Skip to main content

Trei televiziuni vor începe să emită în luna martie. Pe una se vor vedea Dallas şi Sclava Isaura. Au primit autorizare de la CNA

 
Trei televiziuni vor începe să emită în luna martie. Pe una se vor vedea Dallas şi Sclava Isaura. Au primit autorizare de la CNA

Trei televiziuni care au primit licenţă de la CNA se pregătesc să se lanseze în luna martie. Forul audiovizual a dat, săptămâna aceasta, decizii de autorizare pentru trei noi posturi de televiziune care ar urma să înceapă emisia în curând: TVR Sport, Nostalgia TV şi Prima Food & Travel. 

Publicitate

Aceasta era ultima şansă pentru posturile Nostalgia TV şi Prima Food & Travel, parte din grupul Clever. Posturile aveau licenţă din martie 2022, iar potrivit legii, o societate are la dispoziţie să lanseze o televiziune maximum doi ani, după care licenţa i se retrage. 

Paginademedia.ro prezintă în continuare detalii despre noile televiziuni:  

TVR Sport, a cărui lansare a fost anunţată recent şi de şeful televiziunii Dan Cristian Turturică, urmează să se lanseze într-un an în care au loc Jocurile Olimpice, pentru care postul public deţine parte din drepturile de difuzare. Amintim că drepturile sunt deţinute şi de grupul Discovery, care va transmite competiţiile pe Eurosport. 

„Reprezentanţii postului public promit că postul public va reuni şi mediatiza, dincolo de fotbal, o gamă largă de sporturi, pentru care TVR obţine drepturi de difuzare, precum şi o serie de programe în exclusivitate, cu imagini din arhiva de aur a televiziunii, ştiri, emisiuni-portret, interviuri şi dezbateri pe teme specifice”, au anunţat reprezentanţii televiziunii publice recent. 

Clever, încă două televiziuni

Grupul Clever, care deţine televiziunile Prima TV, se măreşte cu două noi posturi TV. Cele două sunt parte dintr-o serie de opt pentru care Clever  a primit licenţe de la CNA în martie 2022

Este vorba despre postul Prima Food&Travel, un post tematic de „cooking”. 

Al doilea post este Nostalgia TV, care deşi nu a fost lansat are deja o istorie încâlcită. Iniţial, Nostalgia TV s-a numit Prima History. În toamna anului trecut, Clever a cerut la CNA ca Prima History să îşi schimbe numele în Nostalgia TV. Tematica postului s-a schimbat din tematic-documentar istoric în tematic-film. Şi dfiuzarea a fost schimbată din naţională în naţională şi internaţională - Europa.

Noua televiziune va găzdui producţii din anii 1950 - 1990, printre care Om bogat, om sărac, Dallas, Sclava Isaura, Mupets Show, după cum a anunţat atunci reprezentantul postului în şedinţa CNA.

Tot atunci, un alt post al grupului Cinema Est a fost redenumit în Prima History, iar profilul său a fost schimbat în tematic-documentar istoric. 

Cele două televiziuni aveau licenţă din 22 martie 2022, iar potrivit legislaţiei o televiziune trebuie să fie lansată de 12 luni de când a primit licenţă, având dreptul la două prelungiri de câte şase luni. Dacă posturile nu sunt lansate în interiorul acestui termen, CNA le retrage licenţele. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus