Skip to main content

Ramon, de azi pe Netflix. Pavel Bartoş: „Cinci ani am lucrat la filmul ăsta. Sunt singurul care nu a fost plătit”

 
Pavel Bartoş, alături de Smiley în filmul Ramon / foto: arhiva personală
Pavel Bartoş, alături de Smiley în filmul Ramon / foto: arhiva personală

Ramon, primul film de lungmetraj realizat de Pavel Bartoş, este de astăzi disponibil şi pe Netflix. Producţia a fost lansată în februarie în cinematografe şi a înregistrat vânzări-record de bilete.

Publicitate

Actorul a povestit, la Interviul Lunii pentru Paginademedia.ro, că el nu a fost plătit pentru rolul din acest film, primul ca producător. De asemenea, a dezvăluit cât de mult a lucrat la acest film şi ce îşi doreşte cel mai mult cu el.

„Vreau să fac oamenii să realizeze nişte lucruri pe care le au, dar le uită. Trebuie să te bucuri de ce ai zi de zi. Să te bucuri şi că te trezeşti dimineaţa. Ne dorim lucruri mari în viaţă, dar asta nu înseamnă să nu ne bucurăm şi de cele mici, zi de zi”, a spus Pavel Bartoş, pentru Paginademedia.ro.

Pavel Bartoş a pierdut multe filme, de aceea şi-a dorit şi mai mult să facă propriul film

 

Pavel Bartoş a spus şi care este „motorul” principal care l-a motivat să facă acest film.

Faptul că a ratat multe ocazii de a face film, din cauza filmărilor pentru producţiile Pro TV Românii au talent şi Vocea României, l-a determinat să se ambiţioneze şi mai mult ca să găsească resursele necesare pentru realizarea lui Ramon.

Pavel Bartoş: „Aştepţi să vină filmul la tine. La mine venea toamna, dar eu din iulie până în decembrie filmez emisiunile Vocea, Românii şi nu aveam cum”.

Pavel Bartoş explică cine este Ramon

Pavel Bartoş: „Ramon este, de fapt, un om simplu după vorbă, după port, care crede într-un vis al lui şi face orice ca să-şi îndeplinească visul. Şi lumea nu înţelege de multe ori. De fapt, aici este punctul comun pe care-l am eu cu el.”

Pavel Bartoş: „Uite, Pavel Bartoş cu Ramon: dacă noi credem în ceva, mergem până la capăt. Indiferent de câte piedici se pun, dacă crezi, mergi până la capăt! cum se va termina, vom vedea. Dar ideea este că luptă pentru ceea ce crede. Şi bineînţeles că de aici situaţiile hilare, haioase, de acţiune, emoţionante, pentru că filmul conţine de toate, are toate aceste valenţe, de la comedie, cum să zic eu, la emoţie, iubire şi acţiune. Adică le-am cam adus un fel de all inclusive.”

Pavel Bartoş, despre prima experienţă de a fi producător:

„N-a fost uşor. De la Jesus am învăţat enorm. Mi-a spus că noi trebuie să gândim mare, ca şi cum am avea un buget de 3 milioane de euro. Trebuie să creză ca să-i faci şi pe ceilalţi să creadă în proiectul tău. Şi trebuie să te înconjori de oameni care cred în tine”.

Pavel Bartoş explică de ce se lansează atât de multe comedii româneşti în cinema:

„Lumea nu mai vrea dramă. Venim după doi ani teribili, emoţional ne-a costat destul de mult. Am văzut ce fragilă este graniţa dintre siguranţă şi nesiguranţă.”

Cum îi invită pe oameni să urmărească filmul Ramon:

„Vreţi să vă reamintiţi că viaţa e frumoasă, veniţi la Ramon. Vreţi să râdeţi, veniţi la Ramon. Dacă vă place spuneţi şi altora... Vă va reaminti că suntem foarte norocoşi.”

Ramon, film cu record de vânzări în cinemagografe

Filmul s-a bucurat de mare succes în cinematografele din România, unde, potrivit datelor furnizate de cinemagia.ro, în weekend-ul lansării (primul weekend din februarie 2023) a avut încasări, din vânzarea de bilete, de 1.232.215 de lei. Astfel, producţia a fost pe primul loc, aşa cum arăta Paginademedia.ro. În total, filmul a fost urmărit în cinema de 197.689 de spectatori şi a adunat până la ieşirea de pe marile ecrane 4.582.170 de lei.

Alte idei desprinse din interviul oferit de Pavel Bartoş pentru Paginademedia.ro

  • Pavel Bartoş: „Investiţia mea cea mai mare este familia mea. Nu eu am fost deştept, ci soţia, pentru că ea ne-a ţinut uniţi şi mie mi-a dat relaxarea necesară să creez.”
  • Pavel Bartoş: „În acest film Andreea Esca nu face rolul ei de zi cu zi, ci iese din confortul ei. Este un pic altfel şi o să râdeţi cu ea.”
  • Pavel Bartoş: „One Man Aproape Show e un spectacol la care am lucrat doi ani. E un fel de stand up autobiografic. Îţi pui sufletul pe tavă: cât pui pe tavă, câtă autoironie? Cred că sunt la maturitatea artistică şi profesional necesară în care am putut face asta. Când am scris textul m-am gândit care au fost momentele esenţiale din viaţa mea şi cum să le redau.”
  • Pavel Bartoş: „În pandemie am învăţat să prioritize proiectele mele.”
  • Pavel Bartoş: „Mai am în plan încă un film, încă un spectacol.”
  • Pavel Bartoş: „Eu sunt un tip optimist de felul meu şi văd mereu partea plină a paharului pe jumătate... plin.”
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus