Skip to main content

Clever renunţă la proiectele Prima Show, Wild, Shop 24 şi Tradiţional Music. Are şase luni să lanseze Prima History şi Prima Food&Travel

 
Clever renunţă la proiectele Prima Show, Wild, Shop 24 şi Tradiţional Music. Are şase luni să lanseze Prima History şi Prima Food&Travel

Clever s-a răzgândit şi renunţă la patru proiecte de televiziune, din opt, pentru care primise licenţă de la CNA anul trecut.

Publicitate

Este vorba despre Prima Show, Prima Wild, Prima Shop 24 şi Prima Tradiţional Music

Acestea sunt patru dintr-un număr de opt televiziuni pe care Clever Business Transilvania le avea în plan şi pentru care primise licenţă de la CNA anul trecut, în luna martie. 

CNA a discutat în şedinţa publică de astăzi retragerea celor patru licenţe, la solicitarea Clever Business Transilvania

Alina Loghin, reprezentanta grupului Clever, le-a spus membrilor CNA că grupul are în vedere lansarea acestor proiecte, dar că este nevoie de mai mult timp pentru a procura echipamente şi conţinut.  

Pe de altă parte, tot în şedinţa de astăzi, Clever a cerut CNA prelungirea cu încă şase luni a termenelor de intrare în emisie pentru alte două proiecte de televiziune: Prima History şi Prima Food&Travel.

Ceea ce înseamnă că Clever are şase luni la dispoziţie, până în martie 2024, pentru a lansa cele două televiziuni sau le vor fi retrase licenţele audiovizualele. 

Potrivit legislaţiei audiovizuale, o televiziune are la dispoziţie un an pentru a se lansa (a intra în „funcţiune”), dar mai poate beneficia, la cerere, de două prelungiri de câte şase luni. Prima History şi Prima Food & Travel sunt la cea de-a doua prelungire de şase luni pentru intrarea în funcţiune. 

Alina Loghin, reprezentanta grupului Clever: 

„Cele două canale, Prima History şi Prima Food&Travel sunt în linie dreaptă, însă mai avem nevoie de puţin timp pentru a le lansa. La celelalte, le avem în vedere pentru viitor, însă avem nevoie de mai mult timp pentru reuşi să procurăm şi echipamente şi conţinut.”

Dorina Rusu, membru CNA:

„Cine vă face strategia de dezvoltare, că eu nu înţeleg. Cum să luaţi atâtea licenţe, apoi nu le mai puteţi dezvolta, iar schimbaţi, iar faceţi. Eu nu înţeleg ce strategie aveţi?”

Alina Loghin:

„Nu este vorba despre strategie. Atunci când s-au solicitata ceste licenţe şi s-au şi obţinut, nu a avut nimeni în vedere ce s-a întâmplat în ultimii ani, evenimentele majore. Şi au fost foarte mari probleme în a face rost de echipamente şi chiar şi de conţinut. Le-am prioritizat aşa cum am considerat noi. Am Lansat deja Prima News şi Prima Comedy, urmează acestea două şi probabil pe viitor şi celalalte.

Nu a fost o problemă că nu am vrut sau nu am fost în stare să le facem, pur şi simplu nu am avut răspunsuri de la furnizorii externi. Au fost probleme pe partea tehnică, care nu ţin de noi”

CONTEXT. Grupul Clever a solicitat şi a primit licenţe pentru opt posturi de televiziune în urmă cu un an şi jumătate, în martie 2022, după cum Paginademedia.ro a relatat aici

Dintre acestea, a lansat deja două televiziuni în ultimul an, Prima News şi Prima Comedy

Prima News a început să emită în decembrie 2022, având în grilă nume precum Costi Mocanu, Ionuţ Cristache, Sebastian Zachmann, Daniel Osmanovici

Prima Comedy a început să emită tot în decembrie 2022, însă lansare oficială a grilei a avut loc în aprilie, anul acesta. Postul a debutat cu producţii precum Banc Show, prezentat de Andrei Duban, emisiuni cu Benny Hill, dar şi faimosul serial Arabela. 

Grupul Clever operează un număr de 12 televiziuni: Prima TV, Prima News, Profit News, Prima Comedy, Prima Sport 1, Prima Sport 2, Prima Sport 3, Prima Sport 4, Prima Sport 5, Cinemaraton, Agro TV, Medika TV.

Grupul a relansat chiar ieri, pe 28 august, televiziunea Medika TV, pe care a cumpărat-o în 2021 de la omul de afaceri Vlad Pufu. 

Citeşte şi:

Medika TV îşi schimbă acţionarul, dar rămâne tot la Clever. Postul va avea şi emisie HD. „De luna viitoare începem să introducem produse în grila televiziunii. Am achiziţionat documentare”

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus