Skip to main content

Primarul Băluţă, „tir” de procese cu Libertatea. Cinci noi acţiuni contra echipei lui Tolontan

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

Primarul Băluţă nu se lasă. Edilul de la Sectorul 4 a deschis nu mai puţin de cinci procese contra jurnaliştilor de la Libertatea, în ultimele zile. 

Publicitate

Vizaţi de acestea sunt Cătălin Tolontan (coordonatorul editorial Libertatea şi GSP), jurnalista Cristina Radu (prezentă în patru din cinci speţe), Răzvan Luţac, dar şi Mircea Ţeca, directorul Colegiului Şincai. Ţeca a acordat recent un interviu ziarului deţinut de trustul Ringier. 

În două dintre cazuri, Daniel Băluţă a înaintat acţiuni la Judecătoria Sectorului 2 pentru Ordonanţă Preşedinţială (o procedură specială prin care „instanţa poate dispune măsuri vremelnice, în cazuri urgente”, aşa cum se explică pe Portalul Instanţelor de Judecată).

Care sunt articolele de care se plânge primarul încă nu e clar, obiectul va deveni cunoscut în momentul consultării fiecărui dosar în parte. Faptul că este chemat în judecată şi Mircea Ţeca, profesor de matematică şi director al Colegiului Gheorghe Şincai, indică însă că cel puţin unele dintre procese se referă relatările Libertăţii despre cazul mutării elevilor din acest liceu”, după cum scrie şi Cătălin Tolontan în Libertatea. 

Tolontan mai scrie că „Daniel Băluţă şi instituţia pe care o conduce au deschis încă cinci acţiuni în justiţie împotriva ziariştilor Libertatea, cifra totală depăşind 10 acţiuni, dintre cele mai diverse”


Citeşte mai multe pe Libertatea


Băluţă ceruse ca Libertatea să nu mai scrie despre el. A pierdut acel proces

Primarul a deschis multe acţiuni în instanţă contra jurnaliştilor de la Libertatea. Cătălin Tolontan chiar a fost audiat la DNA şi DIICOT, ca urmare a plângerilor făcute de primarul Daniel Băluţă.

Dosarul, în care jurnaliştii Newsweek şi Libertatea erau acuzaţi de primarul Băluţă de „constituirea unui grup infracţional organizat”, a fost clasat. 

A cerut şi ştergerea unui articol de opinie care-l viza, dar a mai cerut şi ca Libertatea să nu mai scrie despre el. 

Primarul ceruse în instanţă ştergerea unui articol scris de Cătălin Tolontan (care este un text de opinie), dar mai ceruse şi altceva: Libertatea şi publicaţiile Ringier să nu mai scrie nimic despre el! Nici ştiri, nici investigaţii, nici opinii!

Primarul Băluţă ceruse instanţei ca interdicţia să se aplice pe toate publicaţiile pe care le deţine Ringier.

Ordonanţa preşedinţială înaintată de Băluţă a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 2 în ziua de miercuri, 21 iulie.

Apoi a urmat şi audierea lui Cătălin Tolontan la DNA. 


CITEŞTE ŞI: Instanţa a respins cererea Primarului Băluţă. A vrut ştergerea unui articol semnat de Tolontan! Tolo: În societăţile totalitare, acest proces se numeşte „controlul adevărului”


CITEŞTE ŞI: Presa la DIICOT. A fost clasat dosarul în care Băluţă îi acuza pe Tolontan şi jurnaliştii Newsweek de „constituirea unui grup infracţional organizat”


CITEŞTE ŞI: „Jurnaliştii nu trebuie reduşi la tăcere”. Reporteri Fără Frontiere, reacţie după ce primarul Băluţă a reclamat Libertatea la DIICOT


CITEŞTE ŞI: Deutsche Welle şi cazul Libertatea-Băluţă: În România, cenzurarea jurnaliştilor se face şi cu instituţiile statului


CITEŞTE ŞI: Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, plângere la DIICOT împotriva jurnaliştilor Tolontan şi Toma de la Libertatea. Răspunsul ziarului


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Turcu Turcu
    Denunț calomnios de la clotan? Sau inducerea in eroare a organelor de anchetă, cum ii spune mai nou.
  • Popa Popa
    Sa speram ca va castiga macar jumatate din procese, “jurnalistii” de la Libertatea merita o lectie.
  • Jack Jack
    De ce nu il intreaba nimeni de unde are atatia bani pt. procese? Avocatii costa, iar salariile primarilor nu iti ofera posibilitatea pt a deschide atatea procese
  • DODO DODO
    asta tot nu pricepe ca fiind persoana publica esti sub lupa ? tot ce-i ramine este sa -si demonstreze nevinovatia
  • Ioana Ioana
    Primarul băluță, merită numele cu literă mică, să se preocupe de fapte legale ( dacă înțelege și știe ce înseamnă acest lucru), iar presa și oamenii îl vor vorbi de bine. Până atunci, noi,ceilalți spunem nemulțumirile la adresa lui. Poate totuși nu va mai fi votat, nu merită să fie primar!
  • B.A.M B.A.M
    Cât timp are acest drept, se poate prevala de el.

Trimite un comentariu

sus