Skip to main content

Manipulare cu bani de la partid. Două companii care au contract cu PSD controlează 9 site-uri care distribuie ştiri politice

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Manipularea pe Facebook. O analiză a site-ului PressOne arată cum nouă site-uri şi nouă pagini de Facebook, coordonate de două agenţii de publicitate cu acelaşi administrator şi care oferă consultanţă PSD-ului, acţionează concertat pentru a amplifica, pe bani, subiecte politice.

Publicitate

Structura, denumită sugestiv în analiză „Reţeaua”, a cheltuit 335.000 de euro, într-un an şi jumătate, pentru postări sponsorizate pe Facebook, scrie PressOne.

Mai exact, au promovat ştiri şi articole cu subiecte politice, majoritatea publicate de alte entităţi media decât cele din Reţea, cu scopul de a crea o percepţie anume cu privire la evenimente politice sau partidele aflate în competiţie pe scena publică, scrie jurnalista Codruţa Simina.

Din reţeaua identificată fac parte următoarele site-uri, fiecare cu o pagină de Facebook asociată: readlog.news sau read-log.news, cu alias-urile vechi e5news.org şi ciumarosie.org, litere.net, politice.net, guvernare.net, salvamromania.org, rasuplansu.net şi on-report.com.

Site-urile şi conturile de Facebook distribuiau masiv subiecte politice: 388 de milioane de afişări au generat pe Facebook.

PressOne arată cum toate datele duc la aceleaşi două agenţii de publicitate: Stative Media şi Strategad. Ambele sunt proprietatea aceloraşi doi oameni: Doiniţa şi Cristian Mihai, şi sunt administrate de cel din urmă.

Cristian Mihai a confirmat pentru PressOne (în iunie) că derulează un contract de consultanţă cu PSD, însă a negat orice legătură cu site-urile şi paginile de Facebook menţionate.

Mihai - membru al clubului Rotary - a admis însă că site-urile Litere.net şi Politice.ne sunt deţinute de agenţia Stative Media.

PressOne a stat de vorbă cu Cristian Mihai. Din discuţie:

PressOne: Acest conţinut politic pe care îl promovaţi, faceţi asta ca o acţiune a dumneavoastră sau aveţi contract cu un partid politic?

Cristian Mihai: Eu v-am declarat şi data trecută că am un contract cu un partid politic.

PressOne: Nu credeţi că ar fi corect ca toată publicitatea asta politică să fie asumată de partidul politic care o plăteşte?

Cristian Mihai: Cred că ar fi corect… Dar ce facem noi este un procent din ce se face. Toţi, toate partidele fac asta. Dar dumneavoastră vă concentraţi pe 1%.


Citeşte toată analiza, pe site-ul PressOne.ro


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Escover Escover
    Netul se plătește, pensionarii nu au

    Gresit , tv se plateste , ca iti trebuie si cablu. La net iti trebuie doar un amarat de telefon si cartela , bagi MB si aia e. Deci saracii antenisti...
  • Maximus Maximus
    iumor sigur pnl ca sunt lideri pe net acolo unde e comercial

    Gresit. Pro TV lider comercial peste umorul sec. Antenuta umor de 2 parale lider la pensionari. Dezastru !
  • Mile Mile
    Netul se plătește, pensionarii nu au
  • Napoletan Napoletan
    Lasa netul , ca acolo sunt saracii , nu au bani de tv.

    Pensionarii de aseara de la te cunosc ce au facut ? 9 national si doar 5 comercial. Dezastru cu D mare ! Umilinta.
    Pro TV aseara cu tineretul. Plangi !
  • mile mile
    iumor sigur pnl ca sunt lideri pe net acolo unde e comercial
  • Stanesca Stanesca
    Fierbintenii oare cum votează psd pnl

    Dar accesatii cum voteaza? sacrificul cum voteaza? cunoscutii cum voteaza? umorul cum voteaza? factorianii cum voteaza? psd pnl?
  • Mitescu Mitescu
    Exact inseamna ca trebuie sa pupati

    Exact cum pupi tu antenuta zi de zi , bine ca recunosti postaci
  • DODO DODO
    partidele primesc subventie de la stat deci de la noi si folosesc banii si pt asa ceva PSD este campion Sa ne amintim de hoardele de postaci platiti de la buget de pe vremea lui dragnea & Co
  • Mile Mile
    Fierbintenii oare cum votează psd pnl
  • Mile Mile
    Exact inseamna ca trebuie sa pupati
  • Adelina Adelina
    Păi si sacrificiul nu a primit bani postaci ? Sigur si noul serial adela = esec 100%
  • Mile Mile
    Păi vlad nu a primit bani postaci
  • jk jk
    Deci de primele 2 si ultimul nu stiam,insa de celelalte am simtit ca era ceva legat de o campanie PSD...

Trimite un comentariu

sus