Skip to main content

CNA. Cozmin Guşă îi aduce postului Gold FM o somaţie. A pus la îndoială democraţia din America

 
CNA. Cozmin Guşă îi aduce postului Gold FM o somaţie. A pus la îndoială democraţia din America

CNA. Cozmin Guşă, fostul patron al Realitatea Plus, a atras o somaţie publică pentru Gold FM, post de radio deţinut de fiul său, Cosmin Guşă.

Publicitate

Din ce motiv? Cozmin Guşă a pus la îndoială democraţia din America, în cadrul emisiunii „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă”. Membrii CNA au analizat ediţia emisiunii din 10 iunie 2021, în care a fost invitat Adrian Severin, fost europarlamentar.

Concluzia forului: "lipsă de obiectivitate" din partea moderatorului Cozmin Guşă.

Subiectul emisiunii: analiză cu sinteze privind primul turneu european din mandat al preşedintelui american Joe Biden, turneu început pe 10 Iunie.

Biden a participat participa la mai multe evenimente importante la nivel global, printre care Summitul G7 din Marea Britanie, Summitul NATO de la Bruxelles din 14 Iunie, precum şi la  întâlnirea cu preşedintele rus Vladimir Putin de la Geneva din 16 Iunie.

Somaţia publică a fost propusă de Mircea Toma pe motivcă a fost „lipsă de obiectivitate” în cadrul dezbaterilor din emisiune. Şapte membri au votat somaţia, iar Monica Gubernat a fost împotrivă.

Iată ce s-a zis în emisiune:

Cozmin Guşă:

Eu am avut nişte cursuri care m-au format acolo la o vârstă când conta acest lucru, 26 de ani şi neplătindu-le eu ca şi Florin Câţu - nu-i aşa, care şi-a plătit cursurile în America, eu nu le-am plătit, le-a plătit Guvernul american şi atuncea într-un fel, în sensul ăsta datorez, dar vreau să adaug un bemol aicea: America ar fi fost extrem de importantă atâta timp cât emitea democraţie.

Ultimii ani însă şi mai ales 2020, ne-au convins pe mulţi că democraţia în formele ei, să spunem de alegeri libere sau de libertate de expresie, nu a mai corespuns democraţiei, mă rog definită de către americani, pentru că n-au mai existat: nici alegeri libere, nici libertate de expresie şi atuncea nu-i simt atât de mult lipsa, dacă nu mai exprimă democraţie.

Atâta timp cât exprimă democraţia, America era ceva foarte important în contrabalans cu autocraţiile, să le spunem doar aşa, din Rusia sau din China, dacă este să facem doar două referiri, acuma dacă găsim un alt soi de oligarhie practic la putere în Statele Unite, asimilabil autocraţiei, poate mai groaznică decât autocraţia, nu-i simt atât de mult lipsa în această balanţă.

Adrian Severin:

Vorbim de state care vor să ordoneze economia mondială când acestora sau alături de acestea nu participă China! Care este, unii zic deja primul actor mondial, prima putere economică mondială iar alţii zic a doua, la mică distanţă.

Când America vrea să ordoneze economia lumii în condiţiile în care datoria americană este în mâinile Chinei în cea mai mare parte a ei, ce putem noi să aşteptăm altceva decât de comunicate de presă pe care o altă, pe care presa destinatară să le umfle cu pompa ameţind oamenii.

Dar, vreau să vă spun că mulţi ascultându-mă, ar putea să tragă concluzia că eu am vorbit despre un conflict formal într-adevăr aparent de operetă, de vodevil, între cele şapte state, nu cele mai dezvoltate de acuma sau nu cele mai prospere economiceşte de acuma şi corporaţiile transnaţionale şi oligarhia sau plutocraţia globalizată.

Nu e vorba de asta, absolut deloc nu e vorba de asta, pentru că în realitate ceea ce le-au propus sunt lucruri pe care această plutocraţie le doreşte.

Sunt cele mai mici impozite şi cele mai ... sau taxe cu totul insuficiente, toţi economiştii spun chestiunea aceasta, că ele ar fi complet insuficiente pentru a aduce statelor fluxurile bugetare necesare stimulării economiilor lor şi promovării unor planuri minimale de justiţie socială.

De asemenea  în cele câteva cuvinte în care şi-au exprimat ideile, putem înţelege că aceste corporaţii vizate sunt extrem de mulţumite că pot să evite regulile care li se propun .

Cozmin Guşă:

Ce-o mai fi NATO în ciuda acestor întâlniri de astăzi, în condiţiile în care şi a demonstrat ”forţa” în ghilimele, în Ucraina, adică s-a dus plin de putere în Ucraina să se confrunte cu ruşii şi la niciun foc ci doar la nişte declaraţii de presă şi prezenţa unor trupe ruseşti si-a retras repede ambasadele, lăsându-i pe ucraineni cu ochii în soare, care ucraineni şi acum deşi sperau că vor fi primiţi de Biden înaintea întâlnirilor din iunie, au fost amânaţi pentru toamnă.

Adică nu e timp pentru Ucraina acum nici în NATO, nici în Rusia, deci de asta aş vrea să previzionezi despre ce s-ar putea întâmpla şi ce mai este NATO astăzi.

Adrian Severin:

Deci dincolo de acest discurs, ceea ce doreşte după părerea mea America este să îşi elibereze mâinile, pentru a putea să acţioneze eficient în zona cu adevărat importantă pentru ea şi aceasta este zona indo-pacifică.

Acolo şi când spun indo-pacifică puteţi avea un arc de cerc în faţa ochilor care merge de-a lungul graniţei sudice şi estice a Chinei.

Graniţa nordică a Chinei este o problemă, pentru că acolo în principal este Rusia şi fără îndoială că dacă acolo lucrurile nu vor sta cum trebuie din punctul de vedere al Americii, dacă această Antantă Cordială ca să o numesc aşa chino-rusă va exista în continuare, tot efortul sudic pe care îl fac şi sud-estic pe care îl fac americanii este lipsit de mari şanse de reuşită.

Şi atuncea ceea ce fără îndoială urmăreşte preşedintele Biden este să îşi asigure această zonă, ceea ce înseamnă şi mai mult decât atât şi anume să asigure şi zona euro-asiatică împreună cu partea europeană din spaţiul euroatlantic deci după părerea mea în acest moment pentru Statele Unite zona euro-atlantică este mult mai puţin importantă decât zona euro-asiatică, în centrul căreia se află cea mai, cel mai important jucător în această zonă fiind Rusia, pentru că o relaţie de un anumit tip de securitate, de siguranţă, de normalitate şi de bună cooperare cu zona euro-asiatică permite jocului indo-pacific al Statelor Unite să fie câştigător sau cel puţin să fie eficient.”

Ce articol din Codul Audiovizualului a încălcat emisiunea lui Guşă:

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:
a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;
b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă

CITEŞTE ŞI: GOLD FM. Ce-i în Guşă şi-n căpuşă! Guşă, Cristoiu, Chirieac, Emma Zeicescu, emisiuni la Gold FM

CITEŞTE ŞI: VIDEO. Cosmin Andrei Guşă, noul patron de la Gold FM: Aş vrea să avem o emisiune cu Octavian Hoandră. Raluca Moianu, director de programe. Nistorescu rămâne cu emisiune

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Platon Platon
    D/le Gusa , va urmaresc cu atentie emisiunile realizate , unde aveti invitati importanti cum a fost d/ul Georgescu , etc.! Daca doriti sa influentati spre bine deciziile politice , puneti in dezbatere DOCTRINA ECONOMICA SI SOCIALA A PARTIDELOR POLITICE! Singurul roman de actualitate care are un plan de tara este d/ul Georgescu ! Urmaresc de mult evolutia politica si economica a Romaniei , am urmarit de mai mult de 30 ani teoria conspiratiilor ,sacalii din documentarul Spiritul Timpului au facut ce au vrut aici, teoria inductiei e.m. nu este valabila in politica! PSD in care romanii si/au pus sperante , a dezamagit, a cedat in fata ocultei retrograde, a fost penetrat de forte antiromanesti , a cedat resursele Romaniei , a acceptat slugarnicia , nu a aplicat politici social democrate* impozitul gradual, etc* , nu are doctrina economica clara , a dat posibilitatea privilegiilor si pensiilor nesimtite etc! Despre celelalte partide nu mai vorbesc , ele aparand interesele stapanilor euroatlantici ! Pentru a ajuta oamenii sa ia decizii cat de cat in cunostiinta de cauza , faceti mai multe dezbateri pe doctrine social democrate , fiindca liberalism nu mai exista in lume! Traim cu bani imprumutati , adica suntem *** , dar avem un spirit dezvoltat al tradarii! Tradare, tradare dar sa stim si noi! Ein mann ein wort!
  • Radu Radu
    Nu l-am simpatizat niciodata pe Gusa dar o asemenera sanctiune nu demonstreaza altceva decat un viraj catre ceea ce pe vremuri se chema cenzura. Ne intoarcem la comunism, usor, usor. Am spus de la bun inceput ca Toma la CNA inseamna o catastrofa. Iata ca am avut dreptate. Nu e altceva decat un comisar de corectitudine politica. Sloganul "cine nu e cu noi, e impotriva noastra", e la fel de actual ca in anii stalinismului.
  • Ne-au luat-o cauboii pe arătură Ne-au luat-o cauboii pe arătură
    Eu, unul, sunt cum nu se poate mai indignat. Dacă am ajuns să punem la îndoială superba, magnifica, sublima democrație a stăpânilor noștri, singura soluție care ne rămâne e să ne înscriem de bună voie la cursurile de redemocratizare prin waterboarding pe care Academia Pentru Studierea și Implementarea Democrației de la Langley le organizează la Guantanamo.

    În încheiere, țin să-mi exprim gratitudinea pentru modul ferm în care Mircea Toma s-a îngrijit ca 'Murica să nu rămână cu onoarea nereperată. Tovarășe Toma, ai fost, ești și vei rămâne un cadru de nădejde.
  • Camelia Camelia
    Daca intervievezi un om care spune ca iubește merele si urăște perele, trebuie sa aduci si un consumator de pere? Pentru echidistanta?
    La o emisiune de știri e altceva, dar într-un interviu, bineînțeles ca sunt opinii personale.
    Daca am ajuns sa-l apar pe Gusa, ce spune asta despre ceilalți?
  • DODO DODO
    asta se vrea mai catolic decit papa Asta nu intelegem noi proaspetii ,, democrati ,, ca democratia trebuie sa aibe si limite ca altfel o dam in anarhie
  • mile mile
    Noroc ca nu asculta nimeni prostiile debitate de Gușă.
  • geo geo
    Libertatea de exprimare este garantată prin Constituție. A se vedea articolul nr 30 din Constitutie : ”Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”. Înțeleg că Mircea Toma este la începutul activitate și este mai activ...dar să se mai uite si prin Constitutie inainte de a propune sanctiuni pentru exprimarea unor puncte de vedere !
  • Mosu Mosu
    Doamne fereste, daca asta e motiv de amenda... Cna-ul neo marxist isi face datoria

Trimite un comentariu

sus