Skip to main content

Încă o plecare importantă de la vârful Ringier: şeful vânzărilor şi-a dat demisia. "Nu am sugerat că ar fi ceva de negociat"

 
Încă o plecare importantă de la vârful Ringier: şeful vânzărilor şi-a dat demisia. "Nu am sugerat că ar fi ceva de negociat"

A patra plecare de la vârful Ringier în doar câteva luni. Acum este vorba de directorul de vânzări al companiei, Andrei Ursuleanu. Mutarea vine după concedierea managerului Mihnea Vasiliu în vară, după ce Ringier l-a dat afară pe redactorul-şef al GSP, Cătălin Ţepelin, decizie urmată de înlăturarea lui Cătălin Tolontan de la conducerea editorială a Gazetei Sporturilor.

Publicitate

Spre deosebire de cele trei nume, Andrei Ursuleanu este cel care a luat decizia de a pleca. El a anunţat managementul în cursul zilei de azi (marţi, 7 noiembrie).

"Eu am iniţiat discuţiile referitoare la despărţire şi nu am sugerat că ar fi ceva de negociat. Sunt ferm convins că fac alegerea corectă şi că decizia de a pune capăt relaţiei este cea mai potrivită", a declarat Ursuleanu pentru Paginademedia.ro.

Ursuleanu va rămâne pe această poziţie până la sfârşitul acestui an.

Dan Puică, manager interimar al Ringier, a confirmat că decizia a fost a şefului vânzărilor: "el a fost cel care a venit cu propunerea", a spus Puică. Momentan, Puică va prelua vânzările de la Ursuleanu.

Ce spune Ursuleanu despre motive?

"Sigur nu ţin de relaţia cu grupul, am avut şi am toată susţinerea managementului local şi internaţional, ţin doar de planurile mele de viitor, new business, uşor antreprenoriale, cum mă văd eu evoluând şi evident cele personale", a precizat Ursuleanu pentru Paginademedia.ro.

"Nu mi-am negociat niciun compensatoriu. Relaţia comercială a fost întotdeauna justă între mine şi Ringier şi am ales să ne respectăm reciproc acest angajament până la final", a mai spus Ursuleanu.

Decizie-şoc. Gazeta Sporturilor dispare de pe print. Cătălin Tolontan, înlăturat de la conducerea editorială a publicaţiei

Cum au aflat jurnaliştii Gazetei că ziarul se închide în print. „A fost oprit fără ca publicul şi nimeni din redacţie să fie anunţat”

Andrei Ursuleanu a venit în Ringier în 2017, după ce, timp de şase ani, lucrase la ThinkDigital, compania condusă de Dragoş Stanca. Patru ani mai târziu, în 2021, Ursuleanu este avansat. În martie 2021, este numit pe poziţia de director executiv al Ringier, practic numărul doi din companie, în perioada în care Mihnea Vasiliu era director general.

Numire la vârful Ringier: directorul de vânzări devine director executiv

Situaţie sensibilă în primăvară: Ursuleanu şef la vânzări în Ringier, soţia lui acţionar la compania cu care Ringier avea parteneriat. Cum s-a rezolvat?

O situaţie sensibilă a fost în primăvară, când Andrei Ursuleanu, şef al vânzărilor din Ringier, a fost numit administrator al companiei Thematic Digital, firmă cu care Ringier avea o relaţie de parteneriat. Totodată soţia lui Ursuleanu (care lucra la Thematic) a devenit acţionar al companiei.

Toate părţile implicate (Andrei Ursuleanu, Ringier, Thematic Digital) au respins la vremea respectivă conflictul de interese.

Ulterior, situaţia a fost schimbată. Cum, în continuare. Înainte, în ce consta parteneriatul Ringier - Thematic Digital.

Ringier România şi firma Thematic Digital (deţinută de Radu Budeş şi de Cătălin Săndulache) au semnat în vara lui 2022 un parteneriat prin care Thematic prelua vânzările de tip display (bannere) ale mai multor site-uri de care se ocupa până atunci Ringier România (25 de site-uri, printre care România TV, Ziare.com, G4Media, Bucataras, Gustos, SfatulMedicului, Playtech, Playsport, Alba24, Divahair).

Vânzările de programmatic, dar şi site-urile publicaţiilor Ringier au rămas la companie.

Cum s-a rezolvat situaţia?

Din vara acestui an, Andrei Ursuleanu nu mai este administrator al Thematic Digital. Totodată, Monica Ursuleanu a ieşit din acţionariatul firmei din care deţinea o treime. În prezent, acţionari au rămas Cătălin Săndulache (66,66) şi Radu Budeş (33,33).

Monica Ursuleanu continuă să lucreze acolo, unde coordonează vânzările, alături de Dan Huţanu.

De ce a ieşit din acţionariat Monica Ursuleanu?

"Am dorit să fim transparenţi, să nu se creeze speculaţii pe piaţă legate de un posibil conflict de interese", a precizat pentru Paginademedia.ro Radu Budeş.

Şeful Ringier, despre relaţia cu site-ul România TV: "am luat la început în considerare renunţarea la contract, dar am decis să nu întrerupem colaborarea". Schimbări în compania Thematic Digital, partener al Ringier

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus