Skip to main content

Rise Project lansează o strângere de fonduri. Vor să ajungă la 3.000 de donatori

 
Rise Project lansează o strângere de fonduri. Vor să ajungă la 3.000 de donatori

Jurnaliştii de la Rise Project caută donatori. Au lansat o strângere de fonduri prin platforma Patreon, unde îşi propun să adune 3.000 de abonaţi plătitori. Ce alte obiective mai au? Spun chiar ei:

Publicitate

„Cu ajutorul tău, putem să trecem la nivelul următor: menţinem un flux constant de materiale şi consolidăm echipa de teren. Contribuţia ta devine resursă pentru munca a 10 oameni, jurnalişti şi editori video, iar recurenţa ne ajută să facem anchete complexe”, menţionează în textul de lansare a strângerii de fonduri.

Astăzi a fost lansat contul de Patreon al Rise Project, unde jurnaliştii au explicat ce vor publica:

„Vei găsi aici poveşti din culisele documentărilor noastre, tutoriale cu tehnici de investigaţie, infografice sau profile de personaje. Plus tot ce te ajută să înţelegi cum lucrăm”, menţionează de asemenea.

La finalul postării au notat, pe scurt, şi „angajamentul” faţă de cititori:

  • Funcţionăm ca un centru de presă şi ne ocupăm cu o disciplină esenţială a jurnalismului - „Investigaţia”.
  • Relatăm fapte. Urmărim bani sau metode. Documentăm crima organizată, cercurile de putere şi administrăm baze de date.
  • Coroborăm informaţii şi gestionăm pe teren legături cu surse din diverse medii. Când e necesar, lucrăm incognito. Miza este acurateţea.
  • Publicăm articole, filme sau alerte despre partide, clanuri, instituţii şi corporaţii. Colaborăm cu jurnalişti de pe toate continentele în proiecte globale.
  • Scriem despre toţi, deci munca noastră aparţine tuturor. Partizanatele sunt interzise în această meserie.
  • Te bazezi pe noi fiindcă ai exerciţiul informării. Eşti persoană echilibrată şi păstrezi mereu o rezervă înţeleaptă când distingi faptele de opinii.

Rise Project a fost lansat la începutul lui 2012. Au fost cinci co-fondatori ai proiectului de investigaţii jurnalistice: Romana Puiuleţ, Daniel Bojin, Paul Radu, Cristi Ciupercă şi Mihai Munteanu.

Au publicat de-a lungul timpului anchetele grele, care au vizat politicieni şi oameni influenţi. Una dintre cele mai răsunătoare este seria de anchete despre Liviu Dragnea şi legăturile acestuia din Brazilia.


Citeşte şi: Rise Project. Povestea. Ziariştii care l-au căutat pe Liviu Dragnea până în Brazilia


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George George
    Presa cu ***? din ce brei sa traiesti din mila?
  • geo geo
    Sa le cereti bani celor care va paseaza ”valize”. Sau, sa intelege, ca se termina alegerile si nu mai au nevoie de voi ?

Trimite un comentariu

sus