Skip to main content

Naţionala României, 40 de meciuri în patru ani pe Antena 1 şi Prima TV! Jumate-jumate!

 
Naţionala României, 40 de meciuri în patru ani pe Antena 1 şi Prima TV! Jumate-jumate!

OFICIAL. Meciurile Naţionalei de fotbal a României, până acum la Pro TV, se vor împărţi în următorii patru ani între două posturi TV. Antena 1 şi Prima TV au câştigat drepturile de difuzare pentru meciurile naţionalei României de fotbal.

Publicitate

Antena 1 şi Prima TV vor difuza 40 de meciuri ale naţionalei antrenate de Mirel Rădoi în perioada 2022-2026. Partidele vor fi împărţite în mod egal: 20 la Antena 1 şi 20 la Prima TV.

Se vor difuza partide din: preliminariile UEFA Euro 2024 şi FIFA World Cup 2026, dar şi meciuri din două ediţii ale UEFA Nations League.

Partidele României se vor vedea, de asemenea, şi pe platforma primaplay.ro, lansată în această vară de grupul Clever.

Primele meciuri ale echipei naţionale de fotbal a României transmise de Antena 1 şi Prima TV vor fi cele din timpul următoarei ediţii UEFA Nations League.

În iunie 2022 sunt programate primele 4 meciuri din această competiţie.

UEFA Nations League este importantă şi prin prisma faptului că asigură calificarea, din play-off, la turneul final UEFA EURO 2024, care se va desfăşura în Germania. Preliminariile UEFA EURO 2024 vor debuta în martie 2023.

 "Misiunea Prima TV este să ofere programe de calitate, iar partidele Naţionalei de fotbal sunt parte din statementul staţiei noastre în faţa publicului român, de a difuza conţinut relevant pentru telespectatori.

De aceea, din 2022, Prima TV va difuza meciurile echipei reprezentative, care cu siguranţă vor stârni interesul iubitorilor fotbalului şi ne vor poziţiona în topul televiziunilor din România.

Avem încredere că vom oferi transmisiuni de calitate, o acoperire editorială pe măsură şi sperăm ca şi rezultatele Naţionalei să fie unele care să bucure suporterii români", a declarat Simona Mazilescu, director operaţional Prima TV.

Antena 1 şi Prima TV nu vor da simultan meciurilor

Un aspect important anunţat de Gazeta Sporturilor la începutul lunii iulie, moment în care s-a scris pentru prima dată că cele două vor difuza meciurile. Antena 1 şi Prima TV nu vor da partidele simultan. După ce se va stabili calendarul meciurilor pe 2022, cele două televiziuni vor putea alege pe rând ce meciuri vor da, cu menţiunea că Antena 1 va avea prioritate.

Exemplul oferit atunci de GSP.RO: „dacă ar fi existat acest contract pentru 2021, atunci Antena 1 ar fi bifat că transmite România - Germania, Prima TV ar fi ales returul Germania - România, apoi ar fi ales iarăşi A1 urmată de Prima până la epuizarea tuturor jocurilor din respectivul an.”

Primele meciuri transmise de Antena 1 şi Prima TV ar urma să aibă loc în perioada iunie-septembrie 2022, în Liga Naţiunilor.

Meciurile României erau la Pro TV

Pro TV a difuzat în ultimii trei ani meciurile echipei naţionale. Postul din Pache Protopopescu va mai difuza doar şase partide din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, care se vor juca în toamna aceasta.

Recent, Pro TV a achiziţionat drepturile pentru următoarele două ediţii ale Campionatului European - din 2024 şi 2028.

CITEŞTE ŞI: GSP: Meciurile naţionalei nu vor mai fi la Pro TV. Alte două posturi ar fi câştigat drepturile de difuzare

CITEŞTE ŞI: DREPTURI. Pro TV va difuza şi următoarele două Campionate Europene

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    stai linistit ca tu erai primul care se uita la pro tv ha ha ha
  • Fotbalistii lu' peste Fotbalistii lu' peste
    Daca se intampla asta in anii 90, era o superlovitura! Dar la cum joaca azi astia a lu' finu' lu' JiJi, sunt bani aruncati pe fereastra!
    A mai luat o teapa Hantena 1, cand a dat o groaza de bani pe liga lui mitica si apoi nu mai stia cum sa scape...Cine se uita cum te bate Islanda, Armenia, Georgia?!
  • Adi Adi
    Primaplay este cea mai mare porcărie a anului! Fugiți până nu aruncați 30 de lei pe fereastra!
  • B.A.M B.A.M
    Niște scurte întrebări, dinstincte de comentariu precedent:
    1)De ce s-a luat DOAR punctul de vedere al Primei TV și nu ȘI cel Antenei 1?
    2)Cum s-a acordat dreptul ca partidele să se dea și în online, INDEPENDENT DE CELE 2 POSTURI TV? Una e să se dea pe "primaplay.ro" emisia Prima TV în timp real (cu un scurt decalaj de câteva zeci de secunde) și CU TOTUL ALTCEVA e să se dea emisia BRUTĂ a meciului fără patronajul unui post tv!!!!
    3) De ce DOAR "primaplay.ro" și nu ȘI pe platforma Antenei 1 ("AntenaPlay")???
  • Popa Popa
    a trecut misiunea prima tv atat de repede incat nu a fost vazuta de nimeni. cu ce sa faca transmisiuni de calitate? cu Rares Pop? a disparut Vlad Enachescu cel care si-a pretuit foarte mult colegii? Calinescu crede ca la Prima sunt resurse ca la PRO? nici 5% si au o mentalitate mica pitica, la fel cum este si va ramane audienta. daca trece National TV la HD o sa va ia cu frezoane !
  • Mile Mile
    Bam prostia e la postaci
  • jk jk
    Acum fotbalul e bun,Milica?Deh,daca da Antena
  • jk jk
    Jumatate-jumatate?Adica Antena 1 cele de acasa si Prima in deplasare(sau invers)?Sau o data Antena o data Prima?
    Sau daca sunt 10/an 1 an Antena 1 Prima?Ar fi trebuit mai exact spus ce prevede aceasta impartire "egala"
  • Valentin Valentin
    În sfârșit difuzează și Antena 1 fotbal !!
  • B.A.M B.A.M
    Chiar speram ca această știre să fie una falsă! Dar asta e...
    Antena 1 va plăti scump pentru faptul că-și înjunghie pe la spate publicul NEmicrobist (care constituie majoritatea publicului fidel), public care va migra bucuros către APARENTUL învins, PRO TV! (Asta dacă vor știi să profite de greșeala Antenei 1! Dacă și în acea perioadă va menține moda "filmelor peste măsură" de care s-a plâns până și Florin Călinescu, PRO TV va avea clar cei mai proști șefi din istoria televiziunii românești...)
    Cei de la Antena 1 chiar nu au învățat ceva din ditamai eșecul PRO TV-ului din această vară, când în mare parte au putut depăși publicul dependent de fotbal al PRO TV-ului?!?!?!
    Nu ai cum să fii atât de prost...
    #PROSTIA SE VA PLĂTI SCUMP
  • mile mile
    jale printre postaci cum o sa se tarasca ei pe antena ha ha ha

Trimite un comentariu

sus