Skip to main content

Absurdul algoritmului. Profit.ro nu mai poate "profita" de Facebook. Are pagina restricţionată de mai bine de jumătate de an. De ce?

 
Sursa foto: Pexel
Sursa foto: Pexel

Fără trafic din Facebook. Algoritmul ţine pagina Profit.ro sub restricţii, de peste jumătate de an, au anunţat jurnaliştii site-ului printr-un articol publicat pe propria platformă online. 

Publicitate

Motivul? O postare a fost considerată neconformă cu standardele platformei. 

Ştirea care a restricţionat automat contul a fost postată anul trecut, pe 14 august. Era o ştire care avea ca subiect "Marşul normalităţii", care a avut loc în Bucureşti anul trecut. De atunci, pagina este sub „cod roşu“, cu indicaţia "This Page isn't being suggested at people at this time“.

Jurnaliştii au preluat ştirea integral, fără modificări, de la o agenţie naţională de presă. În continuare, această ştire este prezentă pe pagina de Facebook a respectivei agenţii de presă. 

Reprezentanţii Profit.ro subliniază faptul că în cei peste 6 ani şi jumătate de funcţionare a site-ului, aceasta a fost singura lor postare neconformă. 

Mai mult decât atât, nu au găsit o cale de rezolvare a problemei. Până acum au primit de la Facebook doar un mesaj standard, în care se explică „încălcările repetate ale standardelor“. Atât. De mai bine de 6 luni.

Instituţia de presă nu a putut remedia situaţia, „în lipsa unui relaţii directe şi eficiente de comunicare cu Facebook“, după cum apreciază reprezentanţii acesteia.

Profit.ro nu e singurul restricţionat de Facebook

Au păţit acelaşi lucru şi alte redacţii, precum Hotnews, G4Media sau Dela0. Dar şi jurnalişti, precum Dan Negru sau Andreea Pavel. Motivele? Algoritmul Facebook a găsit în materialele lor cuvinte precum „Hitler“, „Ion Antonescu“ sau fotografii cu aceştia.

Tot acelaşi algoritm a îngropat şi afaceri. Site-ul publicaţiei online pentru femei LittleThings, s-a înschis din lipsă de trafic, după cum a relatat Paginademedia.ro. 

„Schimbare recentă a algoritmului despre care Facebook a spus ca va diminua ponderea conţinutului consumat pasiv şi în schimb ar creşte ponderea postărilor care vin de la prieteni şi familie a eliminat aproximativ 75% din traficul organic pe care îl făcea Little Things, lovind astfel în profitul întregii afaceri”, au explicat proprietarii site-ului, pentru Bussines Insider.


Citeşte şi: Facebook loveşte din nou. Pagina HotNews, restricţionată o lună şi jumătate: „Pagina este ameninţată cu ştergerea”

Citeşte şi: Ce se întâmplă când depinzi de Facebook. Site închis după ce a pierdut trei sferturi din trafic. "Închidem din cauza modificărilor de algoritm“

Citeşte şi: Când roboţii fac legea! Dan Negru, postare scoasă de Facebook pentru că a menţionat un nume!


 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Taty Taty
    Alt motiv pentru care astfel de site-uri, asa-zis de "socializare", gen FB, ar trebui evitate cu desavarsire!
  • Camelia Camelia
    Știu un om simplu, persoana particulară, care a fost interzis pe fb pentru ca a încercat sa vândă 2 căței. Nu a făcut nimic ilegal, dar a fost raportat asa, degeaba, de crescătorii de câini care sunt niște oameni feroce, fără scrupule, o lume de o mizerie ieșită din comun. Nu cumpărați de la crescători!
  • s0rin s0rin
    Și mie mi-au blocat contul acum vre-o 2 ani. Am primit același mesaj standard că am încălcat "standardele comunității". Habar nu am despre ce era vorba. Cu această ocazie am descoperit că există multe alte platforme de socializare, mult mai bune. Mi-am anunțat prietenii așa că cei care au vrut să ținem legătura au migrat și ei. Există socializare și fără FACEBOOK. La firme probabil e altfel, a ajuns facebook-ul un fel de etalon, dar în ceea ce privește viața privată, fără facebook nu e nici o diferență. Vă încurajez să încercați...
  • Ion Deleanu Ion Deleanu
    Si "algoritmurile" tale de ce cenzureaza adevaruri din comentarii, dar care nu iti convin, Petrisor? La fel face si FB. E platfirma lir, nu te obliga nimeni sa faci trafic acolo. Poti exista si fara FB.
  • Dumitru Dumitru
    Daca era vorba despre alt site care sa fie cenzurat de Facebook, si voi si Tolontan săreați că l-au dat jos pentru fakenews. Dar pentru ca e vorba despre un site din ograda lui Orlando, *** să bagi un articol în care să-i plângi de milă de câtă nedreptate i se face. Apoi treceți pe la ***, pentru ca mai apoi să o dați înainte cu deontologia.

    Zi tu că nu e așa?
  • Camelia Camelia
    Asta se întâmplă când ne bazam pe roboti, și nu exista și o instanță reprezentata de filtrul creierului uman.
    Așa se întâmplă și în facultățile din străinătate, unde un robot nu face diferența între un citat și plagiat.

Trimite un comentariu

sus