Skip to main content

Un nou caz legat de Acces Direct! Femeie bătută de soţul violent, pe care-l părăsise. În emisiune a fost încurajată să-l lase să-şi vadă copiii

 
Foto: Facebook / Teodora Munteanu
Foto: Facebook / Teodora Munteanu

Acces Direct, emisiunea Antenei 1, are parte de un nou „scandal” mediatic, după ce o femeie a fost lovită de soţul ei. S-a întâmplat după ce bărbatul s-a plâns în emisiune că nu este lăsat să-şi vadă copiii, iar femeia a fost încurajată să-l lase să-i vadă.

Publicitate

Cazul a fost semnalat pe Facebook de jurnalista Ziare.com Teodora Munteanu, scrie Libertatea.

În ediţia din 22 decembrie 2020, echipa Acces Direct a prezentat cazul unui bărbat părăsit de soţie şi de cei doi copii. Bărbatul, plângând, a spus că este îngrijorat de soarta copiilor şi a acuzat-o pe soţie că nu-l lasă să-şi vadă cei doi copii.

Echipa Acces Direct a contactat-o telefonic pe femeie. Aceasta a povestit că soţul a abuzat-o atât fizic, cât şi psihic, acesta fiind motivul pentru care a plecat împreună cu cei doi copii. În ciuda declaraţiilor făcute de femeie, Mirela Vaida, prezentatoarea emisiunii, dar şi invitaţii din platou, Mara Bănică şi Sorin Ovidiu Bălan, au insistat ca femeia să-l lase pe soţul ei să-şi vadă copiii.

Cazul de la Acces Direct, semnalat de cofondatoarea unui ONG

Loredana Kaschovits, cofondatoarea Asociaţiei Luthelo, un ONG care ajută victimele violenţei domestice, a anunţat pe Facebook că femeia s-a întâlnit cu bărbatul şi a fost lovită din nou. Mai mult decât atât, soţul i-a spart dinţii femeii în faţa unuia dintre copii.

Kaschovits a ales să prezinte cazul după mai multe luni şi a anunţat că femeia a obţinut un ordin de restricţie împotriva bărbatului şi acum se află în proces de divorţ.

Libertatea i-a luat un punct de vedere cofondatoarei Asociaţiei Luthelo: „Beneficiara noastră este într-o situaţie foarte delicată acum. A avut foarte mult de suferit după ce a apărut în emisiunea de la Antena 1. Au existat consecinţe serioase.

Între timp, a reuşit să-şi mute unul dintre copii la o altă şcoală, unde, în sfârşit, lucrurile s-au liniştit. De asemenea, s-au mai aşezat lucrurile şi la serviciu, pentru că şi acolo a existat o presiune ca urmare a emisiunii de la Antena 1.

Angajatorii nu-şi doreau scandal, iar femeia risca să-şi piardă jobul, ceea ce ar fi fost dramatic, pentru că partea financiară este foarte importantă pentru a-şi putea recăpăta stabilitatea şi echilibrul.”

Câteva pasaje din emisiunea Acces Direct din decembrie 2020 (via Libertatea):

Mirela Vaida: Un bărbat este disperat pentru că este tată a patru copii pe care îi are legitim cu soţia sa, căsătoriţi de mulţi ani, însă, spune el, este pentru a treia oară când soţia lui fuge la nepotul bărbatului. Ar fi fost părăsit de soţie la scurt timp după ce ar fi aflat că femeia ar avea o relaţie extraconjugală. Un tânăr povesteşte că ar fi găsit în telefonul soţiei mesaje de dragoste din partea unui alt bărbat. Furios, i-ar fi cerut explicaţii. Însă femeia ar fi preferat să plece de acasă şi să-i ia cu ea şi pe cei doi copii pe care îi au împreună.

Bărbatul: Eu zic că copiii mei sunt sechestraţi. (…) Eu am simţit că mă înşală pentru că fetiţa, care făcea lecţiile pe telefonul ei, m-a luat deoparte şi mi-a zis: «Tati, tati, eu nu pot să-mi mai fac lecţiile că m-am săturat să citesc mesajele de dragoste pe care le primeşte mami». Am rămas încremenit. Eu o consider pe ea vinovată. Eu m-am străduit din răsputeri, i-am zis că o iubesc. I-aş mai da o şansă.

Mirela Vaida: Un tată care luptă ca să-şi ştie copiii acasă în siguranţă. Mi-au spus colegii mei că şi acum plângi foarte tare şi acum sunt de neoprit lacrimile tale.

Bărbatul: (…) A avut toată libertatea din lume, iar ea îmi spunea că o ţin ca la puşcărie. Cum să o ţin eu, vă uitaţi la mine…

Mirela Vaida: Dar spune-mi, ai lovit-o vreodată? Pentru că sunt convinsă că, dacă aş ascultat-o pe ea, asta ar spune. De obicei, aşa se întâmplă, femeile spun că n-ar fi plecat, dacă n-ar fi fost agresate, lovite, înjurate, ameninţate. Spune-mi sincer, s-a întâmplat vreodată asta?

Bărbatul: Vă spun foarte sincer, jigniri între noi au fost, au fost şi certuri, dar n-au fost bătăi.

Femeia este sunată şi Vaida insistă: „să discutăm de la mamă la mamă”

Mirela Vaida: Nu ştiu dacă pe tine te-a emoţionat. Eu nu-l cunosc pe el, îl văd pentru prima oară în viaţă, dar m-a emoţionat foarte tare povestea lui. Unde eşti? Şi unde sunt copii?

Femeia: În momentul de faţă, sunt la serviciu, copiii sunt în siguranţă, în ţară, el ştie foarte bine că sunt în ţară, nu i-a trecut niciun interlop graniţa.

Mirela Vaida: Hai să discutăm de la mamă la mamă. Nu te-am acuzat de nimic, n-a spus nimeni că ai fugit cu interlopi din ţară. Eu te întreb doar atât: acest tată nu are dreptul să-şi vadă copiii în prag de Crăciun?

Femeia: Garantaţi dvs. că dacă îi vede nu mi-i ia? Legal, ştiţi că avem drepturi egale, iar eu ştiu de ce este în stare din cei opt ani de relaţie.

Mirela Vaida: Dar ce s-a întâmplat? De ce ai plecat de acasă fără niciun motiv, fără să anunţi?

Femeia: Doamnă, nu există fără niciun motiv. Mi se pare absurd ceea ce se afirmă. Am plecat de acasă în urma violenţelor fizice, psihice, emoţionale, care de-a lungul timpului se reflectă şi asupra copiilor. În momentul în care ştergi lacrimile fetiţei, timp în care auzi umilinţe de la soţ şi de la soacră, îţi dai seama că stai din laşitate, nu stai pentru copii. Aşa m-am păcălit eu atâţia ani, că stau pentru copii.

Mirela Vaida: Bun, probabil că voi ştiţi mai bine care este adevărul, eu n-am de unde să ştiu că tu nu spui adevărul. Dar eu vreau să te întreb ceva. Până atunci, acest tată, nefiind decăzut din drepturi, nefiind stabilită custodia comună sau la tine, are dreptul să-şi vadă copii? Pentru copii, el a fost un tată bun?

Femeia: Doamnă, dacă se întemeiază legal ceva sau are ceva la mână să vadă copiii, un document care să-mi garanteze mie că nu mi-i ia, eu îi permit.

Mara Bănică: Să mă scuzaţi, acuma, dincolo de conflictele dintre dvs. şi soţ, nu ştiu ce lege sau ce hârtie vă îngăduie dvs. să plecaţi cu copiii sau să-l privaţi pe tată de a-i vedea.

Femeia: Este fapt penal faptul că am plecat de acasă cu copiii?

Mara Bănică: Doamnă, poate fi abandon, poate fi şi fapt penal. Eu apreciez foarte mult femeile care au curaj şi rup pisica în două decât să stea chinuite, dacă aşa e, cum spuneţi dvs. Dacă omul ăsta joacă teatru, treaba lui, că e Dumnezeu sus, dar pe noi, pe toţi, ne-a impresionat foarte tare. Adică de ce nu aţi accepta să vă vedeţi cu el şi cu cei mici undeva în stradă să le dea cadourile?

Femeia: Doamnă, lăsaţi-mă, vă rog, să vă explic. Iniţial, a spus că acele cadouri le va aduce la mine la serviciu să le dau copiilor.

Mara Bănică: Dar el vrea să-şi vadă copiii!

Femeia: Doamnă, a vorbit aseară video cu băieţelul.

Mara Bănică: Doamnă, văd că sunteţi foarte încăpăţânată! N-aţi făcut copiii ăştia singură! În ce mediu aţi dus copiii, că domnul înţeleg că lucrează la primărie? Poate vorbi cu asistenţa socială şi să vă dea la poliţie, că poate aţi dus copiii ăştia în cine ştie ce mediu. Tatăl lor legal, care plânge aici, în direct, ca un copil, nu ştie unde i-aţi dus copiii.

Femeia: Sunt în siguranţă.

Mara Bănică: Poate i-aţi dus într-un mediu în care se face pornografie infantilă. Faptul că i-aţi născut nu vă drept de viaţă şi de moarte asupra lor!

Femeia: E incredibil în ce domeniu vă duceţi. Sunt mamă, am plecat pentru siguranţa lor şi a mea.

Mara Bănică: Asta spuneţi dumneavoastră. Domnul spune că v-a prins cu amantul.

Femeia: Să spună ce doreşte, eu din acest punct nu mai vorbesc decât cu doamna Mirela, dacă doreşte.

Sorin Ovidiu Bălan: Dar are tupeu barmaniţa.

Mara Bănică: Tupeu foarte mult! Eu vreau să-l sfătuiesc pe domn să se întremeze, să lase lacrimile de domnişoară şi să înţeleagă următorul lucru: doamna nu avea dreptul să-i ia copiii. Asta e foarte clar! Faceţi rost de un avocat şi vă rog intentaţi-i proces, plângere pentru părăsire de domiciliu, şi al doilea, ordonanţă preşedinţială care să stabilească domiciliul copiilor. Că, dacă doamna s-a dus teleleică aşa, foaie verde, pe la vreun bărbat care cine ştie în ce condiţii stă, să ştiţi că instanţa vi-i dă temporar dumneavoastră. Deci puneţi mâna şi acţionaţi legal, mai ales că înţeleg că sunteţi poliţist local.

Sorin Ovidiu Bălan: Pot să vă dau şi eu un sfat, dacă îmi permiteţi? Ştiţi unde lucrează doamna. Cum adică v-a arătat copilul video? Când pleacă de la serviciu ea se va duce în locul unde are copiii. Loc în care vă duceţi şi dumneavoastră după ea şi vă luaţi copiii. Producătorii o sună din nou pe femeie, iar cei din platou insistă ca soţii înstrăinaţi să aibă un dialog în direct, timp în care i se repetă femeii că trebuie să-şi lase soţul să-şi vadă copiii.

CITEŞTE ŞI: "Aşa se iubesc ei!" Acces Direct, acuzată că a promovat violenţa domestică. O serie de ameninţări aruncate în studio s-au transformat într-o dublă crimă

CITEŞTE ŞI: Antena 1 vrea ca Libertatea să scoată două texte despre Acces Direct! Unul e o opinie. A notificat redacţia

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Chinezul Chinezul
    Si de ce nu ai zis asta inainte postacule cap de ou ?
  • Mile Mile
    Lasă postac ca nu era bună inainte ha
  • Marian Marian
    Am inteles ca finalista Stefania Costache sau cum o cheama a spus ca nu va mai participa la nici-o emisiune de la antenuta , ca a rupt orice legatura cu ce-i de la antena si ca a filmat pentru Lectii de viata de la pro pentru toamna asta mai lipsea sa vina la pro acum ,
  • mile mile
    cine te cheama la emisiune
  • ONe ONe
    Mai bine de invidie decat de prostie
  • mile mile
    muriti de invidie ca are rating mare
  • Șerban Șerban
    Sigur nu e nimeni de la răposatul OTV în spatele acestei emisiuni?

    @B.A.M poate pentru că scrii mai mereu tâmpenii? Nu știu, sugerez și eu un motiv.
  • Marius Marius
    Cei de la CNA iar dorm pe ei, ce rusine de institutie, Antenuta ar trebui amendata la fiecare emisiune Accces in ****
  • B.A.M B.A.M
    Pagina de media, de ce nu-mi postați comentariul?! Că pe celelalte de azi le-ați postat pe celelalte articole?! Puteți lăsa cenzura și să acceptați opinii diferite de ale voastre?!
  • B.A.M B.A.M
    Unde e scandalul?! Discuțiile din platou la acel moment, cu informațiile pe care LE AVEAU LA ÎNDEMÂNĂ, au fost chiar echilibrate. FEMEIA NU A PREZENTAT NICIO PROBĂ cum că ar fi fost agresată ca ACUZAȚIILE bărbatului de infidelitate SĂ FIE DEMONTATE, iar BĂRBATUL NU A PREZENTAT NICIO PROBĂ ca ACUZAȚIILE de violență domestică ale femei SĂ FIE DEMONTATE. Asta într-un tribunal, s-ar numi "SCANDAL CONJUGAL FĂRĂ PROBE CERTE", în care ar fi fost CUVÂNTUL EI ÎMPOTRIVA CUVÂNTULUI LUI. Ca să nu mai spun că femeia, care AR FI SCĂPAT fugind de agresor, NU A DEPUS PLÂNGERE LA POLIȚIE ȘI NU A PORNIT UN PROCES DE DECĂDERE DIN DREPTURI. Legal, bărbatul putea să depună plângere la poliție pentru răpirea copiilor, iar plângerea avea toate șansele să fie acceptată de polițiști. Și de acolo s-ar fi pornit o situație și mai complicată....
    Situându-se în această situație, ÎNTR-O EDIȚIE ÎNREGISTRATĂ ÎNAINTE DE CRĂCIUN (DETALIU FUNDAMENTAL pentru o emisiune televizată DAR ȘI UITAT pe nedrept de cei de la Libertatea și de voi), cei de la Acces Direct au stabilit ca măcar copii să nu aibă de suferit de pe urma certurilor LIPSITE DE PROBE (la acel moment) ale părinților!
    Singura greșeală a celor de Acces Direct, pe care EU pot să le-o imput a fost să abordeze cazul într-o singură ediție (cu toate că acest caz avea nevoie de mai multe ediții, la lipsa de probe a celor doi), mai ales că și acea unică ediție a mai fost și ÎNREGISTRATĂ....
    De Crăciun, cei de la Acces Direct puteau să facă alte lucruri în concordanță cu atmosfera de sărbătoare și de vacanță, iar cazurile serioase precum acesta să aibă atenția cuvenită după revelion și Sfântul Ion în edițiile live (A SE VEDEA PLURALUL)!!!!
    Nu vreau să-i acuz pe cei de la Acces Direct că nu ar fi fost INTERSAȚI ÎN MOD REAL DE CAZ, dar trebuia o altă "ORGANIZARE A CAZULUI"!!!
    P.S.
    Vreau să mi se permită niște întrebări! De ce femeia, care acuză acte de violență domestică și care AR FI REUȘIT SĂ FUGĂ DE SOȚUL VIOLENT și SĂ FIE ÎN SIGURANȚĂ ASTFEL, NU A DEPUS PLÂNGERE LA POLIȚIE pe numele soțului astfel încât ea să aibă un ordin de interdicție (fie el și temporar) pe numele soțului care ar fi avut toate șansele să fie ARESTAT (măcar) PREVENTIV DE POLIȚIE?????
    De ce NU A ÎNCEPUT UN PROCES DE DECĂRE DIN DREPTURILE PĂRINTEȘTI împotriva soțului???
    DE CE NU ÎNCEPUT UN PROCES DE DIVORȚ??? În contextul în care ea era bătută, ar fi avut toate șansele să câștige fie procesul de divorț, fie cel de decădere din drepturile părintești...
    În lipsa acestor GESTURI LEGALE, bărbatului nu i s-ar fi putut îngrădi accesul la proprii lui copiii!!!
    Însăși LIPSA ACESTOR ACTE din partea unei "femei curajoase împotriva soțului agresiv", A DAT CREDIBILITATE acuzațiilor de infidelitate formulate de presupusul soț agresiv ÎN FAȚA PRODUCĂTORILOR ȘI INVITAȚILOR DE LA ACCES DIRECT (ca să nu mai pun și publicul telespectator)!!!
  • jk jk
    Eu un lucru nu inteleg.De ce ACUM se sesizeaza unii pentru cazuri de acum cateva luni.Nu ca e gresit ca s-au sesizat,dar de ce nu mai repede?Asta 1 la mana
    Si 2:oare mai apuca CNA sa analizeze editia de anul trecut din decembrie?E aproape iunie,si trec acele 6 luni,cat stiam ca se pot analiza si eventual si sanctiona in caz de probleme
  • Cristian Nedelcu Cristian Nedelcu
    CNA

Trimite un comentariu

sus