Skip to main content

ABSURD. Când birocraţia învinge jurnalismul. Cum a pierdut Adelin Petrişor o deplasare la vizita lui Macron din motive ...de acte

 
ABSURD. Când birocraţia învinge jurnalismul. Cum a pierdut Adelin Petrişor o deplasare la vizita lui Macron din motive ...de acte

Poveşti din TVR. O chestiune de ...încadrare sau când birocraţia învinge jurnalismul. Adelin Petrişor a ratat la mustaţă o deplasare la baza Mihail Kogălniceanu, acolo unde preşedintele Emmanuel Macron tocmai aterizase.

Publicitate

Din informaţiile Paginademedia.ro, (aproape) totul era pregătit. Doar o mică chestiune de birocraţie l-a oprit pe reporterul TVR să se urce în maşină.

Ce l-a împiedicat? De ce nu a a putut urca să meargă la Kogălniceanu?

Deplasarea lui Adelin Petrişor nu a fost semnată pentru că încadrarea jurnalistului s-a schimbat, de când s-a întors de la Euronews.

Până să plece la Euronews, Adelin Petrişor era angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Când a revenit la TVR, acum câteva săptămâni, jurnalistul a fost încadrat pe drepturi de autor.

Potrivit legislaţiei, un colaborator pe drepturi de autor nu poate folosi mijloacele instituţiei pentru care produce conţinut.

Adelin Petrişor a rămas în Bucureşti şi a acoperit evenimentul pe larg, cu intervenţii şi cu prezenţe în studio.

Contactat de Paginademedia.ro, Adelin Petrişor nu a comentat situaţia. A declarat doar că:

"Din punct de vedere jurnalistic, eu mi-am facut treaba fără nicio problemă. Am fost prezent în toate ediţiile speciale ale TVR: am fost ieri seară invitatul lui Radu Andrei Tudor, la venirea preşedintelui Macron şi azi, am participat o oră şi ceva la ediţia specială moderată de Eugen Rusu."

Citeşte şi: Jurnalistul Adelin Petrişor revine la TVR. Se va ocupa de un nou proiect


Citeşte şi: DEMISIE! Exclusiv Paginademedia. Adelin Petrişor lasă Euronews cu câteva zile înainte de lansare


Citeşte şi: EXCLUSIV. Plecări surpriză din TVR la Euronews: Adelin Petrişor şi Daniel Coman

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • margo margo
    asa a fost dintotdeauna la tvr si la toate institutiile bugetare (dovada ca tvr e o institutie bugetara, desi ei zic ca nu sunt). cei care sunt pe alte forme de angajare decat contract de munca - deci drepturi de autor, prestari servicii etc - nu pot pleca in deplasare. ordinul de deplasare e doar pentru angajatii cu contract.
  • Paco Paco
    Eugen Rusu zici ca tocmai a fost trezit din somn inainte sa intre la pupitru. Omul n-are charisma, nici verb, iar de vibe nu poate fi vorba. E un fel de Radu Andrei Tudor mai in etate, asa cum imbufnatele si importantele Ramona Avrameacu si Roxana Zamfirescu sunt niste mamaia Rodica Culcer aproape de menopauza. Oameni buni, vin concediile! Voi ati deschide televizoarele pentru a da peste triștii ăștia?
  • Profesoara lui Pepisor Profesoara lui Pepisor
    @pepisor, pune mana pe carte, ***! “Propri”?! Mai citeste putin inainte sa-ti asterni gandurile confuze pe diverse site-uri.
  • Turturelul Vesel Turturelul Vesel
    Nu e absurd. Adelin Petrisor posta imaginile proprietatea TVR pe blogul personal chiar inainte sa intre pe post. Acum sa isi filmeze singur si sa difuzeze unde vrea, sa vedem daca e rentabil: cost filmare - venituri de pe blog. Nu il mai plangeti, ca are un salariu pe drepturi de autor incat il face invidios si pe producatorul general.
  • Livia Pila Livia Pila
    De ce nu a folosit atunci mijloacele proprii sa ajunga la locul cu pricina? Putea sa isi ia bemveu si il pilota asa cum a testat si F16, nu?
  • Pepisor Pepisor
    In calitate de platitor de taxe si impozite, va rog sa nu il mai platiti pe trantorul asta si din banii mei. Despre ce jurnalism vorbeste el? A plecat de la Euronews pentru ca trebuia sa lucreze la fel ca orice alt angajat, nu ca un sinecurist. Nu avem nevoie de un PR al armatei in televizuni. Are armata propri ofiteri de presa, nu e nevoie sa mai plateasca unul.. care oricum nu face nimic. Petrisor, nu toti sunt facuti sa fie jurnalisti. Trebuie sa intelegi!
  • Buta Buta
    Să zică Mulțumesc că a fost acceptat înapoi în instituire fara concurs . Nu i-a plăcut a plecat la EURONWS , s-a botosit hai înapoi la TVR , numai Petrișor poate că are trese. Să trăiți Petrișor SRI sau SIE unde te incadrezi ?
  • livia pila livia pila
    @Kolo, ăla e Eugen Rusu de la TVR și SRR, cel care a fost dinainte la Național TV, N24, Național FM, Europa FM și posibil Realitatea TV, sau e un alt Eugen Rusu?

    Eugen Rusu prezintă ediții speciale la TVR în prezent și dinainte, a prezentat Telejurnalul orelor 14 și 17 pe TVR 1, dar și Ora de știri pe TVR 2 și mai apoi, pe TVR 1. La Radio România Actualități prezintă știrile împreună cu soția lui, Oana Rusu.
  • Kolo Kolo
    Doamne dumnezeule, in halul asta a ajuns tvr? *** Rusu de la srr modereaza editii speciale????????

    Xx ediţia specială moderată de Eugen Rusu xx
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    Adelin primește bonuri de masa? Dar vouchere de vacanta? Are dreptul sa nu execute dispozițiile șefilor? Ca astea sunt esență noului CCM făcut de Mediasind și semnat ca primarul de Turturica și Vaileanu. Plus Cezar Ion, director fără portofoliu.
  • Adi Adi
    O, Doamne! Dacă s-ar respecta regula asta ,,nu poate folosi mijloacele instituției pentru care produce conținut,, la televiziunile private, ar dispărea de post 90% din producții. Dar, asta e o șmecherie băgată în lege de patroni. Care ar trebui să aibă angajați cu carte de muncă. Alte taxe, alte impozite. Cu șmecheria, ii angajăm pe drepturi de autor, ei fac același lucru ca și cei cu carte de muncă, dar plătim mai puțin la stat. Cam asta e în câteva cuvinte.
  • Livia Pila Livia Pila
    Povestea e simptomatica pentru haosul administrației Turturica.

Trimite un comentariu

sus