Skip to main content

Bursele Liviu Iancu. Materialul lunii septembrie vine de la Scena9. Despre Grădina Alhambra din Bucureşti

 
Grădina Alhambra. Foto: Scena9
Grădina Alhambra. Foto: Scena9

Un reportaj despre redeschiderea Grădinei Alhambra din centrul Capitalei a fost materialul lunii la Bursele Liviu Iancu.

Publicitate

Jurnalistul Vlad Odobescu, de la Scena9,  a primit bursa de 2.500 de lei pentru articolul „Te bucuri că se redeschide Grădina Alhambra? Îţi dăm motive să te întristezi”, publicat pe 26 august 2021.

Pe scurt despre articol:

- La finalul lunii august s-a anunţat redeschiderea Grădinei Alhambra (Capitol) din centrul Bucureştiului, „după 30 de ani de paragină şi o reamenajare ce a durat câteva luni”.

- Jurnalistul Vlad Odobescu a mers la redeschidere, doar că a descoperit că lucrările erau neautorizate, instituţiile publice nu reuşeau să oprească o punere în funcţie riscantă, dar şi că firma omului de afaceri Petrică „Patrick” Paraschiv a renovat recent o piaţă al cărei tavan s-a prăbuşit după câteva luni.

- Odobescu a luat legătura cu autoriţăţile şi chiar a realizat un interviu cu Petrică Paraschiv, în care acesta a recunoscut că nu a avut autorizaţie pentru lucrările de la Alhambra.

- Complexul de la Alhambra include cinematograful şi grădina de vară aparţine Ministerului Culturii şi este administrat de România Film (RADEF).

Acordarea burselor se face pentru: Reportaje, Investigaţii/Anchete şi Opinii/Pamflet. Câştigătorii sunt desemnaţi de juriul format din toţi jurnaliştii Profit.ro.

 

CITEŞTE ŞI: Articolul lunii august la „Bursele Liviu Iancu”: O jurnalistă a mers în trenul CFR cu două locomotive defecte

CITEŞTE ŞI: Materialul lunii la „Bursele Liviu Iancu”: O anchetă din presa locală despre dezinfectanţii „cu 0% substanţă activă”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus