Skip to main content

Emilia Şercan anunţă un nou curs de verificare a plagiatelor. Unde va avea loc?

 
Emilia Şercan anunţă un nou curs de verificare a plagiatelor. Unde va avea loc?

Jurnalista de investigaţie Emilia Şercan anunţă un nou curs de verificare a plagiatelor la Turda. Când are loc cursul? Unde se va desfăşura? Cum vă puteţi înscrie?

Publicitate

Emilia Şercan va începe la sfârşitul lunii martie un nou curs de verificarea a plagiatelor la Turda, la Casa Raţiu, după cum a scris ziarista pe pagina ei de Facebook:

"La finalul lunii martie, urmează un nou curs care va avea loc la Turda, la Casa Raţiu, şi care este susţinut financiar de către Fundaţia Raţiu.
 

Plagiatul în tezele de doctorat ale oamenilor politici, înalţilor funcţionari publici, magistraţilor sau reprezentanţilor sistemului de apărare şi securitate reprezintă o problemă semnificativă în România."
 
Mai exact, workshop-ul va avea loc pe 31 marie şi 1 aprilie la Turda. Jurnalista mai spune că "participarea este deschisă în mod prioritar jurnaliştilor şi studenţilor la Jurnalism din Cluj-Napoca şi zona de Vest a României."
 
Emilia Şercan a mai adăugat că tocmai ce s-a încheiat primul curs de verificare a plagiatelor, acum două săptămâni. La primul curs au participat 12 jurnalişti din Bucureşti.
 
Înscrierea la workshop-ul de verificarea plagiatelor se poate face AICI.

Emilia Şercan este cunoscută pentru dezvăluirea plagiatelor tezelor de doctorat ale unor politicieni români, printre care a fostului vicepremier Gabriel Oprea şi a primului ministru Nicolae Ciucă. 

Emilia Şercan scria pe pagina de Facebook că a fost rugată de jurnalişti să-i ajute cu informaţii despre verificarea plagiatelor: "de multe ori am fost rugată de alţi jurnalişti să le dau o mână de ajutor ca să verifice un doctorat, o carte sau un articol sau să le spun cum să o facă singuri.

Workshopurile sunt fi gratuite şi nu se vor percepe taxe de înscriere."Aceste workshopuri vor fi gratuite, le organizez pro bono, nu voi percepe taxe de înscriere, iar eu nu voi fi plătită pentru ele.", spunea la acel moment jurnalista Emilia Şercan.

Postarea completă a Emiliei Şercan:

"Cum anunţam la finalul anului trecut, am decis să fac o serie de workshop-uri de verificare a plagiatelor. Primul curs, la care au participat 12 jurnalişti din Bucureşti, s-a încheiat acum două săptămâni.
 
La finalul lunii martie, urmează un nou curs care va avea loc la Turda, la Casa Raţiu, şi care este susţinut financiar de către Fundaţia Raţiu.
 
Plagiatul în tezele de doctorat ale oamenilor politici, înalţilor funcţionari publici, magistraţilor sau reprezentanţilor sistemului de apărare şi securitate reprezintă o problemă semnificativă în
 
România.
 
Participarea este deschisă în mod prioritar jurnaliştilor şi studenţilor la Jurnalism din Cluj-Napoca şi zona de Vest a României.
Workshop-ul va avea loc în zilele de 31 martie şi 1 aprilie la Turda, la Casa Raţiu, şi va acoperi cheltuielile de cazare şi masă.
Anunţul de participare, cu toate datele necesare + link către formularul de înregistrare, se află în comentarii."
 

Citeşte şi: Emilia Şercan vrea să organizeze workshopuri despre verificarea plagiatelor. Cum se face înscrierea?

Citeşte şi: Jurnalista Emilia Şercan a fost nominalizată la premiul #AllForJan. Pentru ce investigaţie?

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus