Skip to main content

A apărut ultimul număr al revistei DoR. "E un număr despre cine suntem şi ce putem fi, e despre identitate, cum a fost DoR în toţi aceşti ani"

 
Patrick Brăila pe coperta DoR
Sursa foto: Cristian Lupşa Facebook
Patrick Brăila pe coperta DoR Sursa foto: Cristian Lupşa Facebook
A apărut ultimul număr al revistei DoR (publicaţie de jurnalism narativ), fondată de Cristan Lupşa. Numărul 50 închide călătoria revistei care a apărut acum 13 ani. Decât o Revistă va mai funcţiona până la sfârşitul acestui an. Decizia vine după o perioadă de dificultăţi financiare, anunţate de fondatorul publicaţiei, după cum Paginademedia.ro a relatat despre acel moment.
Publicitate
 
Ultimul număr DoR se poate precomanda din shopul DoR. Revista se află acum la tipografie, iar cei care vor sa cumpere, o s-o primească dupa 12 decembrie.
 

Cristian Lupşa, fondatorul DoR (Decât o Revistă) spune într-o postare pe pagina sa de Facebook că " DoR #50 e un număr despre cine suntem şi cine putem fi; e despre identitatea, cum a fost şi DoR în toţi aceşti ani. "
 
Ultimul număr DoR are 312 pagini şi cuprinde " poveşti despre oameni care vor să schimbe educaţia, relaţia noastră cu literatura, cu creativitatea, cu libertatea. Are poveşti despre cum rescriem relaţia cu sărăcia şi datoriile cu care am crescut, cu familia care ne-a. . . supraprotejat crezând că nu ne vom descurcă, sau cu propria imagine pe care sperăm ca social media so valideze.”,  mai adaugă Lupşa.
 
Personajul de pe copertă este Patrick Brăila, activist pentru drepturile persoanelor trans şi regizor. DoR a mai scris despre acesta în anul 2016. "Patrick e un om care rescrie constant povestea ca să poată trece prin viaţă. De aceea ne-am şi întors la el la DoR #50: să nu ducă, încă o dată, într- o dată. -o călătorie atât personală, cât şi comunitară. Să nu arate şi să traumele pe care să îi îngrijească persoanele trans le duc cu ele, într-o societate care încă le respinge. şi bucuria de a-ţi accepta, chiar dacă e greu."
 

Citeşte şi: Punct final. Decât o Revistă se închide după 13 ani. Mesajul fondatorului Cristi Lupşa: "Oricum aş scrie propoziţia asta, tot greu e"

Citeşte şi:" Deci se închide Dor?" Şeful Decât o revistă şi un text tulburător despre trecut, prezent şi ...incertitudini: Din ianuarie 2023, poate fi orice"

Citeşte şi: La 11 ani, publicaţia Decât o Revistă lansează o strângere de fonduri: „Pandemia a schimbat lumea. Vrem să ne dublăm comunitatea de susţinători”

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus