Skip to main content

Primele articole premiate cu Bursele Liviu Iancu. Sunt din Libertatea şi Pressone.ro

 
Primele articole premiate cu Bursele Liviu Iancu. Sunt din Libertatea şi Pressone.ro

Primele articole premiate în cadrul „Burselor Liviu Iancu” vin de la Libertatea şi Pressone.ro. Programul, o iniţiativă a Profit.ro în memoria jurnalistului Liviu Iancu, a premiat două articole, nu unul, cum era iniţial.

Publicitate

"Numărul mare de articole primite, din categorii diferite", a fost motivul care a dus la suplimentarea burselor.

Bursele Liviu Iancu sunt acordate în memorial jurnalistului Liviu Iancu, care s-a stins din viaţă la începutul acestui an. Liviu Iancu lucra în presă de peste 20 de ani, în ultima perioadă la Profit.ro.

Iniţiativa burselor a venit de la Profit.ro şi EAD. Una dintre cele două burse este acordată de compania Nordis.

Citeşte şi: In memoriam Liviu Iancu. Burse pentru jurnalişti, acordate de Profit.ro

Jurnalistul Liviu Iancu s-a stins din viaţă

Cele două articole premiate cu câte 2.500 de lei fiecare sunt:

  • Articolul din Libertatea - „De ce lupta împotriva spălării banilor este pe butuci în România. ”Oficiul stă pe un munte de informaţii financiare”.

Un material stufos semnat în noiembrie 2020 de jurnalista Sidonia Bogdan, în care se face o anchetă privind Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, care a trimis foarte puţine dosare către Parchetul General.

Cele două instituţii se acuză reciproc, iar jurnalista Libertatea a realizat un interviu cu Constantin Aprodu, preşedintele interimar al ONPCSB de la acea vreme.

  • Articolul din Pressone.ro - „Tanti E. nu a fost bunica mea” - scris de jurnalista Ioana Epure. Este un material care include o poveste din copilăria şi adolescenţa autoarei.

Profit.ro încurajează trimiterea altor materiale pe adresa [email protected]. Condiţia: articolele să nu fie mai vechi de trei luni.

Acordarea burselor se face pentru: Reportaje, Investigaţii/Anchete şi Opinii/Pamflet. Câştigătorii sunt desemnaţi de juriul format din toţi jurnaliştii Profit.ro.

Citeşte şi: In memoriam Liviu Iancu. Burse pentru jurnalişti, acordate de Profit.ro

Jurnalistul Liviu Iancu s-a stins din viaţă

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus