Skip to main content

„Cele mai mari droguri, zahărul şi jocurile de noroc, sunt permise”. Medicul Mihai Pautov a lansat un podcast, „Boabe de cunoaştere”. Primul episod, cu Dr. Cezar

 
Doctor Mihail Pautov a lansat un podcast intitulat „Boabe de cunoaştere”. În primul episod îl are invitat pe Dr. Cezar / colaj: Paginademedia.ro
Doctor Mihail Pautov a lansat un podcast intitulat „Boabe de cunoaştere”. În primul episod îl are invitat pe Dr. Cezar / colaj: Paginademedia.ro

Doctor Mihail Pautov, cunoscut atât din social media, cât şi din apariţiile TV (invitat special „La Măruţă”Pro TV şi de doi ani şi jumătate „MediCOOL” de la Antena 1), a lansat propriul podcast. Proiectul se numeşte „Boabe de cunoastere" şi a fost lansat luni, 13 noiembrie.

Publicitate

Primul episod al podcastului realizat de dr. Mihail Pautov îl are invitat pe Dr. Cezar, un alt medic foarte popular atât în social media, cât şi la TV.

Dr. Mihail şi Dr. Cezar au abordat în dialogul lor foarte multe subiecte, precum: 

„Iei sau nu Vitamina C?”, „Cum a început Dr. Cezar să realizeze conţinut online?”, „Nu toate organele sunt alimentate la fel cu nutrienţi”, „Rezultate anecdotice / Studii Big Farma”, „Câte grame de proteine trebuie să iei?”, „Cum scazi hipertensiunea?”, „Cum ar trebui să se schimbe spitalul?”, „Pofta de dulce / sucul acidulat”, „Mâncarea procesată / Băuturile acidulate - trebuie reglementate?”, „Ţara în care este interzis să marketezi agresiv mâncarea ultraprocesată pentru copii”, „Sunt produsele din piaţă mai sănătoase decât cele din supermarket?”, „Care o să fie cea mai mare bogăţie în viitor?”, „Cât de importantă este mintea în generarea şi în prevenirea bolii?”, „Poţi să reversezi o boală cu mintea?”, „Pacienţii şi energia”, „Terapia complementară”, „Generaţia Z şi problemele lor”, „Frica de a face lucruri noi”, „Vicii”, „Principiul: Nimic nu este interzis”.

Continui seria de video-uri lungi, de data aceasta cu invitaţi.

Vor fi două sau una pe lună, încă nu vreau să fac o promisiune de acest fel. Dacă nu am un invitat important, nu vreau să fac doar ca să-l fac şi atât”, a spus dr. Mihail Pautov, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

VIDEO. Dr. Mihail Pautov: „Vom explora împreună multiplele faţete ale unei vieţi sănătoase şi împlinite”

„«Boabe de cunoaştere» este o serie de podcast cu invitat.

De ce «Boabe»? Pentru că, asemeni unui bob, dintr-o idee mică poate să crească o pădure întreagă de cunoaştere. Aici, noi plantăm seminţe de gândire care, într-un mediu propice, pot prinde viaţă şi creşte.

În această serie, vom avea invitaţi din diverse domenii: medici, oameni de ştiinţă, psihologi, dar şi personalităţi culturale, filosofi şi artişti.

Vom explora împreună multiplele faţete ale unei vieţi sănătoase şi împlinite. Subiectele noastre vor varia de la protocoale medicale, nutriţie şi sport, până la emoţii, pasiuni şi căutarea scopului în viaţă.

În acest episod, discut cu @DoctorCezar despre corp şi despre minte, dacă mintea poate îmbolnăvi corpul şi invers, dacă corpul poate îmbolnăvi mintea. Mi-a plăcut mult această discuţie.”, a scris Mihail Pautov, în descrierea videoclipului cu primul episod din podcastul „Boabe de cunoaştere”.

Cei doi au discutat foarte mult şi pe marginea consumului excesiv de zahăr. „Societatea vrea atât de mult zahăr”, spune dr. Cezar. „Crezi că e vina societăţii sau a celor care guvernează? Uite, de exemplu, drogurile sunt interzise...”, spune dr. Pautov. „Nu. Cele mai mari, zahărul şi jocurile de noroc, sunt permise”, a mai spus dr. Cezar. Iar dr. Pautov a adăugat: „Pentru că nouă, ca turmă, ne fac rău, trebuie ori interzise, ori reglementate. Alcoolul e reglementat că nu e permis minorilor.”

Despre dr. Mihail Pautov:

  • S-a născut la 30 Martie 1987, în Chisinau, Republica Moldova.
  • La 7 ani părinţii săi s-au mutat în România, aşadar studiile le-a făcut aici.
  • A absolvit Medicină Generală la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.
  • A făcut rezidenţiatul în Chirurgie Generală, la Institutul Clinic Fundeni.
  • Este Medic Specialist în Chirurgie Generală.
  • A lucrat, timp de 8 ani, la Institutul Clinic Fundeni – Secţia Chirurgie Generala şi Transplant Hepatic.
  • A colaborat, timp de doi ani, cu Spitalul Sanador – Secţia Chirurgie Generală.
  • A luctrat timp de doi ani şi în Spitalul Municipal Curtea de Argeş – Secţia Chirurgie Generală.
  • A fost, timp de şase ani, şi Asistent de Cercetare pentru Centrul de Excelenţă în Medicină Translaţionala dde la Institutul Clinic Fundeni.

CITEŞTE ŞI:

MediCOOL de la Antena 1, dr. Mihail Pautov: „Am un total de 25 de milioane de vizualizări pe lună, pe toate platformele”

Medicul Mihail Pautov spune care sunt cele mai importante 5 trucuri pentru o sănătate de oţel

VIDEO. Dan Negru: Gata! Nu mai scriu despre jocurile de noroc! Am văzut cea mai tare lecţie despre influenţă

Pro TV, somaţie din cauza promovării jocurilor de noroc în emisiunea Vocea României. Membru CNA: „În miezul zilei promovezi jocuri de noroc”

Influenceri plătiţi cu zeci de mii de euro pentru a juca la păcănele în transmisiuni live. Cine sunt influencerii care promovează jocurile de noroc în transmisiuni live?

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus