Skip to main content

Alte schimbări la Naţional FM. Mihai Dacin revine pe post, după trei ani de pauză. Ce modificări se mai pregătesc în grila de programe?

 
Mihai Dacin revine la Naţional FM după trei ani de pauză şi va prezenta emisiunea Staţia de 10, în fiecare zi de luni până vineri, de la 10.00 la 13.00 / foto: Naţional FM
Mihai Dacin revine la Naţional FM după trei ani de pauză şi va prezenta emisiunea Staţia de 10, în fiecare zi de luni până vineri, de la 10.00 la 13.00 / foto: Naţional FM

Naţional FM reinventează programul matinal de la 10.00 la 13.00, pe care în ultimii ani s-au auzit Diana Enache, fata lui Adrian Enache, şi Denis Ciulinaru***. Se va ocupa de noul program Mihai Dacin, care revine la pupitrul radio după trei ani de pauză în FM. Emisiunea sa se numeşte Staţia de 10 şi începe din 14 august.

Publicitate

Mihai Dacin a prezentat matinalul Naţional FM (08.00-11.00) timp de zece ani, până în 2018, când programul a fost preluat de Mihai Găinuşă şi Oana Paraschiv (07.00-10.00). Încă doi ani a fost prezent pe postul de radio cu alte proiecte.

Între 2008-2009, Mihai Dacin a prezentat şi pe TV, alături de Oana Mudura, emisiunea Duelul soacrelor difuzată de la Naţional TV.

În 2020, Mihai Dacin a fost disponibilizat, pentru că staţia trecea prin momente dificile din punct de vedere financiar şi echipa de management a avut ca obiectiv păstrarea în echipă a celor care nu aveau şi alte surse de venit.

***Reamintim şi că Denis Ciulinaru a părăsit staţia în primăvară.

Mihai Dacin, despre plecarea de la Naţional FM din 2020:

„Contextul plecării de atunci a fost acela că radioul s-a confruntat cu probleme financiare. S-a considerat că nu mai e nevoie de serviciile mele. Am mai rămas doar pe weekend cu nişte «conserve». A vrut să-şi protejeze angajaţii care nu aveau şi alte surse de venit”, a spus Mihai Dacin, pentru Paginademedia.ro.

Recent, deşi trece în continuare prin momente dificile în ceea ce priveşte puterea financiară, aşa cum explica Paginademedia.ro într-un alt articol, conducerea postului Naţional FM i-a propus lui Mihai Dacin să reia realizarea programului matinal, de data aceasta nu în calitate de angajat, ci de colaborator.

Mihai Dacin, despre noua ofertă de la Naţional FM:

Mihai Dacin: „Sunt entuziast ca la 15 ani, atunci când am vorbit prima dată la radio. Asta era în 1995, la un post local din Oradea. Mă întorc la Naţional FM după trei ani de pauză cu gândul că pot face ceva şi în zona politicii editoariale şi pe zona de vânzări, care îmi place.

Naţional FM este încă foarte important în peisajul din FM-ul românesc. E, totuşi, una dintre cele mai mari reţele naţionale FM din România, cu 40 de staţii. Acest post de radio este motorul care a creat ceea ce sunt astăzi. E un produs care a crescut cu mine şi eu cu el.

De data aceasta nu sunt angajat, totul se realizează prin agenţia mea de publicitate, ei plătesc o factură. Eu ofer restul, echipa de la Naţional FM oferă doar doi oameni de la tehnic.

Eu între timp am dezvoltat şi o agenţie de publicitate, şi o firmă de organizare de evenimente. Şi am acceptat invitaţia celor de la Naţional FM de a realiza din nou o emisiune pentru că sunt lăsat să îmi pun mai mult amprenta personală”, a spus, pentru Paginademedia, Mihai Dacin.

Alte modificări în grila de programe Naţional FM

  • De când Diana Enache a intrat în concediu pentru pregătirea naşterii, de programul de la 10.00 la 13.00 s-a ocupat, provizoriu, un alt coleg, Dani Nicolae.
  • Din septembrie va reveni pe post şi matinalul prezentat de Mihai Găinuşă şi Oana Paraschiv, de la 07.00 la 10.00.
  • Până la o nouă decizie a managementului, coordonat din aprilie de Dan Diaconu

Mai multe detalii despre emisiunea pregătită de Mihai Dacin, Staţia de 10

Mihai Dacin este originar din Oradea, oraş foarte drag şi important pentru familia Naţional, căci de acolo au pornit, în 2002, fraţii Micula să construiască trustul media.

Dacă în trecut Mihai Dacin realiza emisiunile de la Naţional FM în proporţie de 90% din studioul radio de acasă, din Oradea, de data aceasta va face mai des naveta la Bucureşti, căci în doreşte ca emisiunea să aibă cât mai des invitaţi din zona cultural-artistică.

Mihai Dacin: „Staţia de 10 îşi propune să ofere trei ore de energie bună, dublată de cea mai tare muzică românească din toate timpurile. Vrea să fie un reper radiofonic, interactiv şi informativ, 100% românesc.

Emisiunea va fi difuzată de luni până vineri, între orele 10.00-13.00, pe frecvenţele Naţional FM din ţară şi online, pe nationalfm.ro. Este un format care să permită interactivitatea cu ascultătorii. Mă voi reconecta cu lumea artistică şi voi avea cât mai des şi invitaţi în platou. Şi voi aduce mai multă muzica de top actuală, căci în ultimii ani staţia a fost mai mult axată pe şlagăre.”

Povestea lui Mihai Dacin

 

Numele meu se confundă cu radioul, pentru că fac radio de la vârsta de 15 ani. Dar am şi alte pasiuni. De mic îmi amintesc că iubeam maşinile şi colecţionam matchbox-uri sau diferite machete. Ştiu sigur că am fost, sunt şi voi fi pasionat de muzică bună, de excursii şi de maşini. Astea sunt hobby-urile mele, despre care vezi vlog-uri săptămânale pe canalul meu de YouTube.

Începuturile sunt în şcoala generală, atunci când am editat o revistă a şcolii şi împărţeam colegilor de clasă casete cu emisiuni înregistrate acasă, pe casetofon. Ce vremuri!

Am continuat colaborarea cu revista liceului, am pus umărul la deschiderea staţiei radio din şcoală, unde puneam muzică în pauze şi am scris nenumărate articole în rubrica de tineret a unui ziar local din Oradea.

În 15 februarie 1995, am ajuns pentru prima dată la microfonul unui radio adevărat, ca să prezint, la Topul Liceenilor, clasamentul muzical al liceului pe care îl reprezentam. Aşa s-a născut pasiunea pentru radio. Mi-am petrecut aproape toate vacanţele următoare la diverse emisiuni, pentru ca, din clasa a XI-a, să devin una dintre vocile oficiale, cu emisiuni săptâmanal.

În timpul facultăţii aveam deja emisiune zi de zi, aşa că aşteptam cu nerăbdare să ies de la cursuri ca să ajung la radio.

Cariera mea în radio a început la Radio Sonvest Oradea şi s-a derulat, cu o mică pauză (când am fost şi la staţia locală a postului Radio Contact), până când radioul s-a transformat în Naţional FM. Am participat activ la deschiderea primelor 16 staţii din reţea, iar timp de aproape 10 ani, de când a început să difuzeze doar muzică românească, am fost vocea matinalului, de la 08.00 la 11.00.

Am cochetat şi cu televiziunea. În 2000 am debutat la TVS Oradea, în 2004 am găzduit un show matinal la Transilvania TV, iar în 2008-2009 am avut două sezoane faine la Naţional TV, în Bucureşti.

Între timp, m-ai putut vedea în calitate de prezentator sau MC la diverse evenimente, de la baluri de boboci, la zile de oraşe sau lansări de maşini. Din 2009 am o firma care se ocupă de evenimente: târguri, expoziţii, concerte, festivaluri.

Microfonul este prietenul meu cel mai bun. Ne înţelegem de minune, indiferent dacă e un eveniment comercial sau o manifestare artistică. Sunt pasionat de ceea ce fac. Mă poţi vedea la evenimente de lansare, inaugurări, petreceri de firmă, evenimente de mall, zile de oraşe, târguri, expoziţii, festivaluri, concerte şi lista rămâne deschisă.

Fac şi producţie publicitară. Vocea mea se aude în reclamele radio ale clienţilor din largul meu portofoliu. Concep, înregistrez şi editez spoturi radio, dar realizez şi filme de prezentare pentru diverse servicii şi produse. Îmi plac proiectele unde pot să ofer clientului servicii de la A la Z. Evenimente la cheie. Organizez şi evenimente proprii.”

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus