut elibera licenţa pentru că licenţa era în litigiu.

Mai exact, proprietarii City FM, care deţinuseră anterior licenţa, au contestat în instanţă decizia CNA de a le retrage această frecvenţă. Procesele s-au lungit până în 2018, timp în care Antena 3 nu a putut să-şi lanseze postul de radio.

Antena 3 a vrut să lanseze radio-ul în toamna anului 2019, în contextul în care a anunţat separarea redacţiilor Observatorului de Antena 3.

CONTEXT. Pe 24 noiembrie 2015, CNA organizează un concurs de frecvenţe radio, la care sunt puse la bătaie mai multe frecvenţe, printre care şi două de Bucureşti. Una a mers la Guerrilla, iar cealaltă la Antena 3 pentru proiectul 3FM.

Câteva săptămâni mai târziu, pe 15 decembrie, un membru CNA dezvăluia problema cu frecvenţa câştigată de Antena 3. Nu putea fi eliberată deoarece licenţa respective era în litigiu. Fostul proprietar Radio City a contestat în instanţă retragerea licenţei, iar procesul era încă în curs. Valentin Jucan, membru CNA la momentul respectiv, a şi propus anularea acordării frecvenţei către Antena 3.

„Antena 3 nu are absolut nicio vină aici. La fel ca toţi radiodifuzorii, Antena 3 a participat la un concurs pe care CNA l-a organizat. Faptul că Antena 3 este în această situaţie este din cauza CNA, a modului în care CNA funcţionează.

Am aflat săptămâna trecută că absolut toate licenţele acordate în concurs au fost semnate de doamna Laura Georgescu, cu o excepţie: Licenţa 106,2. La fel de bine putea fi Guerrillla. Nu are legătură cu Antena 3 această problemă ci cu ce se întâmplă în interiorul CNA.”, spunea Jucan. (pe larg despre subiect AICI).

CITEŞTE ŞI: A doua licenţă radio pe Bucureşti a mers la Antena 3, care va lansa 3FM

CITEŞTE ŞI: Un membru CNA cere retragerea licenţei radio pentru Antena 3. Frecvenţa este în litigiu

CITEŞTE ŞI: DIN VINA CNA. Radioul Antenei 3 nu poate fi lansat la un an după ce a obţinut licenţă

CITEŞTE ŞI: Antena 3 a primit frecvenţa radio din Bucureşti la aproape PATRU ANI după ce a câştigat-o prin concurs

CITEŞTE ŞI: Proiectul radio 3FM al Antenei 3, păsuire şase luni de la CNA. Când se va lansa postul

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • carcotashu carcotashu
    Aloooo....va obliga cineva sa ascultati acest radio? va obliga cineva sa va uitati la un anume post tv? Lasati sa fie cat mai multe radiouri si televiziuni....si firma...si locuri de munca.
  • dan dan
    ***
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @ gabriel cristea

    domnu Herjeu nu a votat acum 5 ani pentru acest competitor în concursul pentru frecvența pe București. domnu Herjeu nu a votat nici prelungirea perioadei de intrare în emisie a susnumitului post. domnu Herjeu nu e împotriva corporațiilor, ci chiar crede că ”interesul public” nu e o sintagmă goală.
  • Iuli Iuli
    Nu au bani să facă conținut 50% ? Bine că merge Gândea în SUA (pe bani mulți) să vorbească de alegerile din SUA. Nu mi se pare ceva normal, practic ei câștigă bani Bonus doar prin redifuzarea sunetului la radio.

    Ca și cum și-ar face toți post de radio și ar retransmite sunetul de la televiziunile muzicale.

    Ps: muzică vor difuza? Sau doar “stiri”
  • gabriel cristea gabriel cristea
    Unde este domnu Herjeu in astfel de momente, aparatorul radiourilor locale, vestnic impotriva corporatilor...
  • DODO DODO
    asta mai lipsea !
  • DODO DODO
    asta ne mai trebuia ! destul venea o duhoare de la a3 acum va veni si de la radio
  • Dragos Dragos
    Ca si TV-ul, FM-ul avea nevoie de balarii si minciuni.
  • Gaetano Gaetano
    ***

Trimite un comentariu

sus