Skip to main content

Angajații din TVR vor fi testați pentru Covid. Se anunță mai multe măsuri în contextul pandemiei

 
Angajații din TVR vor fi testați pentru Covid. Se anunță mai multe măsuri în contextul pandemiei
Foto | Inquam Photos

TVR anunță măsuri suplimentare, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Personalul va fi testat pentru Covid și se va lucra în ture sau de-acasă, potrivit unui comunicat de presă.

Publicitate

Vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie

Reamintim că bilanțul infectărilor cu Covid a atins pragul de 80 de cazuri în Televiunea Română, conform unui mesaj intern către angajați obținut de Paginademedia.ro. 

Un om din TVR este internat în spital, însă nu se precizează starea sa de sănătate. 

Principalele măsuri suplimentare anunțate în Televiziunea Română:

  • Testarea personalului, din Bucureşti şi de la studiourile teritoriale. Testarea se va face după un calendar care va fi stabilit împreună cu șeful ierarhic.
  • Organizarea programului de lucru la sediul TVR de către fiecare şef de structură. Acesta va stabili:

- când și dacă se impune prezenţa la birou a unei persoane,

-  va organiza turele de lucru

- va comunica Departamentului Tehnico-Administrativ numele salariaților care se deplasează la serviciu, pentru asigurarea accesului.

  • Salariații care lucrează la domiciliu au obligaţia să stea acasă în timpul programului de lucru și să răspundă la telefon /e- mail.
  • Salariații care au probleme de sănătate grave și fac parte din categoriile vulnerabile vor lucra de acasă.

La începutul pandemiei, TVR a anunțat aproape fiecare nouă îmbolnăvire. Postul public de televiziune a făcut public primul caz de Covid-19 din instituție în luna iulie.

La începutul lunii octombrie, mai mulți oameni de la secția Știri s-au infectat. După un semnal de alarmă tras, jurnalistul Adelin Petrișor s-a ales cu o mustrare din partea șefilor.

Citește și: 


Comunicatul de presă remis de TVR


Președintele Director-General al TVR, Doina Gradea, a decis să adopte următoarele măsuri suplimentare de protecţie a salariaţilor instituţiei, în contextul creșterii fără precedent a cazurilor de infectare cu noul coronavirus:

1. Testarea personalului, din Bucureşti şi de la studiourile teritoriale, care asigură permanența/continuitatea producției știri, studiouri, emisie, prezentatori sau care are activități ce nu pot fi realizate de la domiciliu. Testarea se va face după un calendar care va fi stabilit împreună cu șeful ierarhic.

2. Organizarea programului de lucru la sediul TVR de către fiecare şef de structură. Acesta va stabili:

​ * când și dacă se impune prezenţa la birou a unei persoane,

* va organiza turele de lucru

​* va comunica Departamentului Tehnico-Administrativ numele salariaților care se deplasează la serviciu, pentru asigurarea accesului.

3. Salariații care lucrează la domiciliu au obligaţia să stea acasă în timpul programului de lucru și să răspundă la telefon /e- mail.

4. Salariații care au probleme de sănătate grave și fac parte din categoriile vulnerabile vor lucra de acasă.

Deciziile vor intra în vigoare începând de luni, 9 noiembrie.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Whoa! Sunt pe treaba sefutii din Tvr. Adică să nu creadă lumea că ei în ultimele 9 luni au luat degeaba sutele alea de milioane, așa cum făceau de obicei, fara sa mai treacă pe la munca. Probabil si testele anticovid vor veni odată cu vaccinul antigripal promis, adică după ce trece pandemia. Ba băieți, daca aș spune că sunteți incompetenți, v-as lauda. Sunteți sub nivelul mării la toate capitolele. ***.
  • Gradea nici nu trece pe la servici, sa nu ia virusul de la saracii care muncesc zilnic pentru supravietuirea televiziunii.

Trimite un comentariu