Skip to main content

Realitatea Sportivă, lansare amânată din cauza pandemiei. Nu vom avea în acest an noul post de sport

 
Realitatea Sportivă, lansare amânată din cauza pandemiei. Nu vom avea în acest an noul post de sport
Claudiu Giurgea (coordonatorul proiectului)

Pandemia de Covid-19 amână lansarea postului Realitatea Sportivă, cu câteva luni. După ce inițial trebuia să se vădă din luna octombrie, termenul a fost amânat pentru 1 decembrie, iar acum a fost avansată o nouă perioadă: începutul anului viitor, după cum a declarat Claudiu Giurgea (coordonatorul proiectului) pentru Paginademedia.ro. 

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Giurgea a explicat motivul și a mai dat câteva detalii despre noua stație TV.

Un detaliu interesant legat de planurile legate de televiziune: postul Realitatea Sportivă intenționează să "se înscrie și în cursa pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1" (n.red. drepturile sunt deținute de firma EAD până în 2024).

Claudiu Giurgea: „Principalul motiv pentru care lansarea nu va mai avea loc pe 1 decembrie este legat de pandemie. Mai exact, din cauza pandemiei echipamentele de care aveam noi nevoie nu au fost livrate la timp.

Nu a fost stabilit, încă, un nou termen pentru că totul este în funcție de echipamentele care încă n-au ajuns. Totuși, cred că undeva la începutul anului viitor ar trebui să lansăm proiectul”, a spus Giurgea. 

Reamintim că la finalul lunii iunie, Consiliul Național al Audiovizualului a acordat două licențe TV pentru posturile Realitatea Star și Realitatea Sportivă. Ambele canale vor fi HD și 4K. Tot atunci, oficialii Realitatea spuneam că posturile vor emite din octombrie, lucru care nu s-a mai întâmplat. 


Citește și: CNA a votat. Realitatea își face două posturi. Ce fel de stații? După Antena Stars, vom avea și Realitatea Star. Tot de monden


Vor veni nume mari din presă, dar nu pot da nume încă

Claudiu Giurgea a vorbit, pe scurt, despre cum va arată stația. A spus că e echipă e aproape conturată și că se vor alătura nume noi, dar pe care nu le poate încă dezvălui. 

 • Proiectul e creionat. Vom respecta grila pe care am depus-o la CNA, când am obținut licența.
 • Echipa făcută, în proportie de 95%. Vor mai veni și oameni din alte parți. Sunt nume importante din mass-media românească, dar pe care încă nu le pot dezvălui.
 • Avem și jurnaliști tineri cu care lucrăm deja la Realitatea Plus. Încercăm să creștem o nouă generație de jurnaliști. Sunt puști veniți de pe băncile școlii.

Ne vom înscrie și în cursa pentru drepturile de Liga 1

A vorbit și despre conținutul pe care îl va avea noul post. În principal, se va axa pe competiții care „nu sunt promovate foarte mult la noi”, după cum a spus chiar el. De asemenea, a mai spus că Realitatea Sportivă se va înscrie și în cursa pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1

Ce se va vedea pe noul post TV: 

 • Vom aduce și competiții. Ne vom axa, în primă fază, pe sporturile care nu sunt foarte vizibile la noi în țară, care au multi fani, dar nu sunt promovate încă.
 • Intenționăm să ne înscriem și în cursa pentru drepturile de Liga 1, când se termină actualul contract.
 • Vom avea campionate de baschet, de fotbal sau de volei. Ne vom axa și pe sectorul de tineret din fotabal, care înca nu e exploatat. Mai ales, țintesc și un sector la care eu țin: fotbalul județean. Vreau popularizăm și acest sector, care are propriul lui farmec.
 • Vor rămâne și știrile cu modele de Instagram. Nu e o zonă de cancan, ci e un trend pe care noua generație, cea cu Instagramul în brațe, l-a acceptat. Consumul de presă sportivă pare în scădere, în rândul noilor generații. De aceea vrem să ținem acest public.
 • Nu înseamnă că vom avea doar modele despre Instagram, dar trebuie să ne adaptăm tendințelor. Se presupune că privitorul a consumat deja știrea pe online, iar noi trebuie să aducem ceva nou.
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • @roby - nu ti-ai luat pastilele? Zat!
  Pentru transmiterea campionatelor judetele vor cumpara 2-3 telefoane performante din seria J,
  Ma mir ca nu sufla un cuvant despre JUDO.
 • Iar umiliți 11 rating chefi

  Iar Antenuta umilita joi vineri sambata si duminica... Si luni seara stirile pro au umilit obositorul antenist
 • Iar umiliți 11 rating chefi

  Iar Antenuta umilita joi vineri sambata si duminica... Si luni seara stirile pro au umilit obositorul antenist
 • Dumnezeule Mare! Pe ce planetă trăiesc oamenii aia care conduc Realitatea? Cum sa lași un personaj ca Giurgea să se ocupe de ceva? De orice. Are cineva curaj sa faca pariu ca nu se va face acest post nici intr-un an de acum înainte?
 • Îmi aduc aminte întrebarea lui Radu herjeu la afirmația lui Giurgea că în 6 luni dau drumul herjeu A spus că și Sârbu a promis la fel și de fapt nu aveau echipamente Giurgea răspunde avem deja echipamentele decât să dăm drumul Nu se va pune problema să se repete situația Domnului Sârbu

  se poate găsi ședința pe canalul de YouTube al Consiliului sau chiar articolul din pagina de media pentru cine nu își mai aduce aminte
 • Io nu pricep ce sustine individul asta ca vor transmite. Care sporturi care nu sunt promovate aici ?! Cu ce bani ?! Orice licenta pt difuzarea unei competitii costa niste bani. Adesea multi. O sa transmiti meciuri de la judeteana ?! Pai unde pui camerele geniule ? Sunt terenuri care n-au nici macar un copac pe margine. Orice transmisie, cu cel mai prapadit car din Ro, costa de la 8 - 10.000 de euro in sus. Logistica, deplasare, oameni, comentatori, satelit etc. Astia nu stiu pe ce lume traiesc.
 • Ce echipamente..vorbeste numai prostii acest baiat cuminte, care nu iese din cuvantul stapanilor..Pacuraru/Genoveva..ei nu au bani nici macar pentru plata chiriei in cladirea unde isi desfasoara activitatea, Willbrook Platinum..unde angajatii sunt nevoiti sa si tina autoturismele proprii parcate in DN1..unde masinile de servici pun in pericol zilnic viata celor care isi desfasoara activitatea pe teren..s.a.m.d...el vorbeste de cladiri si echipamente noi??!!?..Incredibil.

Trimite un comentariu