Skip to main content

„TVR şi angajaţii, ţinta unor atacuri concertate” - Sindicatul salariaţilor din TVR, reacţie după scandalul iscat de Revelionul cu Garcea

 
„TVR şi angajaţii, ţinta unor atacuri concertate” - Sindicatul salariaţilor din TVR, reacţie după scandalul iscat de Revelionul cu Garcea

După MediaSind, un alt sindicat din TVR reacţionează în contextul scandalului legat de Revelionul cu Garcea. Este vorba despre Sindicatului pentru Unitatea salariaţilor TV - SPUS, care critică „atacurile”, aşa cum le numesc ei, la adresa „TVR-ului şi angajaţilor”, conform unui comunicat de presă.

Publicitate

Sindicaliştii se declară „revoltaţi” de faptul TVR este „denigrată” din cauza a „doar 90 de minute de emisiune”, referindu-se la programul de Revelion cu Vacanţa Mare şi Dan Bittman, care a atras critici dure din partea unor politicieni, unui membru CNA, dar şi din partea opiniei publice.

Documentul trece în revistă o parte din programele pe care le-a avut TVR anul trecut: Teleşcoala şi Teatrul de vară, printe altele.

„Este cel puţin revoltător faptul că celelalte 780 de minute de programe originale realizate de colegii noştri sau achiziţionate şi difuzate de TVR 1, 2 şi 3 în seara şi noaptea trecerii dintre ani, sunt complet ignorate şi doar cele 90 de minute contează şi justifică etichetarea jignitoare a colegilor noştri, denigrarea TVR în ansamblul său”, menţionează sindicaliştii.

Amplul comunicat conţine 14 puncte, în care sindicaliştii compară des postul public cu televiziunile comerciale, pe care Paginademedia.ro le prezintă pe scurt:


Comunicatul, pe larg, AICI


1.Numărul de angajaţi ai TVR este de aproximativ 2100 de persoane care asigură producţia pentru 10 canale din întreaga ţară şi din republica Moldova.

2.Câte dintre staţiile comerciale ar accepta în grilele lor programe dedicate tuturor minorităţilor naţionale, persoanelor cu dizabilităţi, tuturor partidelor parlamentare, instituţiilor fundamentale de apărare şi siguranţă naţională, ori culturale, precum Academia Română? Pentru noi, a le produce sau difuza în sute de minute săptămânal este nu numai o obligaţie legală, ci şi o onoare, de multe ori chiar o provocare profesională.

3.Producătorii independenţi de film sunt susţinuţi de TVR cu 15% din veniturile încasate din publicitate, potrivit legii.

4.Imediat după declararea stării de urgenţă, la TVR a început programul Teleşcoala.

5.Singurul teatru deschis în vara lui 2020 a fost curtea TVR.

6.În toată perioada stării de urgenţă şi a celei de alertă, colegii noştri de la sediul central şi de la studiourile teritoriale au asigurat, de pe teren, prompta şi corecta informare a telespectatorilor din întreaga ţară, în jurnalele tuturor posturilor.

7.Cu dedicare, seriozitate şi inventivitate, în condiţiile dificile impuse de pandemie, colegii noştri au realizat noi sezoane ale unora dintre cele mai îndrăgite programe emblematice ale TVR: Vedeta populară, Câştigă România, Drag de România mea.

8.În aceleaşi condiţii dificile, TVR a continuat realizarea spectacolelor de teatru TV, producţie proprie şi a documentarelor.

9.Absolut toate titlurile consacrate ale TVR, peste 50, au continuat în anul trecut cu noi sezoane în premieră. Ele acoperă viaţa culturală, socială, artistică, politică din întreaga ţară.

10.TVR promovează şi difuzează de ani de zile filme româneşti de lung şi scurtmetraj, filme de artă importante, documentare ale producătorilor independenţi.

11.Producţiile exclusive ale TVR, preluate de toate celelalte televiziuni româneşti (unele dintre ele nici măcar nu au avut eleganţa de a menţiona sursa, arogându-şi drepturi profesionale inexistente) există şi nu sunt puţine. Vom aminti doar maratonul jurnalistic impecabil realizat de colegii noştri la funeraliile Majestăţii Sale Regele Mihai I, la vizita în România a Suveranului Pontif şi la toate evenimentele desfăşurate în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

12.Câştigă România, a fost selecţionat la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU, s-a aflat printre finaliste la International Format Awards şi, peste ocean ori în Europa, există mari companii interesate de achiziţionarea acestui format 100% românesc al companiei Zucchero Media în colaborare cu TVR, 100% realizat în TVR, de angajaţi ai TVR.

13.De ani de zile, în mod constant, producţiile realizate de colegii noştri sunt premiate de asociaţii profesionale precum UNITER, UCIN, UZPR, la festivaluri internaţionale dedicate producţiilor de televiziune jurnalistice ori de ficţiune, la gale organizate de publicaţii şi organizaţii nonguvernamentale. Colegii noştri au primit premii şi din partea Asociaţiei Corespondenţilor ONU, ori cu ocazia celebrării celei de-a zecea aniversări a apariţiei Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite.

14.Întreaga presă şi clasă politică vorbesc despre „Revelionul TVR”, ca şi cum singurul program din acea noapte, difuzat la televiziunea publică, ar fi cel incriminat. Din nou, complet nedrept! Au existat două programe de Revelion realizate de colegii noştri în studiourile proprii şi difuzate de TVR 2, „Gala Telerevelioanelor” la care au participat: Florin Piersic, Ion Dichiseanu, Horaţiu Mălăele, alături de Bogdan Mălăele, Marius Rizea, Mirela Zeţa, Silviu Debu şi Fuegovelionul 2021 la care au participat artişti importanţi ai scenei muzicale româneşti. TVR 1 a difuzat, în seara de Revelion, finala concursului ”Vedeta populară”, şi el realizat integral de noi, în studiourile noastre şi programul ”Noaptea asta, nimeni să nu doarmă!” care a reunite cele mai îndrăgite şi respectate nume ale muzicii lăutăreşti şi de petrecere. TVR 3 a difuzat un concert extraordinar al Filarmonicii din Viena care l-a celebrat pe marele compozitor de muzică de film John Williams, solista concertului fiind violonista Anne Sophie Mutter. Despre aceste programe, despre protagoniştii lor, despre calitatea lor nu vorbeşte nimeni pe primele pagini ale ziarelor, ori în talkshowuri incediare.


Citeşte şi: SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanţa Mare, Ionuţ Cristache şi Augusta Lazarov?


Citeşte şi: Despre Revelionul TVR, cu Vacanţa mare: „Un show de prost gust”- Iulian Bulai, şeful comisiei mass-media din Parlament


Citeşte şi: Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanţa Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”


CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu şi Vacanţa Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat


CITEŞTE ŞI: Audienţe Revelion 2020


CITEŞTE ŞI: AUDIENŢE. Pe pe post erau românii la miezul nopţii? Aproape trei milioane pe Antena 1


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Elena Elena
    Eu zic sa lasati atitudinea asta triumfalista gen epoca de aur sa va uitati la emisiunile jalnice pe care le produceti si sa renuntati la ele. Emisiunile de succes sunt cele pe care le faces Tudor Vornicu si altii ca el, cele din zilele noastra sunt o rusine. Vedeta populara un concurs vizibil partinitor, niste jurate sub orice critica, o doamna care nu se mai satura sa se autoadmire, nici un succes nu va mai laudati. Sau cum spune o vorba din popor lauda de sine nu miroase bine.
  • DODO DODO
    Ce naiba de sindicat e asta ? sindicatul sefilor tvr ( poate ) ! daca nu a inteles care a fost buba atunci ma intreb daca sint de profesie Chiar ei spun ca ,,doar 90 min ) nu este mult inseamna ca pretul pentru ele a fost exorbitant Dar 90 min sint suficiente ca sa improsti o seara care trebuia sa fie frumoasa cu excrementele subculturii
  • livia pilă livia pilă
    Mut iubiti și stimati colegi de la SPUS, tovarăși și prieteni ai Doinei Gradea&co. Știți vorba veche? Dacă tăceai, filosof rămâneai! Nu ați tăcut, filosofi nu ați prea fost vreodată- asta se vede și din cât de prost e conceput comunicatul vostru (vai de capul ei dacă aici e pixul Nicoletei!)- doar v-ați făcut de râs. La mulți ani, minte și demnitate, drăgălașilor!
  • Nica Nica
    Doar intreb: daca in acea secventa de program nu se facea bascalie de presedinte si pandemie credeti ca mai zicea cineva ceva si aflam atatea despre TVR? Sa zicem “ merci” , pe linga faptul ca ne-a si distrat!
  • Răzvan Nicolescu Răzvan Nicolescu
    TVR pe zi ce trece se prăbușește. Este o structură in care se toaca bani, se angajează sub diferite forme pile, cunoștințe, relații. Mediocritatea definește instituția, raportul dintre ce cheltuie si ce produce e uriaș, într-o instituție privată lucrurile functioneaza pe performantă, acolo dacă nu ești performant dispari, la TVR dacă nu performezi îți mai da statul bani. Rușine Tvr, rușine sindicalistilor care au ,,reușit " să scrie astfel de inepții!
  • io io
    Gradea l-a dat afara sii pe seful de la Vr Cluj ca nu a vrut sa vanda un pamant, actualul impins in fata de UDMR o va face. GRADEA AFARA!
  • Paco Paco
    Mare problema a conducerii nu e Revelionul, acesta e doar unul din efectele haosului, imposturii si lipsei de idei de pe inaltele paliere. Ati publicat deunazi lista zecilor de directori, iar daca priviti spre numele dinspre zonele editoriale va ia durerea de cap. Impostori, pilosi, insi si inse fara legatura cu profesiunile peste care sunt numiti vatafi. E un imens dispret fata de cei care muncesc cinstit incercand sa-si construiasca in mod onest o cariera. Daca stam sa ne uitam la cine s-a perindat pe cea mai importanta pozitie strategica din organigrama TVR, cea de producator general, numele respective fie sunt ca nuca-n perete, fie sunt pafaristi, fie penali. Si asta in ultimul cincinal, nu doar in mandatul Doinei Gradea, ci si in cel al lui Stelian Tanase sau al Irinei Radu. Doar o lectura simpla indica asa: Cristian Zgabercea, condamnat penal (sentinata nu e definitiva) la ani grei de puscarie pt delapidarea institutiei, fost caraus de scule intre studiouri, devenit cameraman; Liana Sandulescu, adusa de la pensie, realizatoare de emisiuni obscure; Titi Dinca, producator de emisiuni religioase; Alexandru Sassu, politruc PSD si fost PDG, renumit pt zecile de milioane de euro aruncate pe fereastra pt transmisiile din Liga Campionilor, zero profesional; Cristian Vaileanu, fost administrator la PRO TV (sef peste consumabile, soferi, femei de serviciu, tamplari, instalatori); Irina Negraru, sefa arhivei. In orice TV care se respecta jobul de producator general e un Everest al profesiei, o recunoastere care vine dupa multi ani de experienta in bransa. Producatorul General transpune in fapte strategia institutiei fixata de CA, pt asta trebuie sa fie un profesionist recunoscut, cu capacitati manageriale, cu talent, cu intelegere a nevoilor departamentelor. La TVR, cu una-doua exceptii, chiar si producatorii generali ai canalelor sau ai departamentelor sunt niste ambuscati profesional.
  • Adi Adi
    Cum sa nu-ti crape obrazul de rușine cu acest comunicat comunist? Dacă tot se leagă de televiziunile comerciale, nu spun și câte sute de milioane primește TVR de la stat? Aia nu se spune. Are curaj sindicatul sa facă o comparație cu cât a costat revelionul la televiziunile comerciale, cât a costat la TVR și care au fost ratingurile? Sau cât costa jurnalul TVR și cât costă la ,,comerciale,, și care sunt diferențele de buget? Are curaj sindicatul sa se facă publice sumele?
    Sau cum face Minimax audienta mai mare decât TVR. 15 angajați vs 2100! Și altele.
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Am avut un nod de emoție în git și lacrimi în ochi la lectura acestei capodopere. Mi-am adus aminte de tinerețe, de vremea în care ședințele de partid ascultam sfioasa și mindra Raportul secretarului nostru PCR. Mulțumesc, SPUS!
  • Livia Pila Livia Pila
    Comunicatul Spus este plin de minciuni si dezinformari.

    Un singur exemplu: la punctul 2 se afirma ca TVR accepta emisiuni dedicate minoritatilor, spre deosebire de televiziunile comerciale. Minciuna. TVR este obligata prin legea ei de functionare sa aiba emisiuni dedicate minoritatilor nationale. Deci nu face un favor, e obligatia ei.In acest stil apar minciuni la aproape fiecare punct din comunicat.

    Nu vad in comunicat si lucurile pe care unii angajati ar trebui sa le faca si nu le fac, nu vad in comunicat si deficientele de functionare, lipsa de personal, starea echipamentelor, nivelul de salarizare injust samd. Vad ca totul este perfect la TVR. Si o spune un sindicat care ar trebui sa serveasca angajatii.
  • Dana Mazilu Dana Mazilu
    Cine a scris Komunikatul asta? GARCEA ?
  • livia pilă livia pilă
    Comunicatul asta dovedeste supunerea de care da dovada SPUS fața de Doina Gradea. Nimeni nu a atacat angajatii TVR. A fost criticata dur conducerea instituției. Cei de la SPUS au scris (prost) la ordin ceva de genul Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine. Dezamăgitor. S-au facut profesional de ris.
  • adi m adi m
    cand reforma bate la usa, toate rudele din tvr au inceput sa tipe... desfiintarea ar fi cea mai simpla solutie si poate singura pentru tvr!

Trimite un comentariu

sus