Skip to main content

Gold FM, amendă de la CNA pentru o ploaie de conspiraţii despre război, vaccinuri şi Covid

 
Gold FM, amendă de la CNA pentru o ploaie de conspiraţii despre război, vaccinuri şi Covid

Cozmin Guşă a adus o nouă amendă postului Gold FM. Forul a decis sancţionarea cu 10.000 de lei a emisiunii „Ce-i în Guşă, şi-n căpuşă!” din data de 19 august în care realizatorul Cozmin Guşă, în dialog cu jurnalistul Bogdan Comaroni, a rostogolit afirmaţii nedovedite despre vaccinuri, despre Covid, dar şi despre războiul din Ucraina şi „incubatoarele” de copii din Ucraina. 

Publicitate

Iată câteva dintre afirmaţiile, fără dovezi, făcute pe post: 

  • „Vreau să le reamintesc celor care ne urmăresc, că am intrat deja în subiectul înţelegerilor subterane, pe care îl pornim de la discuţia despre vaccinuri, am mai discutat asta şi cu Bogdan Comaroni în special, dar şi cu alţii, dar mai ales cu el, despre faptul că atitudinea în pandemie şi producţia de vaccinuri a fost unitară, înţelegeri subterane; ”
     
  • „Deci, avem dovedită de la vaccin o conlucrare pentru a face ceva rău;” 


     
  • „S-a dovedit de la vaccin că Rusia şi America au conlucrat pentru ca să facă ceva rău omului”
     
  • (…) Tu ai avut o presupunere la început, care după aia s-a tot fundamentat că, ruşii şi americanii au fost înţeleşi şi sunt înţeleşi pe războiul din Ucraina. Această stimulare a războiului să fie cea mai importantă dovadă că teoria ta stă în picioare? Pentru că mie mi se pare un război simulat; 
     
  • Bogdan Comaroni: Dar, pe lângă efectele adverse pe care le are acest ARN mesager sintetic, care face celule cu ţepi, ş.a.m.d. declanşează sisteme autoimune, nu le mai reiau pe toate, declanşează micro cheaguri, după aia cheaguri mai mari şi tot felul de chestii care s-au constatat la autopsii, apropo, care în continuare sunt interzise în lume în anumite condiţii… Iată că se descoperă ceea ce iarăşi se spunea atunci o teorie a conspiraţiei. Se descoperă din ce în ce mai mult şi, apar de peste tot semne că aceste vaccinuri conţin într-adevăr oxid de grafen, grafen care este şi magnetic şi are pe lângă conductivitate electrică şi alte proprietăţi, dar se, se regăsesc şi hidrogen, adică se…, deci practic şi alte structuri plasmatice şi alte structuri de tip nanotehnologii, nanobotice, adică structuri care se auto-asamblează, au proprietăţi de auto-asamblare…

Andrei Guşă, fiul lui Cozmin Guşă şi acţionar al postului de radio, a fost cel care a reprezentat postul de radio în faţa CNA. 

„Ştiu că premia acestei emisiuni a fost ancheta aceea de la Newsweek, apărută în această vară, despre faptul că au fost nişte înţelegeri la nivel de servicii secrete între ruşi şi americani care să seteze anumite limite. Spre exemplu ca niciodată retorica Rusiei să ajungă la bomba nucleară”, le-a spus Andrei Guşă membrilor CNA, care a mai precizat că Bogdan Comaroni, invitatul emisiunii în cauză, are o apetenţă cam mare pentru teoria conspiraţiei pentru gustul său. 

Despre discuţiile despre vaccin, Andrei Guşă a afirmat simplu: „Legat de vaccinuri, nu am nimic de zis în apărarea noastră.”

Legislaţie:

Art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit căruia „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”;

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus