Skip to main content

Euronews anunţă lansarea în România. La ce oră începe emisia?

 
Jurnalistul Vitalie Cojocari, ex Pro TV, face parte din echipa Euronews România. Sursa foto: captură Euronews România
Jurnalistul Vitalie Cojocari, ex Pro TV, face parte din echipa Euronews România. Sursa foto: captură Euronews România

Euronews a anunţat lansarea în România după ce tot luna aceasta reţeaua europeană a deschis canalul similar din Bulgaria.

Publicitate

La ce ora începe emisia? Detalii, în continuare.

Euronews România este un post naţional de ştiri, afiliat de marcă al grupului Euronews, care se va lansa mâine, 25 mai. Canalul va intra în emisie de la prima oră, 6.00 dimineaţa.

Acesta va transmite 24/7 programe de ştiri live, de la 6.00 dimineaţa şi până la miezul nopţii, din studiourile din Bucureşti, oferind publicului ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale.

Proiectul este realizat printr-un parteneriat semnat în ianuarie 2021 între reţeaua europeană şi Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Canalul de televiziune digitală foloseşte un sistem de emisie complet automatizat şi se află în permanentă interacţiune cu platforma de ştiri online www.euronews.ro, se arată într-un comunicat.

Câţi oameni lucrează la Euronews? Şi ce are în grilă?

Echipa reţelei din România este formată din 200 de jurnalişti şi tehnicieni.

„Pe lângă buletinele de ştiri, postul va difuza atât programe Euronews, cât şi producţii locale, cu informaţii variate: de la istorie la gastronomie şi sănătate, ştiinţă, high-tech sau sănătate.

Canalul va aduce pe piaţa media propria agendă editorială, concentrându-se pe principalele teme naţionale bazate pe poziţionarea editorială a Euronews şi pe perspectiva sa paneuropeană, cu sprijinul deplin al forţei de acoperire globală a Euronews.

Euronews Romania va invita în platou cei mai competenţi analişti şi comentatori din toate domeniile esenţiale ale societăţii româneşti şi va folosi pe deplin gama largă de experţi în numeroase domenii a Universităţii Politehnica din Bucureşti“, au transmis reprezentanţii postului. 

Cum îşi asigură independenţa Euronews?

Reţeaua românească aplică reţeta europeană pentru a garanta independenţa. În primul rând, a înfiinţat un comitet editorial controlat de Euronews şi a numit redactor-şef o persoană selectată de Euronews, care este angajată a staţiei-mamă.

Andra Miron Diaconescu a câştigat concursul pentru redactor-şef. Aceasta are o experienţă de 17 ani în jurnalism şi management media, lucrând pentru B1 TV, National TV şi Realitatea TV.

Aceasta îi raportează direct lui François Chignac, managerul editorial pentru afiliaţii de marcă al Euronews, cu sediul în Lyon, Franţa.

Andra Miron Diaconescu, redactor-şef al Euronews Romania:

„Abia aşteptăm să aducem această nouă ofertă TV publicului de limbă română. Credincioşi misiunii de bază a Euronews, noi toţi, aici, la Euronews Romania, îi vom încuraja pe oameni să-şi formeze propria opinie printr-un jurnalism imparţial, real şi extrem de independent, prezentând „Toate opiniile" – All Views.

Suntem mândri să facem parte din familia extinsă Euronews şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm alături de echipele editoriale din întreaga Europă pentru a aduce audienţei noastre cea mai bună ofertă de ştiri posibilă."

Şi alţi jurnalişti cu experienţă şi renume în breaslă au intrat în echipa Euronews, precum Andreea Gurban, Daniel Coman, Claudiu Popa, Vitalie Cojocari, Cristian Citre, Miruna Mihailovici, Alida Mocanu, Andreea Trandafirescu, Mirela Vaşadi sau Florian Petrică.

Totodată, săptămâna aceasta au fost şi două demisii notabile: Adelin Petrişor şi Xenia Croitoru, chiar cu câteva zile înainte de lansare.

Citeşte şi: DEMISIE! Exclusiv Paginademedia. Adelin Petrişor lasă Euronews cu câteva zile înainte de lansare

Citeşte şi: După Adelin Petrişor, încă o plecare de la Euronews România. Xenia Croitoru părăseşte postul

Bénédicte Bachs, director general interimar al Euronews:

„Suntem foarte impresionaţi de calitatea noului canal de ştiri şi de determinarea pe care echipa editorială o demonstrează în aplicarea valorilor de bază ale Euronews în producţia conţinutului pe care îl va oferi zilnic.

Pe lângă faptul că aduce publicului din România o ofertă competitivă de ştiri independente, Euronews Romania va fi unică în peisajul media local datorită perspectivei sale europene distincte.

Avem mari speranţe pentru Euronews Romania şi suntem încrezători că, aşa cum au demonstrat ceilalţi patru afiliaţi ai noştri de marcă, staţia românească va îmbogăţi producţia globală a Euronews."

Euronews Romania va fi disponibil în pachetul obligatoriu al tuturor furnizorilor importanţi de cablu din România: Vodafone, Orange, RCS-RDS. De asemenea, Euronews va continua să fie difuzat, pe un canal separat, în limba engleză, în toată România.

Din 2018, Euronews a lansat cinci proiecte de afiliaţi de marcă. Euronews România este al cincilea canal care începe difuzarea, după Euronews Albania în 2019, Euronews Georgia în 2020, Euronews Serbia în 2021 şi Euronews Bulgaria pe 5 mai, acest an. Prin complexitatea şi numărul său de angajaţi, Euronews Romania este cea mai mare staţie afiliată, în acest moment.

Postul difuzează ştiri europene 24/7, disponibile în 16 limbi.

De asemenea, este distribuit în 160 de ţări şi 440 de milioane de case din întreaga lume, ajungând la peste 145 de milioane de oameni în fiecare lună, atât pe platformele TV, cât şi pe cele digitale, potrivit Global Web Index. 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DUROS DUROS
    sper ca si cablistii sint pe faza
  • Leo Leo
    Cristian , Nu.
  • Cristian Cristian
    Va intra în locul euronews english HD ?

Trimite un comentariu

sus