Skip to main content

CNA a votat: Pandele are televiziune națională!

 
CNA a votat: Pandele are televiziune națională!

CNA. Florentin Pandele are de azi și televiziune națională! Consiliul Național al Audiovizualului a votat trecerea televiziunii Metropola TV, deținută de Consiliul Local Voluntari, de la regională (așa cum era până în prezent), la națională. 

Solicitarea vine la doar cinci luni de când postul a câștigat licența. Se întâmpla în septembrie, iar în prima zi difuza un interviu de campanie pentru Gabriela Firea. S-a discutat despre această transformare a postului Metropola TRV încă din decembrie, dar membrii CNA au fost sceptici la vremea respectivă.

Publicitate

Reprezentanții postului au motivat decizia, susținând că „s-au dezvoltat rapid” și vor să difuzeze sport și alte producții.

La votul de astăzi șapte membri au fost pentru, unul împotrivă (Dorina Rusu), iar Cristina Pocora nu a participat la vot, fiindcă votul ei n-ar fi fost nici pentru, dar nici pentru împotrivă. În documentul trimis la CNA, producția proprie a postului creștea de la 50% la 75%, iar cea a altor producători scădea de la 50% la 25%.

De asemenea, programele culturale dispăreau complet, iar cele educative scădeau de la 25% la doar 6%. Postul Metropola TV se va vedea la următorii cabliști: RCS-RDS, Vodafone, Telekom, Orange, INES-IP TV și NextGen.

Robert Gheorghe, membru în Consiliul Local Voluntari, în ședința CNA:

„Această televiziune, indiferent ce va urma peste 4 ani, peste 8 ani, peste 12 ani, această televiziune dacă are în spate o societate sănătoasă și care dorește să informeze comunitate se va dezvolta. Noi nu vrem să rămânem o televiziune locală.

Am citit foarte mult legea și am citit punctele pe care le trebuie să le îndeplinim ca să devenim televiziune națională și noi le-am îndeplinit.”

Metropola TV a primit licența în septembrie, iar principalii acționari sunt Consiliul Local Voluntari și echipa de fotbal Voluntari. Are conținut generalist și este operat de o companie a Consiliului Local Voluntari - Publivol Creativ. De compania se ocupa Alex Căuțiș, dar acesta și-a dat, între timp, demisia de la postul TV.

După terminarea votului, Radu Herjeu le-a dat un sfat reprezentanților Metropola TV:

„Sigur că votul de azi e dat pe promisiuni, așa cum în general se face pentru proiecte noi sau pentru schimbări radicale de licență. Probabil că eu nu voi mai fi în CNA, dar cred că sunteți conștienți că viitoarea majoritate din CNA va sta cu ochii pe dumneavoastră să vadă dacă vă respectați promisiunile.

Deci sfatul meu este să vi le respectați și să faceți în timpul pe care vi l-ați propus să faceți ceea ce v-ați propus, astfel încât încrederea votului de astăzi să fi meritat.”

Primăria lui Pandele a cumpărat și Sport Total FM

Primăria Voluntari condusă de Florentin Pandele preia Sport Total FM, după ce Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat tranzacția în ședința din 17 decembrie 2020. Despre acest subiect a scris și Paginademedia.ro ÎN EXCLUSIVITATE, cu o săptămână înainte să se facă tranzacția.

Consiliul a votat și a aprobat, în cele din urmă, schimbarea acționariatului cu șase voturi pentru și două împotrivă. Cele două împotrivă au fost Dorina Rusu și Cristina Pocora.

Narcis Drejan, redactorul-șef al Sport Total FM, a explicat în cadrul ședinței că postul își va păstra aceeași grilă. Va oferi, evident, și informații despre meciurile pe care le vor disputa echipele sportive din Voluntari.

Narcis Drejan, în ședința CNA din decembrie:

„Am rămas la Sport Total FM pentru că e singurul loc din presa românească unde nu mi s-a spus vreodată ce trebuie să spun pe post. Trebuie să fim același post de radio echilibrat, trebuie să ne gândim și la ce se întâmplă în Voluntari.

Sunt peste 2,000 de copii care fac sport și să ne gândim la o emisiune acestor evenimente sportive din Voluntari. Vrem să obținem cât mai multe licențe la nivel național. Cei de la Voluntari ne-au promis acest lucru, în care evident își doresc să continuăm împreună.”

CITEȘTE ȘI: Primăria lui Pandele preia postul de radio Sport Total FM!

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. După Metropola TV, primăria lui Pandele își face și un radio. Cumpără un post de pe piață

CITEȘTE ȘI: CNA. Primăria lui Pandele are licență pentru o televiziune de Ilfov. Cum se numește și ce programe va avea?
 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Tichie de mărgăritar îi trebuie chelului.
    Dincolo de asta, dacă solicitarea televiziunii a fost una legală, oare de ce reprezentanta președintelui KWI s-a impotrivit ? Doar pe motivul ”pentru așa vreau eu” ?
  • Metropola Tv e deja pe Digi in Bucuresti si au un program super decent... Emisiunea mondena e de 7 mii de ori mai quality ca la alte posturi... Inafara de reclamele unde se prezinta ce se face la nivel de primarie (si acolo chiar se vede ca Pandele, contrar la ceea ce credeam, chiar se ocupa foarte mult de gospodarirea orasului), chiar au un program decent...si un studio super...
  • @Adi, am o curiozitate. As vrea sa stiu daca pana la aparitia acestei televiziuni te-a interesat ce se intampla cu banii locali si daca stii ce investitii s-au facut pana acum din ei.
  • Mile, e simplu, pe criterii de competenta, pe baza unui concurs, astfel incat sa nu-si mai bage politicul coada. La altii se poate, la noi de ce nu?
  • Deci nu mai e nevoie sa se filmeze LAS FIERBINTI,avem unul,live,reality show,cu Gabita si Florinel,in LAS VOLUNTARAS,si e si free.
  • Adi, nu trebuie sa ne mire ca CNA-ul a luat decizia asta, doar are majoritate PSD-ista. De asta e nevoie urgenta de o lege care sa scoata toti politrucii de acolo. CNA-ul trebuie sa fie independent, nu condus de partide.
  • Cum e posibil asa ceva? Cum sa aprobi ca o primărie sa aibă post de tv national? Pentru ce? Ce vrei tu ca primărie sa faci cu asta? Care este scopul? Nu mai zic de concurenta. Cum sa faci televiziune pe banii statului care sa fie concurent cu un privat? Hai, local, sa zicem. Vrei sa informezi locuitorii tăi, sa afle ce se întâmplă în zona, ok. Dar ce îți trebuie ție primărie din Voluntari sa te adresezi publicului din Focșani de exemplu? Dar cine sa gândească ceva la CNA?

Trimite un comentariu