Skip to main content

EXCLUSIV. Plecări surpriză din TVR la Euronews: Adelin Petrişor şi Daniel Coman

 
EXCLUSIV. Plecări surpriză din TVR la Euronews: Adelin Petrişor şi Daniel Coman

EXCLUSIV Paginademedia. Două plecări importante de la TVR. Jurnalistul Adelin Petrişor urmează să plece de la postul public după peste 11 ani. Şi Daniel Coman, prezentator de ştiri lasă Televiziunea Publică. Direcţia: viitorul Euronews România.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, ei au fost doar două dintre numele jurnaliştilor care au trecut de concursul Euronews România. Conform aceloraşi surse, au fost în jur de 100 de jurnalişti la concursul Euronews, dintre care în jur de 10-15 au fost declaraţi "eligibili".

Contactat de Paginademedia.ro, Adelin Petrişor a declarat, fără alte detalii, că urmează să părăsească TVR la sfârşitul lunii viitoare, pentru a se alătura echipei Euronews.

La rândul lui, Daniel Coman a confirmat mutarea. El a precizat pentru Paginademedia.ro că va intra în noua calitate de jurnalist Euronews România în luna februarie.

Adelin Petrişor pleacă din TVR după peste un deceniu. A venit la Televiziunea Publică în septembrie 2010. Înainte, lucrase 10 ani la Observator şi Antena 3 şi doi ani la Realitatea TV.

Ce a făcut în cei peste 11 ani la TVR: reporter special şi şef al secţiei eveniment, Adelin Petrişor a acoperit evenimente precum Primăvara Arabă (a fost în Egipt la căderea regimului Mubarak).

A fost în Tripoli, în Libia, practic singura echipă de jurnalişti români (împreună cu Florin Dobre) care documenta conflictul în urma căruia a căzut regimul lui Ghadafi.

A fost în Coreea de Nord, în aprilie 2012, a transmis din Irak, Afganistan şi Siria. În timpul pandemiei, a fost primul jurnalist care a realizat un reportaj în secţiile de Terapie Intensivă (chiar la începutul crizei sanitare).

Daniel Coman a venit în TVR în 2016, de la Observatorul Antenei 1. La postul public a fost reporter pe economic, iar apoi a intrat ca prezentator. A prezentat iniţial jurnalele de dimineaţă, apoi ediţii speciale şi jurnalul de la ora 14.00.

A realizat emisiunea economică "Pe datorie", difuzată de TVR 1 în anul 2021.

Citeşte şi: VIDEO. Adelin Petrişor: Am fost întrebat dacă vreau să fiu şef al TVR. A refuzat! De ce?

Citeşte şi: VIDEO. Interviul lunii, nou proiect din noul studio Paginademedia. Adelin Petrişor: "Oamenii care poartă arme se uită urât la oamenii care poartă camere"

Citeşte şi: VIDEO. Adelin Petrişor: Aveam puls 132! Nici când alerg nu-l am aşa! Povestea primului reportaj din Camera de Gardă, alături de medici şi suspecţi de Covid


Cine sunt şefii? Cristi Coman, Bebe Nicola şi Mari Jeanne Ion, printre ei


Euronews România şi-a anunţat şi şefii, în luna septembrie a anului trecut. Printre aceştia se numără şi jurnalistul Cristian Coman, care va fi şeful News Desk-ului şi redactor-şef adjunct. Coman are peste 29 de ani de experienţă la Pro TV, Realitatea TV, Antena 1 şi TVR. 

Bebe Nicola, fost Prima TV, Digi 24 şi Gândul, e şi el implicat în proiect. E unul dintre cei trei producători executivi. 

De asemenea, Mari Jeanne Ion este directorul de programe. 

Echipa de management a postului este formată din opt oameni, la care se adaugă şi redactorul-şef Andra Miron Diaconescu. Aceasta din urmă a fost anunţată la începutul anului trecut, după cum Paginademedia.ro scria în exclusivitate atunci

Citeşte şi: Euronews şi-a luat şef la vânzări cu experienţă la Pro TV


Euronews şi în România


În luna ianuarie anul trecut, Euronews a anunţat că va lansa şi o staţie de ştiri în România. Noul canal de ştiri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la staţia deja existentă UPB Sigma TV.

Directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea. Redactorul-şef al Euronews România va fi Andra Miron, jurnalistă cu experienţă de 14 ani la Realitatea TV, dar şi la B1 şi Naţional TV

Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local, spun reprezentanţii postului.


Citeşte şi: Michael Peters, şeful Euronews: „Postul din România va avea independenţă totală”. Ce aşteptări are de la viitorul post TV?


Citeşte şi: Euronews România are redactor-şef: a lucrat 14 ani la Realitatea şi a fost şeful comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Andra Miron, de azi redactor-şef Euronews. Ce spune despre revenirea în TV şi despre funcţia de la cabinetul Ralucăi Turcan şi de la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    @un privitor Și Serbia are Euronews de-a lor.
  • un privitor un privitor
    Euronews romania e postul ala tv care se screme de 2 ani de zile sa apara? O sa fie o mare fasaiala. Undeva intre alef si inedit tv. Pana si albanezii au Euronews-ul lor.
  • Ana are Mere Ana are Mere
    Euronews suna in Romania de parca ar fi El Dorado TV. Toti esuatii din presa s-au aciuat pe acolo pe post de sefi, seriful e de fapt Mihnea Costoiu, pupilul Abramburicai Ecaterina Andronescu. Astia doi de la TVR (adica resemnatul Adelin si nerealizatul Daniel) s-au bagat tot la stat, unde se freaca menta. Bafta tuturor, poporul plateste!
  • Livia Pila Livia Pila
    Anișor Bucur, vezi ca pe la Euronews sunt posturi libere de curier. Vei fi angajat fără probleme. Esti expert în purtat de vorbe. A propos. Ai fost concediat și de la Voluntari TV?
  • Marin Moroianu Marin Moroianu
    @Adi Bucur Tot intrigant, tot fără rost, tot dat afara de peste tot? Salutari d-lui Oprea.
  • David Guetta David Guetta
    Dan Turturica s-a culcat somer de vreo 3-4 ani (ca asta esti cand ai un site de doi bani, necitit de nimeni) si s-a trezit PDG. la TVR. Fara sa faca ceva in jurnalism, nu-l stie nimeni cu nimic remarcabkl. Asa xeva numai in Romania e posibil.
  • Nicu Florin Nicu Florin
    @Soby, Telejurnal Matinal este de la 7 la 8 cu Andra Soceanu şi (încă) Daniel Coman, apoi urmează Cu capu-n zori cu Anca Mazilu & Mihai Răzuş
  • Oana Popescu Bitanescu Oana Popescu Bitanescu
    Cum Livia Pila e pe aici, inteleg ca s-au activat aia care freaca menta prin tvr, isi pling de mila sub anonimat, dau cu *** in jur si…incaseaza bani de la buget pentru asta. Ei sunt cea mai buna dovada ca televiziunea asta ar trebui desfiintata. E cam fara speranta…
  • Paco Paco
    Bon Matin, cheries. Fara Adelin si Daniel, Stirile TVR stau in 11 reporteri! Se aude ca e posibil sa ajunga Ionut Sarmaluta Cristache pe post de director, asa se lauda omul in piata ca ar avea proptele. E aproape tragic ce a "construit" fosta sefa, Madalina Radulescu, care a uns producatori cu toptanul dupa concursuri bine puse la punct de nu mai are cine sa mearga pe teren. Dar drama e totala prin toate departamentele. La lumini a ramas 20% din personal, nu mai sunt scenografi, regizori (artistici, de platou, de emisie), lipsesc soferi, cameramani (unii sunt supliniti de soferi), butafori, la tehnic e jale. S-a ajuns sa nu se mai foloseasca studiouri din lipsa de personal in timp ce altele sunt suprasolicitate sau au aparatura f veche. Editorii de montaj lucreaza Stirile pe monitoare Sony din 1988! Administratia Turturica stie de toate acestea iar aerianul PDG sta la glume proaste cu personalul prin intalniri si le spune oamenilor ca are de semnat sute de hartii pe zi. Rade lumea de el, se vaita la amaratii cu salariu minim de parca n-ar avea masina la scara. Poate ar trebui sa ajunga mai devreme pe la serviciu, sa vada spatiile mizere si sa ia la intrebari o parte dintre directorii care sunt intepeniti pe scaune de cand s-au nascut, ca au primit functiile mostenire de familie.
  • FCP FCP
    @Titus, my friend, doar nu credeai ca Turturica e vreun cavaler imaculat. e si el o sluga politica la mana PSD ca toti in predecesorii. altfel un manager dadea intai afara toate putorile de sefi si toate clanurile pesediste care conduc TVR de peste un deceniu. dar na, cum sa musti mana care te- a uns? altfel, toate bune, bine ca pleaca jurnalistii buni, dar raman valorile. chiar asa, doamna Gradea, tot manager de proiect de acasa? ce femeie, ce profesionist, ce om! sper ca a luat prima de Craciun...
  • margo margo
    daniel coman nu stiu cine e, dar plecarea lui adelin e o surpriza, intr-adevar. sunt curios cum va lucra adelin, un jurnalist de calibru, cu sefa euronews, andra miron, care... na...
  • Titus S. Titus S.
    Sunt vreo doua luni de cand Dan Turturica e PDG si TVR. Are absolut toata puterea si nu a facut nimic. 80% din personal are salariul minim pe functie (de mizerie), din astia muncesc efectiv jumatate (cam 1000 de insi), din ce ramane cam 25 % trag de le sar capacele. CA nu are nicio relevanta in fata unei dudui de la Min Finantelor, care a ajuns sa decida legat de orice. Singura initiativa a lui Danut a fost angajarea unei mimoze, pe post de consilier, cu 3000 € lunar sfidand normele de bun simt. In rest, pleaca oameni in nestire si el viseaza cai verzi pe pereti crezand ca se poate face tv din biroul de acasa.
  • Adi Bucur Adi Bucur
    @livia pila- Claudiu Lucaci tu esti?
  • Soby Soby
    @Cristi Care vor fi ceilalți jurnaliști, din afară de Adelin Petrișor și Daniel Coman la Euronews?
  • Aaaddee Aaaddee
    Adelin Petrisor devenise la fel de important in stiri ca si pisica mea care doarme toata ziua si viseaza la vremurile cand prindea soareci. Iar pustiul celalalt e oricum insignifiant

Trimite un comentariu

sus