Skip to main content

„Cum e sterilizată presa prin injecţii cu milioane de euro”. CTP, mesaj după dezvăluirile Libertatea despre banii daţi de PNL site-ului Digi24

 
Gazetarul Cristian Tudor Popescu /foto: arhiva personală
Gazetarul Cristian Tudor Popescu /foto: arhiva personală

În urma dezvăluirilor de la ziarul Libertatea, despre banii daţi de PNL site-ului Digi24.ro, gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacţionat pe pagina sa de Facebook. 

Publicitate

„Auzisem şi eu că Digi24 ia bani serioşi de la partid, dar nu aveam dovezi şi nici o echipă de investigaţie care să le adune.

Nu puteam, deci, să lansez o afirmaţie publică fără acoperire despre asta; o fac, despre orice şi oricine, destui gurnalişti”, scrie gazetarul Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

În mesajul publicat pe reţeaua socială, gazetarul vorbeşte despre faptul că „prima ciocnire a subsemnatului cu Digi24 a fost tot din pricină de bani grei din „Publicitate”, luaţi de post de la Gabriela Firea, pe atunci primar al Capitalei”.

Gazetarul a fost dat afară de la postul de televiziune Digi 24, în iunie 2022, după ce în cadrul emisiunii Cap limpede, a vorbit despre modificările la legile Siguranţei Naţionale şi pericolul ca SRI să aibă puteri sporite şi să ajungă ca Securitatea din perioada comunistă.

Înainte de a fi invitat permanent în emisiunea „Cap limpede”, gazetarul era prezent în fiecare zi de joi, alături de Cosmin Prelipceanu, pentru a comenta subiectele zilei. „Cap limpede” a debutat în noiembrie 2019.

Gazetarul mai spune în mesajul publicat ieri, 12 decembrie, că numele emisiunii „Cap limpede” îi aparţine şi că „Digi24 a avut grijă să şi-l însuşească”.

„În treacăt fie zis, numele emisiunii îmi aparţine, bineînţeles, dar Digi24 a avut grijă să şi-l însuşească, înregistrându-şi-l la OSIM, fără să-mi spună nimic”.

„Tema plagiatului ministrului liberal de Interne Bode, iarăşi, tăcere de se auzeau şoarecii cum rod. Am analizat-o şi pe asta”

Gazetarul punctează şi despre anumite subiecte pe care le-a abordat la Digi 24, cum ar fi plagiatul lui Nicolae Ciucă (fost premier), plagiatul lui Lucian Bode (fost ministru de Interne) sau despre kompromatulul Emiliei Şercan.

„Tensiunea dintre Digi şi subsemnatul a urcat progresiv. Tema plagiatului doftorului Ciucă era tabu, o tăcea toată lumea pe post, am abordat-o eu, şi nu o dată. Tema plagiatului ministrului liberal de Interne Bode, iarăşi, tăcere de se auzeau şoarecii cum rod. Am analizat-o şi pe asta.
 
Kompromatul Emiliei Şercan, înscenarea împotriva ei, ticluită de ministerul de Interne, şi nerezolvată de Justiţie nici până astăzi, niciun zgomot, ba chiar mi s-a „recomandat”, respectuos, e adevărat, să n-o comentez, căci „e un bâlci”.

Gazetarul a fost dat afară de la postul de televiziune Digi 24, în iunie 2022, după ce în cadrul emisiunii Cap limpede, a vorbit despre modificările la legile Siguranţei Naţionale şi pericolul ca SRI să aibă puteri sporite şi să ajungă ca Securitatea din perioada comunistă.

Înainte de a fi invitat permanent în emisiunea „Cap limpede”, gazetarul era prezent în fiecare zi de joi, alături de Cosmin Prelipceanu, pentru a comenta subiectele zilei. „Cap limpede” a debutat în noiembrie 2019.

Gazetarul mai spune în mesajul publicat astăzi, 12 decembrie, că numele emisiunii „Cap limpede” îi aparţine şi că „Digi24 a avut grijă să şi-l însuşească”.

„În treacăt fie zis, numele emisiunii îmi aparţine, bineînţeles, dar Digi24 a avut grijă să şi-l însuşească, înregistrându-şi-l la OSIM, fără să-mi spună nimic”.

Citeşte şi: Investigaţie Libertatea: Un milion de euro din bani publici de la PNL pentru site-ul Digi24. B1 TV, „pedepsit” pentru că a atacat partidul

 
Mesajul integral publicat de CTP:

„Cum e sterilizată presa prin injecţii cu milioane de euro

În dimineaţa aceasta mi s-a luat o piatră de pe inimă, după ce am citit ancheta Libertăţii: „INVESTIGAŢIE. Un milion de euro din bani publici de la PNL pentru site-ul Digi24”.
 
Prima ciocnire a subsemnatului cu Digi24 a fost tot din pricină de bani grei din „Publicitate”, luaţi de post de la Gabriela Firea, pe atunci primar al Capitalei.
 
Am reacţionat în scris, dur, ce-i drept, în Republica şi pe fbk, la „interviul” de-a dreptul greţos făcut de purtătorul de cuvinte al Digi24 cu Firea, în care activitatea principală a respectivului a fost să tacă şi să dea din cap aprobator, cu frecvenţă constantă, chiar şi la mizeriile subumane azvârlite de Firea la adresa realizării din donaţii publice a Spitalului pentru copiii bolnavi de cancer, dat în folosinţă acum câteva zile.
 
A urmat o discuţie apăsată, la un pas de ruptură, cu conducerea postului.
După care, a intrat în scenă „investitorul” PNL. Auzisem şi eu că Digi24 ia bani serioşi de la partid, dar nu aveam dovezi şi nici o echipă de investigaţie care să le adune. Nu puteam, deci, să lansez o afirmaţie publică fără acoperire despre asta; o fac, despre orice şi oricine, destui gurnalişti.
 
Tensiunea dintre Digi şi subsemnatul a urcat progresiv. Tema plagiatului doftorului Ciucă era tabu, o tăcea toată lumea pe post, am abordat-o eu, şi nu o dată. Tema plagiatului ministrului liberal de Interne Bode, iarăşi, tăcere de se auzeau şoarecii cum rod. Am analizat-o şi pe asta.
 
Kompromatul Emiliei Şercan, înscenarea împotriva ei, ticluită de ministerul de Interne, şi nerezolvată de Justiţie nici până astăzi, niciun zgomot, ba chiar mi s-a „recomandat”, respectuos, e adevărat, să n-o comentez, căci „e un bâlci”.
 
Aţi putut constata că am comentat-o imediat în emisiunea „Cap Limpede” (în treacăt fie zis, numele emisiunii îmi aparţine, bineînţeles, dar Digi24 a avut grijă să şi-l însuşească, înregistrându-şi-l la OSIM, fără să-mi spună nimic).
 
Legile Securităţii, „moşite” de SRI şi Iohannis, au fost Top Secret pe Digi24. Le-am explicat monstruozitatea în ultima emisiune înainte de a fi dat afară. Pe lângă Iohannis, am mai „lezmajestat” cu acest prilej un fruntaş liberal: pe Eduard Hellvig, şeful SRI.
 
Şi, în fine, în aceeaşi ultimă emisiune, am analizat, în termeni cât se poate de profesionali, reci şi urbani, „chifla” cruntă a purtătorului de cuvinte Digi24, care a dat în direct şi la oră de vârf un discotecar pălăvrăgind ruseşte despre muzică drept „recrut” îmbătat de Kremlin, care ar fi vorbit despre armată...
 
Mai trebuie spus şi că eliminarea mea a fost demonstrativă; emisiunea aceea era ultima din sezon, oricum nu mai urma să apar până în toamnă. Conducerea Digi24 ar fi putut să nu zică nimic, iar în septembrie, pur şi simplu să nu-mi mai reînnoiască contractul, fără explicaţii, sec, pe tăcute, după 3 luni. A dorit însă, în mod expres, să mă concedieze pe loc, ca să transmită un mesaj clar oricărui jurnalist din Digi căruia ar fi putut să-i treacă prin cap gândul de a face ca mine.
 
Asta a fost istoria înlăturării subsemnatului de către Digi24. Care este pe locul 1 la luat bani de la PNL, celelalte televiziuni având şi ele partea lor. De nenumărate ori de atunci am fost întrebat de ce nu mai sunt la Digi24. Şi de ce am declarat că nu mă duc la altă televiziune.
 
Iată motivul, şi nu e singurul. (Nu pot să nu mă mir că a mai fost publicată investigaţia Libertăţii, după ce Mihnea Vasiliu, Cătălin Ţepelin şi Cătălin Tolontan au fost daţi afară de către Ringier tot din cauză de bănet injectat în presă din afara ei).”

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus