Skip to main content

EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu și Vacanța Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat

 
EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu și Vacanța Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat
Foto: ProTV.ro

EXCLUSIV Paginademedia.ro. Mugur Mihăescu (Garcea) și Radu Pietreanu, cei doi membri ai grupului de umor Vacanța Mare vor face Revelionul la TVR în acest an.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă, în exclusivitate, detalii despre costurile acestui Revelion, care a fost deja filmat și urmează să fie difuzat în noaptea dintre ani.

Potrivit documentelor consultate de Paginademedia.ro, înțelegerile cu Vacanța Mare însumează aproape 50.000 de euro.

Este vorba de mai multe contracte, încheiate separat, la începutul lunii decembrie, cu Mugur Mihăescu, cu Radu Pietreanu și cu firma lor de producție, R&M Production.

Contactat de Paginademedia.ro, Mugur Mihăescu a declarat că propunerea pentru Revelion a venit din partea TVR și că programul a fost filmat în pub-ul din Centrul Vechi, la St Patrick.

Despre valoarea contractului: “a fost o negociere, cât am considerat că este valoarea noastră pe piață.”

Detalii, în continuare:

Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu vor fi protagoniștii producției “Revelion acasă”.

Contractele “pe persoană fizică”: 22.000 de euro

Potrivit documentelor, “Mugur Mihăescu va interpreta rolul lui Garcea, Leana lui Pârțag și alte roluri special concepute pentru emisiunea Revelion acasă”.

Totuși, “Nu va fi un Revelion despre Garcea și Leana lui Pârțag. Chiar ne luăm la revedere de la aceste personaje”, spune Mugur Mihăescu.

Pentru serviciile prestate, Mugur Mihăescu ar urma să primească, printr-un contract de drepturi de autor, potrivit documentelor consultate de Paginademedia.ro, 52.000 de lei brut (adică 10.700 de euro).

Radu Pietreanuva interpreta rolul Costel Pârțag, precum și alte roluri special concepute pentru emisiunea Revelion acasă, înregistrată în decembrie 2020”.

Potrivit documentelor, Pietreanu a ajuns la o înțelegere cu TVR, un contract separat de Mugur Mihăescu, pentru 53.000 de lei brut (aproape 11.000 de euro).

Contractul “pe firmă”: aproape 25.000 de euro

Producția Revelionului este făcută prin firma celor doi de la Vacanța Mare. Astfel, un alt contract a fost încheiat de TVR pentru Revelion cu firma R&M Production Art, deținută de Radu Pietreanu (R) și Mugur Mihăescu (M). Este firma de producție.

Ce spune contractul, printre altele:

“Are ca obiect asigurarea întregii creații prestații artistice (actori, invitați speciali, interpreți de muzică ușoară, trupe, regie artistică, apariții episodice, mișcare scenică, figurație, regie locație”) necesară realizării programului special de sărbători cu titlul Revelion la mine acas’, difuzat pe canalul TVR 1, în data de 31 decembrie 2020”

Pentru aceste servicii, valoarea contractului cu firma de producție este de 24.800 de euro, potrivit documentelor consultate de Paginademedia.ro, sumă la care se adaugă TVA.

Mugur Mihăescu: “Propunerea a venit din partea TVR”

Cum a ajuns Vacanța Mare să facă program de Revelion la TVR?

Propunerea a venit din partea TVR. Ne-au întrebat dacă suntem interesați să facem un program”, a declarat Mugur Mihăescu, contactat de Paginademedia.ro.

Mai prind în 2020 Leana Pârțag, Costel Pârțag și Garcea? În contract se spune că apar și aceste personaje?

“Apar și aceste personaje, foarte puțin, dar nu este un Revelion despre Garcea și Leana Pârțag. De altfel, este un program în care ne luăm la revedere de la aceste personaje”, răspunde Mugur Mihăescu.

Filmările au durat șase zile - a spus Mugur Mihăescu - și au avut loc la St Patrick, pub-ul lui din Centrul Vechi.

Legat de valoarea contractului? Cine a stabilit-o?

Mugur Mihăescu: “A fost o negociere. De la cât am considerat că este valoarea noastră de piață."

Paginademedia.ro a trimis o serie de întrebări și la TVR. Vom publica răspunsurile pe măsură ce le vom primi.

Întrebările Paginademedia.ro pentru TVR:

1. Cum au fost alesi pentru a realiza o emisiune de Revelion Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu? De ce anume ati tinut cont (potential de audienta, notorietate, a fost o selecție?)

2. Care au fost criteriile de care ati tinut cont in stabilirea valorii contractelor?

3. Care au fost motivele pentru care au fost făcute contracte separate: 52.130 de lei pentru Mugur Mihăescu, 52.960 de lei pentru Radu Pietreanu și 24.800 de euro pentru firma R&M Production?

4. Cum își va amortiza TVR aceste sume pentru producția emisiunii Revelion acasă?
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Petrisor Obae esti un ***, un *** care apara cenzura. Atat! Oricat ai incerca sa te explici, sa te fofilezi pretinzand ca treaba nu e politica. Nu-ti e rusine, ma, nemernicule, pentru ca ai tupeul sa te declari jurnalist? Ziaristi ***, ramaneti ce-ati fost si pana acum: ***! Azi insa va *** pentru zeci de milioane de euro ale guvernelui. Si tu esti una dintre cele mai *** ***, Obae!
 • TVR trebuie sa functioneze numai intre ora 20 si 22 in timpul saptamanii cu exceptia trecerii dintre ani cand ar trebui sa aiba emisiune pana la 1 noaptea. astfel ar fi rentabila financiar (Dragnea este vinovat ca a scos taxa RTV). Ne este de asemenea dor de mesajul presedintelui dintre ani! Pentru neinformatii de aici transmit informatia ca TVR este inca televiziuea nationala...deocamdata.
 • @george, e greu cu cititul?! Au invitati, trupe, au scenete, au scenariu... toate astea costa! In articol se spune ca filmarile au durat 6 zile in locatia oferita de Vacanta Mare. Sigur au lucrat multe zile si pentru texte. Pentru cele 2-3 ore de continut care rezulta ai fi vrut ca producatorii sa fie platiti cu 50 lei, atat cat iei tu pentru o zi la sapă? Invitatii nu trebuie si ei remunerati? Poate la emisiunile zilnice (Teo, Maruta, Neatza) invitatii vin gratis, dar la o productie speciala de revelion nu vine nimeni fara cateva sute de euro.

  @ciprian, cred ca pe tine trebuie sa te angajeze tvr-ul sa faci o emisiune, ai mult umor! Auzi, Lazarov, ala cu Surprize, Iarta-ma, Din Dragoste...! Parca si Acces Direct, cu nevasta-sa Augusta, tot opera lui Lazarov a fost.
 • Alfonso, tu centrezi, tu dai cu capul si tot tu iei gol! Desi ti-ai dat singur raspunsul, inca esti nelamurit! E un revelion in care apar si acele personaje, dar nu despre ele este emisiunea, nu ele au rolurile principale in show. Pacaliciule!
 • O data zice ca nu e emisiune despre si cu Partag iar mai apoi zice ca este cu part.... Ce sa mai crezi despre pacalicii astia?
 • De obicei sumele cheltuite de televiziuni, pentru spectacole, sunt confidențiale.
  Nu știu dacă este o idee bună publicarea acestora.

  Cât despre Vacanța Mare, sunt la fel ca o mâncare bună pe care nu o mănânci în fiecare zi. Au fost delicioși în spectacolele pe care le făceau în anii 90, au fost buni și la ProTV, dar când au început să producă mult conținut au scăzut calitatea glumelor, pentru că efectiv nu poți să găsești în fiecare zi chestii suficient de rizibile, oricât de bun scenarist ai fi.

  Cred că datorită timpului destul de mare în care nu au mai fost în prim plan - chit că fiecare din cei doi a mai avut niște proiecte de stand-up între timp - spectacolul pe care îl vor face la TVR de anul nou va fi unul de excepție!
 • Pentru generatia ce a crescut cu Vacanta Mare acesti oameni sunt foarte buni, pentru generatia lui Dan Negru si mastile lui e normal sa nu reprezinte mare lucru.
  Iar legat de bani, prea putin ne intereseaza, adica daca nu se facea acest Revelion la TVR am fi primit noi acei bani, tot intre ei se cheltuiau.
  Totii artistii la toate televiziunile primesc astfel de sume, chiar duble la posturile private dar fiind privati nu stim ce contracte au. La TVR exista posibilitatea de a se afla totul fiind post public si se profita pe treaba asta sa se faca subiecte de stiri.
 • @greco, pistol cu apa pentru televiziuni publice CARE AU AUDIENTE DE TOP 3, nu o televiziune care abia prinde locul 10!!!

  Acest TVR mănâncă banii statului (ai noștri) degeaba, fără să ofere ceva și cu mare nesimțire având în vedere că nu au profit sau să ofere ceva publicului, că pe sărmăluța nu vrea să îl vadă nimeni de la 9 seara
 • Voi vreti antenuta.dar mai bine vacanta mare pe tvr.cum era la protv.foarte bine face tvr sa faca concurenta de revelion.intre antenute ca pe protv nu se face revelion de 7 ani.e mai bine asa de cît manele si prosti pe tv
 • Acest Revelion va fi mai penibil decit acela al lui Everac. Ar trebui sa le fie rușine numitilor Gradea Doina, Radu Mircea, Manoliu Dan, Dirvariu Eduard, Demeter Andraș Istvan,Shalit Vornicu Smaranda. Haralambie Tompea Clara. Sper ca toți sa fie concediați în regim de maxima urgenta. Prea sfidează pe toată lumea. Prea nu mai au nici o urma de bun simt.

Trimite un comentariu