Skip to main content

Sentinţă definitivă. Ionuţ Cristache câştigă procesul cu Gabriel Liiceanu

 
Sentinţă definitivă. Ionuţ Cristache câştigă procesul cu Gabriel Liiceanu

Sentinţă definitivă în procesul deschis de scriitorului Gabriel Liiceanu contra lui Ionuţ Cristache, realizatorul emisiunii România9. Curtea de Apel respins apelul lui Liiceanu şi i-a dat câştig de cauză lui Cristache. 

Publicitate

Decizia este definitivă, potrivit soluţiei publicate pe Portalul Instanţelor de Judecată. Mai mult, scriitorul trebuie să îi plătească realizatorului TVR şi cheltuieli de judecată: 

Are sa-mi achite cheltuieli de judecata de 11.600 de lei”, după cum a scris Cristache pe Facebook ca reacţie la decizia Curţii de Apel. 

Instanţa a respins apelul ca „nefondat”, la fel ca în faza de fond când judecătorii respingeanu cererea de chemare în judecată venită din partea lui Gabriel Liiceanu. 

Reamintim că în vara anului trecut Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză, în primă instanţă, lui Ionuţ Cristache. Alături de Gabriel Liiceanu, în calitatea de reclamant, a apărut şi Editura Humanitas. 

Totul a pornit de la un articol scris de Gabriel Liiceanu pe site-ul contributors.ro, în anul 2017, intitulat „Scuipaţi aici!” TVR în era infractorilor. Respectivul material şi-a primit răspunsul, într-o postare pe Facebook, din partea lui Cristache.

Decizia pronunţată, ieri, de Curtea de Apel

Istoria procesului: daune de 100.000 de euro

După schimbul de replici din online, Liiceanu l-a chemat pe Cristache în judecată pentru defăimare şi i-a cerut şi 100.000 de euro daune

În respectivul editorial de pe contributors.ro, Liiceanu a povestit despre cum fusese „târât într-o mocirlă amenajată pe ecran, cu securişti şi infractori, sub numele România 9. Emisiune făcută de un domn Ionuţ Costache”, după cum scria atunci. 

Pe de altă parte, în răspunsul său, Cristache spunea

 „Eu nu am plecat niciodata urechea la faptul ca ati fi fost “detasat” pe langa Noica, la faptul ca ati fi furat texte ca un pungas si ca ati fi plagiat sute de pagini, la faptul ca ati fi primit editura Humanitas (fosta Politica) de la stat, cu tot cu patrimoniu, la faptul ca i s-au sters datorii de milioane editurii Humanitas”, conform postării de atunci. 


Citeşte şi: Ionuţ Cristache, câştig de cauză în procesul cu Gabriel Liiceanu. Decizia nu este definitivă


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ma-ta ma-ta
    dodo, cum poti fi atat de imbec1l? daca ar fi 'justitia lui Dragnea', nu l-ar scoate afara???ai o minte de imbec1l. nici tu nu crezi in ce spui. curaj gaina...
  • DODO DODO
    uite asa o iei in brate cu dreptatea in mina Justitia lui dragnea inca este activa S-a vazut si in alte cazuri cu sentinte strigatoare la cer Oricum cristache e pe faras
  • Lipia Vila Lipia Vila
    Ce parere ai Pila?

Trimite un comentariu

sus